אני שונאת אותה

אני מנחשת - את וחמותך לא מאותה עדה!

אני מנחשת את ובעלך מנסים למצוא חן ולרצות (קמץ מתחת לריש) בכל דרך היא מנצלת את חולשתכם.
חמותך פשוט אישה טיפשה!!! אני קובעת זאת על סמך תגובותיה.
לפי תיאורייך היא פשוט בלתי נסבלת - אז אולי תעשי טובה לעצמך לבעלך ולתינוק ולא תכנעי לכל גחמותיה ופשוט תתעלמי וממנה ממנה .

אושי231

New member
אחותי, איפה הכבוד שלך?

למה את נותנת לה להמשיך להתעלל בך?
ולמה בעלך נכנס בכלל למריבות האלה?

תחיו את החיים שלכם בלי להתעסק בכל הרכילות וההשמצות האלה. תפסיקי להיעלב ולהרגיש כמו קורבן. אחרי 11 שנים שספגת ממנה כל כך הרבה, הגיע הזמן שתפסיקי עם זה.

restart2

New member
שינוי - Restart

היי
כתבתי מענה מפורט ולצערי נמחק...

מצטרפת לדעת התגובות שקבלת..

הנסיונות האדירים שלך שרוד ולהתנהג בהתאם
ל"מצופה" -העלו חרס ויותר מכך-
הזנתם- את ובעלך את הלגטימציה של החמות
לנהוג בכם סליחה- כאבק!!!

יקירתי- התא המשפחתי שלך את בעלך התינוק - לא מנוהל
על ידי כוחות חיצוניים - אלא אם כן אתם מאפשרים זאת.
קבלת ההחלטות היא אוטונומית- שלך ושל בעלך.
איפה שלא מכבדים אותך למה את מתעקשת להיות?

החמות שקועה בעצמה ונראה לי שלא יודעת מהי רוצה מעצמה..
ואתם מאפשרים לה לשגע אתכם!!

ממליצה לך לעשות תרגיל קטן-
דמייני שאת חוזרת בקו הזמן אחורה-
אותם אירועים שציינת ואחרים מה היית משנה בהתנהגות ש ל ך
מולה,מול הבן זוג..ומול עצמך?

ממליצה להתמקד במה שחשוב ואהוב בחייך.
הפסיקי לנסות לרצות ולהיות בסדר ובעיקר שחררי את המחשבה שאומרת שהיא חייבת
לאהוב או להיות מרוצה ממך!
!
השאירי לחמות את נכסיה ואל תנכסי אותם לעצמך- הכוונה רגשית.

בהצלחה

אירית

במבט לאחור

אני חושבת שהייתי נוהגת אותו דבר, ועדיין מצפה שהיא לא תנהג ככה.

אני באמת לא רואה שום דבר פסול בהתנהגות שלי, אלא בהתנהגות שלה. אני בטוחה שאני לא תלית שכולה תכלת, אבל ביחסים בין אישיים אני יודעת שאני בסדר גמור, אני יודעת שתמיד כיבדתי אותה והתייחסתי אליה יפה ובנימוס.

זאת בדיוק הבעיה, אני מתנהגת באותו האופן ועדיין מצפה שיהיה שינויי. הבטחתי לעצמי שזה ישתנה אלפי פעם - אולי אצליח לעשות זאת בסוף שבוע הקרוב. אולי אצליח לא לשתוק, לא להגיב בנימוס, לא להיות נחמדה וחביבה - אלא להתעלם אפילו אעיז לענות ולהעמיד במקום. אני חזקה בלומר מה אני צריכה לעשות אבל קשה לי ליישם.

ואיפה בעלך היקר?

שלא מוכן לשמוע מילות ביקורת על אישתו?
הוא מוכרח להתגייס. אם לא יהיה גיוס שלו את תעמדי מול חומה בעייתית

restart2

New member
לצערי לא הבנת

היי

ההסתכלות שבה אני בסדר ומשתדלת יותר להיות בסדר..
ונוצר לך כל הזמן תוצאה הפוכה קשורה במחשבה שלך-
שאם אשתדל יותר היא תשנה/תשתפר/תנהג איתי באותו אופן..

את רוצה מציאות של קבלה שלך,
את רוצה שיכבדו אותך.
לצערי את לא מכבדת את עצמך-
ואני מתעלמת מבעלך כי את פונה..
מקום שבו את מושפלת, באותו אופן פעם אחר פעם-
למה את חוזרת?
העמדת גבולות ואופן התייחסות הוא ב א ח ר י ו ת ך.

