אני שונאת לנהוג.

אושר מ

New member
אני שונאת לנהוג.

ועוד יותר לנהוג בעיר! במיוחד בעיר שאני לא מכירה והייתי בה אולי שלוש פעמים בחיי, מעולם לא בתור נהגת. איך לעZאזל אני אמורה להגיע לבצלאל? יאק.

אושר מ

New member
אה והכוונה

היא לא להוראות אלא: אני מאלה שיש להם בעיה לנהוג במקום לא מוכר, בעיקר עירוני. איך מתגברים על זה?

תכנון מוקדם

בנסיעה לתל אביב התכנון מתחיל בשאלה: איפה אני מחנה את הרכב. אפשר לחפש מסלול בעזרת אתר מפות - EMAP או WALLA או MAPA (האחרון בתשלום). או בעזרת הסבר מפורט מחבר. תרשמי, ותסעי לפי מה שרשמת. (בתל אביב יש הרבה מאד צמתים שבהם אסורה הפנייה שמאלה. צריך להתחשב בזה בתכנון.) אפשרות שנייה: ניווט אנשים. מידי פעם עוצרים ושואלים את העוברים ושבים, או את הנהג ברכב ליד.

אושר מ

New member
כן.. בת"א אני גם עוד איכשהו מסתדרת

כי אני מכירהנ די טוב את היער ומה מוביל לאן, ואם אני לא יכולה לפנות שמאלה אני ממשיכה ומקסימום מגיעה מכיוון אחר, אבל זה בגללש אני מכירה. בסמקרה של ירושליים לעומת זאת, אין לי מושג אפילו איפה זה ומה זה מרכז ירושליים..

אושר מ

New member
אמא אמרה שכן..

שבצלאל זה במרכז של ירושליים (זה בבניין הישן, ולא בהר הצופים). אגב, איך את מרגישה?

_alon_

New member
אל תסתבכי עם אמא ../images/Emo13.gif

דרך אגב מתוך ההודעות אפשר להבין שיש החלטה על לימודים בקרוב?

צימעס

New member
אה...

טוב, דקויות כאלה - שהבנין הישן עדיין בשמוש לעיתים... יש לך אטלס דרכים טוב, רצוי של "מפה"? מומלץ! (אני בעד אטלס הזהב (כבישי ישראל, חיפה, גוש דן, ירושלים) בכריכה קשה.)

shellyland

New member
ובכל זאת:

אין פשוט מזה. כל שאת צריכה הוא להגיע לירושלים, לפנות שמאלה לפני תחנות הדלק בכניסה לעיר, להמשיך בעקבות השילוט להר הצופים ולהגיע. ובעפם הבאה עשי מה שאני עושה: הגיעי לעיר, הרימי טלפון למישהו שמכיר אותה והתבכייני "הלכתי לאיבוד". עובד כמו קסם. מימי לא הסתכלתי על מפה.

אושר מ

New member
אבל הר הצופים,

זה לא המרכז. זה לא הבניין הישן
. אני אאבד כמה פעמים בדרך. אבל נו, ככה לומדים..

צימעס

New member
נו, אבל קיבלת תשובה...

במקום לקבוע מראש, התבכיני בטלפון כשתגיעי. מה רע?

אושר מ

New member
לא רע:)

אבל אני לא אוהבת להסתמך על זה. בכל קמרה אני אסע עם מפה:) בשביל זה יש ליב אוטו את הספר הזה שהזכרת. הבעיה היא שלא מסומנים שם חד סיטריים וכאלה. בת"א זה סיבך אותי
. אמרתי כבר, אני אסתדר בסוף. השאלה היא כמה זמן ייקח לי:)

צימעס

New member
אםזה האטלס שהזכרתי,

מסומנים של חדסיטריים, אבל לא מסומנים של "אסור לפנות שמאלה" (שיש הרבה יותר בת"א מבירושלים). את יכולה לעבור על המפה מראש עם מישהו שמכיר את העיר, ולתכנן מסלול. אז תטכלי גם לקבל רמזים שמקומיים מכירים "ליד ההוא שמוריד את הכלב להשתין, פני ימינה".

dana2909

New member
לשאול אנשים

עוד לא קרה שהגעתי לירושלים ולא הלכתי לאיבוד לפחות פעמיים פעמיים. את חייבת להכין את עצמך נפשית ל7 פרסות בערך ויהיה בסדר. אני תמיד מחזיקה איתי טלפון של חברה תושבת העיר, ומשתדלת לשאול אנשים בדרך. לא כולם עונים (דוסים וכאלה) אבל אלה שכן, בדרך כלל יודעים מהחיים שלהם.

De-Panther

New member
צומת ראשונה ימינה... כיכר שלישית...

שמאלה... אחר כך ממשיכים ישר עד שעוברים 4 צמתים קטנות

ועוד עיצה בדוקה

תוסיפי לארסנל החברים שלך מישהו שמנוי באתר MAPA, ונמצא הרבה על המחשב. ברגע שהסתבכת את מרימה אליו טלפון ואומרת "אני בעפולה ברחוב זרבובית הצופים וצריכה להגיע לרחוב הרב פיצוחים 15, תכווין אותי..."

למעלה