אני שונאת התנשאות

אני שונאת התנשאות

מכל סוג שהוא זה מוציא אותי מדעתי מוציא ממני ארס ורוע משפטים כמו: "אני יודע מה טוב בשבילך" "אני מבין אותך עוד יותר ממה שאת חושבת" "מהמקום שלי אפשר להבין דברים שאת לא מצליחה" בייחוד כשזה מגיע בקונטקס של: אני יודע שאת רוצה אותי אבל את לא מסוגלת להודות בזה ש ו נ א ת !!!!!! רק אני יודעת מה אני רוצה (ואם אני לא יודעת אז אני שואלת) מישהו מזדהה?????

כן.ואני לא אמא תרזה גיליתי את זה!!

אמרתי לעצמי אולי הוא/הם/היא (הוא-בד"כ זה הוא ,אוף) רוצה לשדר אמפטיה, הזדהות, הבנה- אולי זה הבאג שלי שתופס את זה כהתנשאות אבל כנראה שלא נולדתי להיות אימא תרזה והלוואי שהייתי מצליחה לעצמי בעניין מתנשאים ויהירים-אלו מוציאים ממני את כל השדים הירוקים יורקת דם ואש ותימרות עשן דרקון,הוא מיני צעצוע לידי כשאני נתקלת בכזה או לביש מזלו כנראה כשהוא נתקל בי.

ירקרק

New member
התנשאות - לא בבית ספרנו!

אני מזדהה (ואולי גם מזהה) למרות ש… "אין אדם רואה נגעי עצמו" "אין חבוש מתיר עצמו" ועוד כל מיני "אין"… לא נורא לחשוב שיש מישהו שרואה דברים בצורהאחרת. לפעמים ממרחק זה באמת נראה אחרת, "מה שרואים מפה לא רואים משם"... אבל, להשתמש ב"ראיה" הזו כדי ללחוץ, כדי "לאנוס" להשתנות, להתקרב, להתחבר, זה לא מקרב, להיפך, זה מ-ס-ר-ס ! כן, אני מבין את השנאה שלך לזה. (שנאה? אולי סלידה!) התנשאות היא דבר פסול במיוחד כזו שעל-ידה מנסים להשפיל את הזולת ולשים את עצמך למעלה יותר, נעלה יותר. אלו היו 60 שניות של הזדהות
ירקרק בניסיון להיות הוא

קורין1

New member
נכון "אין אדם שרואה נגעי עצמו"

לא מפריע לי לקבל בקורת, אם הבקורת נאמרת בדרך עדינה ומתוך כוונה טובה, לכל אחד יש דיעות משלו, מה שמתאים לי ונוח לי לא תמיד למישהו אחר

אותי זה מצחיק. מצטערת..

אני פתאום רואה אדם מולי ב.. במערומיו.
אני מאוד משתדלת לא להיות צינית/עוקצנית.. כי אז זה מדרבן יותר את הצד השני. אבל להתרגז? לא מצליח. זה מצחיק אותי.

עוד אחת! ../images/Emo25.gif

בחיי. תחשבי על הצד השני.. כמה "קטן" הוא.. כמה ההתנשאות הזו הופכת אותו לקטן.. ועם כל פעם שהוא מוסיף מן "משפט מפתח" שכזה.. הוא מתכווץ יותר

גדולה מהחיים.

כך בדיוק אני רואה אותו/ה. במערומיו - עד כדי צחוק! אמרו לי פעם שגם זה סוג של התנשאות. נראה לי שזה קשור לאופי. עובד איתי אחד שמתעצבן מכל שטות. עוקפים אותו בכביש - הבן אדם מתחיל במרוץ מכוניות, לא עוצר עד שמגיע לזה שעקף אותו. אפילו מגיע לבית שלו, דופק על הדלת. וצועק עליו. לא מוותר. כמו פרונקל נדבק. דניאל

האלי

New member
ווילייייי שאני אברח?

לא פעם אני משתמש במשפטים כאלו. נכון, להגנתי יעמוד שאף פעם זה לא אני מה שטוב בשבילה... אבל תודה דינה אני אבדוק איך להיפטר מהתנשאות. תודה שהארת את עיני
שלך, האלי.

קורין1

New member
מזכיר לי את אחותי הגדולה.....