את לא אשמה- יש פה מצב שהתגובות שלך אינן נכונות.
בעלך כמו שכתבו לך בתת תפקוד בנוגע לתוצאות.
שקלי היטב את צעדייך והפסיקי את המעגל המכביד בחייך.

אירית

lilo4

New member
התגובות שלך לא משיגות את התוצאה הרצויה

אני כ"כ מבינה את הרצון שלך להיות הכי בסדר שאפשר, ואת המאמצים האדירים שאת משקיעה במערכת היחסים המורכבת הזו עם חמך וחמתך.
הבעיה היא שכמה שאת יותר בסדר ויותר מתחשבת בה ככה היא יותר דורכת עלייך. התגובות שלך מתאימות למערכת יחסים נורמטיבית בה שני הצדדים מכבדים אחד את השני ומעוניינים לשמור על קשר אחד עם השני. אבל במערכת היחסים הנוכחית נוצר מצב שבו את מכבדת את הצד השני, אבל הצד השני מזלזל בך ופוגע בך.
היחס שלה כלפייך כנראה לא ישתנה, אם את רוצה שיהיה שינוי את זו שתצטרכי לעשות אותו בעצמך. כמובן שזה לא קל, ובוודאי שזה לא יגיע בבת אחת. אבל את צריכה להחליט מהם הגבולות שלך ולהציב אותם בצורה ברורה, ולהיות תקיפה כשמישהו מנסה לחצות את הגבולות האלה. בפעם הראשונה אולי לא תעשי כלום, בפעם השנייה כבר תעירי, בפעם השלישית יהיה לך יותר אומץ ותגידי משהו בצורה חזקה וברורה, ובפעם הרביעית כבר יהיה לך האומץ לעשות צעד קיצוני יותר.
השינוי הזה יהיה קשה, בזה אין ספק. אבל לדעתי השינוי הזה צריך לקרות מכיוון שבמצב הנוכחי כולם מפסידים. הדרמה, הכאב והלחצים שחמתך מכניסה לחיים שלכם היא פשוט לא הגיונית, ואין שום סיבה שזה יקרה. חמתך לא מכבדת אותך, היא לא מתביישת להשפיל אותך ולזלזל בך. ובתמורה את משתדלת לנהוג בה בצורה הכי מכובדת שיש. על מה ולמה? למה לאדם כזה שבמשך שנים על גבי שנים ממרר את החיים שלך ובפוגע בך בצורה כ"כ דוחה מגיע לקבל התנהגות יפה כזו?
אני לא אומרת שאת צריכה לרדת לרמה שלה ולנהוג כמוה, חס וחלילה. אבל את צריכה לנתק אותה מהחיים שלך, לא לתת לה מקום. אם היא מתקשרת אלייך? שתתקשר. תנתקי את הטלפון בלי להתבייש. אם היא מגיעה בזמן שלא נוח לך או מסרבת ללכת- בלי שום בושה תגידי לה במפורש- הזמן לא מתאים, ושתלך. היא עושה לכם סצינות בגלל שהחלטתם על משהו? אל תתנו לזה מקום! תודיעו לה חד וחלק- זו ההחלטה שלכם, אתם לא נסוגים ממנה ואין יותר פתח לשיחות. אם היא מתחילה לצעוק או לעשות סצינות בטלפון פשוט להודיע חד משמעית שאתם מסיימים את השיחה ולא מעוניינים לשוחח על הנושא יותר.
רציתי לכתוב "פשוט תנתקי אותה מהחיים שלך". אבל זה לא באמת פשוט

אני מאחלת לך רק טוב, אני מאחלת לך שאת ובעלך תמצאו את הכוחות לעשות את הצעד האדיר והקשה הזה. וכמובן מאחלת לכם המון המון המון אושר ובריאות

Another Girl

New member
קטונתי מלייעץ מה הלאה

אבל יכולה להגיד שבהחלט מגיע לך פרס נובל על איפוק וסבלנות.

לבעלך, לעומת זאת, מגיע בוז. הסאגה האיומה וארוכת השנים הזו התאפשרה אך ורק בגללו.

יש רק אשם אחד בכל הסיפור הזה והוא בעלך

תסלחי ואני באמת מצטער שאני מעליב אבל התחתנת עם בעל בלי ביצים.
הוא 11 שנים רואה איך את מושפלת ולא עושה עם זה כלום.

בעלך הוא פשוט בושה וחרפה!!

lilo4

New member
דעתי האישית

לפני שאני מתחילה חשוב לי לציין שאין לי עדיין בעל או ילדים, אבל אני כותבת את התגובה שלי מנקודת מבט של נכדה.
ההורים של אמא שלי ממש לא אוהבים את אבא שלי, ומהרגע הראשון עשו להם את המוות בכל מה שקשור לקשר- כשהם עברו לגור ביחד לפני החתונה רבו איתם ועשו פרצופים, כשארגנו את החתונה עשו להם את המוות, וגם אחרי אחותי ואני נולדנו סבא וסבתא שלי כמעט ולא עזרו להורים שלי למרות שהם גרו בשכנות אלינו.
כל הזמן היו מריבות קשות מאוד בין ההורים שלי לבין סבא וסבתא שלי, המון ביקורת על הנישואים של ההורים שלי, על הבחירות המקצועיות והאישיות של אמא שלי ועל הצורה שבה הם מגדלים אותנו. השיא היה באחד הפעמים כשסבתא שלי התקשרה לסבתא מהצד השני כדי לדווח להם שאמא שלי לא ראויה להיות אמא וצריך לפנות ללשכה הסוציאלית כדי שיקחו אותי ואת אחותי ויעבירו אותנו למשפחה אומנת. בסופו של דבר לפני כמעט 12 שנה אחרי ריבים גדולים מאוד וככל הנראה בעקבות החלטה אמיצה של אמא שלי- נותק הקשר. סבא וסבתא שלי עברו לעיר אחרת, מאז קיבלתי מהם כמה מכתבים בודדים, ראיתי אותם אולי 3 פעמים באירועים משפחתיים וזהו.
כשהייתי ילדה לא כ"כ הייתי מודעת לכל זה, אבל בתקופה האחרונה יצא לי לדבר על זה לא מעט עם אמא שלי. היא עברה תהליך קשה מאוד, אחרי שנותק הקשר היא הייתה בטיפול פסיכולוגי כדי להתמודד.
אבל היום אני באמת חושבת שהחיים שלה והחיים שלנו טובים יותר. הייתה כ"כ הרבה דרמה מאחורי הקלעים, משהו שההורים שלי ספגו על בסיס כמעט יומיומי. בגלל שהיינו ילדות קטנות אחותי ואני לא כ"כ ראינו את זה, אבל היום במבט לאחור אני מבינה את זה, ואני יודעת שאם זה היה ממשיך זה היה פוגע בנו בהמשך.
אתמול הייתי באירוע משפחתי, סבא וסבתא שלי עמדו בצד, בקושי זיהיתי אותם. הם לא ניגשו לדבר איתנו ואנחנו לא ניגשנו אליהם. ואת האמת? זה לא חסר לי.
כבר מזמן הגעתי למסקנה שמי שרוצה להיות חלק מהחיים שלי צריך להרוויח את זה. ואם יש אנשים שלא מוכנים לעשות את זה, שלא גורמים לי להרגשה טובה אלא במקום זה רק מכניסים כ"כ הרבה רעל לחיים שלי- הם פשוט לא צריכים להיות שם.