תמיד מסתכלת על כולם מלמעלה, חושבת שהיא הכי הכי, ומי שלא ב"רמה שלה, היא פשוט לא מתייחסת אליו, ואם כבר מסתכלת, אז בזילזול. היא לא מאמינה בחברות, טוענת שחברה, היא חברה שלך רק בשביל האינטרסים לאחותי יש הכל בית חדש, גדול, באיזור יוקרתי כסף וכמעט הכל, אבל......טיפוס אומלל, למרות שהיא לא מודה בזה, אני רואה את זה בעיניים שלה...

ירקרק

New member
היא לא מודה.... "אני" רואה את זה...

תסלחי לי, ושוב, תסלחי לי, את עושה בדיוק כמוה... אולי רק בפורמט קטן יותר. להכתיר מישהי בתואר "טיפוס אומלל" כי "כך את רואה את זה", גובל, לעניות דעתי, בהתנשאות! יתכן שאת צודקת, אבל מתנשאת! ירקרק בתהיה

קורין1

New member
אני לא מכתירה אותה......

לדעתי היא אכן אומללה, יש בנינו מן חומה מפרידה, אני מנסה להתקרב, היא נותנת ואז תוקפת, לא מרגישה איתה נוח, מפחדת ממנה. אני כלכך רוצה שהיא תהיה חברה שלי, מבלי לקבל את העקיצות שלה... בלי שהיא תסתכל אלי מגבוה, בלי......לא משנה בעיניי כולם שווים....

redredole

New member
דינה .מיט צודקת

אין דבר מכוער כמו ההתנשאות אני ואני ואני יודע יותר טוב, עושה יותר טוב מכיר יותר טוב ממני ממך ממנו אני לעומת זאת מוכן לקבל את הביקורת הכי קשה והכי נוקבת כאשר היא מגיעה מגובה העיניים פנים מול פנים בכוונה להדריך, לתקן מה לעשות כזה אני.

אטיוד5

Active member
מה עם ...

משפט כמו שאמרת עלי הבוקר : "הוא חושב שהוא ... " ?????????? זה היה מתנשא מצידך? זה היה מתנשא להתימר לחשוב שאת יודעת מה אני חושב? אני לא שונא התנשאות. אני בכלל לא מבין מה זה התנשאות. אני משתדל לקחת כל אמירה כלפי באור חיובי. מנסה ללמוד ממנה. אם מישהו אומר לי "אני יודע מה טוב בשבילך", אני בוחן את זה. אולי הוא באמת יודע? אולי הוא רואה דברים שאני לא רואה? אולי הוא יאיר לי זוית חדשה? אני בפרוש לא יודע מה אני רוצה. אני תוהה כל הזמן מה טוב בשבילי. אז אני שמח מאוד לשמוע יועצים. אני ממש מזמין אנשים שיבואו לחוות את דעתם בכל נושא שמטריד או מעניין אותי. וכמובן, בסופו של דבר אני מחליט. ועוד משהו - אפשר להוציא ממני אמירה צינית. אבל אי אפשר להוציא ממני רוע. כי אין בי.

או הו.....

שמה זו היתה פלטת פה, וזה היה בכוונה להרגיע את ההודעה העצבנית של פסי, אני לא אלוקים, גם אני טועה לפעמים. סליחה, מתנצלת. אפשר לעבור הלאה? אם אני שואלת מישהו את דעתו בעניין מסויים - זה אומר שאני רוצה לשמוע תשובה, גם אם התשובה היא על מה שטוב לי וכו´ אבל אני לא מדברת על זה בזמן האחרון יותר מידי דמויות חדשות לי כאן בנט מנסות לשכנע אותי מי אני, מה טוב לי, מה אני רוצה (בין השורות), ושרק הם הפתרון שלי לאושר העילאי זה הוציא אותי משלוותי ואמירות ציניות, אגב יש בהן התנשאות, ויש בהן רוע מוסווה. לדעתי, כמובן.

און&און

New member
גם אני..

לעולם לא הבנתי מאיפה האנשים האלה שואבים בטחון עצמי כל כך מופרז בשביל לחשוב שהם יודעים משהו שאת/ה/ני לא יודע/ת... שיהיו בריאים..

למעלה