מהדברים שאת מתארת עולה תמונה קשה מאוד. חמותך לא מכבדת אותך כלל, מילא בתור כלה, היא לא נותנת לך מינימום של כבוד בתור בן אדם! אין שום סיבה שתסבלי יחס משפיל כזה, אין שום סיבה שתהיי עסוקה במשך שנים בכל הדרמה הזו. מגיע לך לחיות חיים שקטים ולטפח את המשפחה שלך. אם חמתך לא מסוגלת להשלים עם זה ולשחרר את הבן שלה- היא לא צריכה להיות חלק מהחיים שלכם.
את חייבת להציג גבולות מאוד ברורים, את בן אדם ומגיע לך לקבל יחס מינימלי של כבוד. ואם הם באים לבקר את הנכד ולא משחקים איתו, וכשמגיע הזמן להשכיב אותו לישון הם רק מפריעים אז הם לא צריכים להיות שם. אם הם לא מסוגלים לכבד את שגרת היום של הנכד ואת דרך הגידול שבחרתם- הם לא צריכים להיות שם!
את צריכה להציב גבולות ברורים ולא לפחד. מה כבר יש לך להפסיד? לא יאהבו אותך? הרי הם ממילא לא משדרים אהבה. יכעסו עלייך? הם הרי ממילא כועסים. יגידו עלייך דברים רעים מאחורי הגב? יש לי הרגשה שגם ככה זה קורה. ההבדל הוא שברגע שתציבי את הגבולות ותנתקי איתם את הקשר את תחסכי מעצמך את כל הדרמות האלה. בלי כל הטלפונים, בלי כל המריבות, בלי כל ההשפלות. את צריכה לדבר עם בעלך ולהודיע לו בצורה ברורה שאת לא מוכנה שזה ימשך ככה. אם אתם החלטתם משהו, למשל להיות בחג אצל המשפחה שלך- אז זה מה שהחלטתם וחמתך יכולה לעשות סלטות באוויר, לצעוק ולהשתולל. בסופו של דבר זו ההחלטה שלכם וזה הכול.
את לא חייבת לספוג את ההשפלה מהצד שלה, והנכד שלכם ממש לא חייב לגדול באווירה נוראית כזו.
נכון שזה קשה ומוזר שאין סבא וסבתא, אבל כשיש סבא וסבתא שרק עושים רע- תאמיני לי, עדיף בלי. אני כבר כ"כ הרבה שנים בלי, וגם אני וגם אחותי גדלנו בסדר גמור, להיפך. החיים שלנו יותר שקטים ככה, בלי שירעילו אותנו בדיבורים ורכילות על ההורים שלנו.

leaht

New member
לא מסוגלת לקרוא עד הסוף~~

אם הזוגיות שלך חשובה לך - ומסתבר שכן את הרי אוהבת את בעלך - אתם מוכרחים מוכרחים להמנתק לחלוטין מהמשפחה שלו. זה גורם לך להרס נפשי עצום. לדעתי תעברו למדינה אחרת אם צריך. השנים הראשונות של הקשר הזוגי הן הכי קריטיות. ונראה שפיספסתם אותם---

בעלך חייב להחליט למי הנאמנות שלו - אליך או לאמא שלו. אין מצב בעולם שהוא יכול לרקוד בשתי החתונות... להתמודד עם בן אדם (חלאת אדם! סליחה) כזה אין אפשרות גם להיות נאמן אליה וגם אליך.
הכדור בידיים של בעלך - הוא צריך לומר לאמא שלו בצורה חד משמעית שעליה להפסיק את ההתעללות הנפשית בך או שהוא לא ידבר איתה לעולם. אם הוא לא מסוגל לעשות דבר כזה את צריכה לשאול את עצמך מה מידת הנאמנות שלו כלפייך.
את שברירית את רגישה והוא הבן אדם היחיד שיכול וצריך לעמוד לצידך ולגונן עליך. לא נראה בכלל שיש סיכוי שהיחסים בינך לבין חמותך ישתנו אי פעם --- ויש לך את החיים לחיות. והחיים יפים--- ואת סובלת. את מוכרחה להוציא את עצמך מהגהנום הזה. סבל רגשי יכול להיות הכי גרוע שיש - יותר מסבל גופני ופיזי.
יש לך משפחה תומכת ואוהבת - תבקשי מהם שיעזרו לך לשים את הרגל אחת ולתמיד.
אני יודעת איזה מחשבות עולות לך בראש... התרגלתי אליה. ואני לא רוצה להעמיס על בעלי הוא סובל גם ככה וכו'
את נשמעת לי כמו מישהי שתמיד תצדיק את הצד השני ותמצא הצדקה לסבל שנגרם לה מאחרים.
את חייבת לעשות משהו. עם כתבת פה סימן שאת רוצה עזרה ואת מנסה לצאת מזה
את מוכרחה מוכרחה להתנתק טוטאלית מהמשפחה שלו ויהי מה!!!! אל תדברי איתה. אל תקשיבי לבכיות שלה (מנופולציות)
מצידך - תני לו ללכת לבקר אותם לבד. אל תלכי אליהם בכלל.
אבל הוא חייב חייב חייב חייב להתנות את המשך הקשר שלו איתם בכל שכל התעללות כלפייך חייבת להפסיק!!!!!!!

אני מתחננת בפנייך!!! אני לא אישן טוב בלילה אחרי סיפור כזה - עושה לי רע מאד לשמוע על דברים כאלה...

אתם צריכים טיפול פסיכולוגי - גם את וגם בעלך. לכו יחד ולחוד. מטענים כאלה רק מתעצמים ומי יודע איך ומתי הם מתפוצצים. וכשהם מתפוצצים - זה יכול לגרום לכם לנזק בלתי הפיך. תקחי יוזמה. תעשי שינוי.

חזקי ואמצי

fwooper

New member
טוב את כבר יודעת מה לעשות- איך מיישמים?

קודם כל- את לא צריכה להרגיש רע עם התחושות שלך כלפיה. מותר לנו לא לאהוב אנשים.
ובנוסף- מותר לאנשים לא לאהוב אותנו!!!
מכל הכתוב פה ובתגובות אח"כ- נדמה שאת יודעת היטב מה לעשות, את יודעת היטב שצריכים להיבנות פה גבולות וחוצצים, ואת יודעת גם שברגע שהם יבנו היחס ממנה ישתנה (כמו שהוא שונה כלפי גיסתך). נדמה שאת אולי מפחדת לענות כדי שלא תכעס עליך שלא תאהב אותך או משהו כזה, אבל זה בסדר! שלא תאהב אותך! את התחתנת עם הבן שלה לא איתה והיא לא צריכה לאהוב אותך רק לכבד אותך. זה הכל.
ודרך אגב יכול מאוד להיות שכל מה שחמותך אומרת עליך ומוציאה עליך זה דברים שהיא חושבת על עצמה ובעיות שלה עם איך שהיא גידלה (או לא גידלה) את הבן שלה והיא סתם מוציאה עליך דברים שאין להם קשר איתך- כמו שאומרים "הפוסל במומו בפוסל", ואת לא צריכה לקחת את זה בצורה קשה. - ויכול להיות שאת לא, וזה מעולה.

עכשיו לעניינו- איך מיישמים?
את צריכה לחשוב עם עצמך מה מונע ממך לענות לה - מה יקרה שהוא כ"כ גרוע?
את לא צריכה לענות בצעקות או כעס- פשוט לענות מה שאת חושבת על מה שהיא אומרת. אם לא נעים לך לשמוע אותה- תאמרי לה- סליחה, לא נעים לי לשמוע אותך.
כמו שמציבים גבולות לילד- ואומרים לו לא, אז גם לה צריך לנהוג באותה צורה- יש אנשים שמתנהגים כמו בני שלוש וצריך לנהוג איתם גם כן.
עכשיו אני יודעת שזה בטח לא קל. קל להגיד אבל אחרי 11 שנה שאת נוהגת באותו יחס מאוד קשה להראות פתאום יחס אחר, אבל את לא צריכה ללכת בגדול. אפילו דברים קטנים, תלונות קטנות שלה- נסי להגיב עליהם. נסי לדבר עם בעלך ולומר לו שאת רוצה תמיכה בעניין הזה ושמעכשיו גם הוא יגיב לה ושאתם משדרים אותה חזית.
ממש בהצלחה!!!

אני ממש לא מופתעת שאת שונאת אותה.

אבל בה בעת את אמורה לכעוס על עצמך ועל בעלך על ששיתפתם פעולה כל כך הרבה שנים
עם ההתנהגות הזו.

נתת לאישה זרה לנהל לך את החיים. על שום מה?
איזה חסד קבלת ממנה ששיתפת פעולה עם ניצול, השפלה וביזוי?

אין לך כבוד עצמי מינימלי של בת אנוש?
היכן האולטימטום לבעלך?
למה מגיע לך לחיות כך ולוותר על עצמך כל כך הרבה שנים?

אני הייתי מעמידה אותה על מקומה ממש בתחילת נשואי.
היא אישה מרעילה, מניפולטיבית ואת שיחקת לידיה.

כאב לי לקרא את הכל.
גם אני נשאתי לגבר שאמא אמרה לי אז: על גופתי המתה
אבל מעולם לא אפשרתי לה להתנהג אליו בחוסר כבוד.
אמנם לקח זמן והוא הפך להיות החתן הכי אהוד!
אבל הוא מעולם לא ויתר על עצמו ולא נתן לאיש לשחק בכבודו.

תתחילי חיים חדשים. קבלת למעלה בשרשור כמה עצות של:"להיות לא בסדר".
אני בעד. תתחילי את לסובב את הגלגל בידייך. את כבר גדולה. את אמא!!!

בהצלחה!

למעלה