אני שוב

בתוש 7

New member
אני שוב

שכחתי לשאול, מכיוון שאני בתהליך של חזרה בתשובה קשה לי להתפלל מתוך סידור , אני יותר מרוכזת ויותר מכוונת את התפילה שלי לבורא עולם כאשר אני מדברת איתו בשפתי, ומתפללת במילים שלי? אני יודעת שהוא מקבל כי אני מקבלת תשובות לשאלות ועזרה ממנו ישתבח שמו לעד. אבבל השאלה שלי האם זה מותר? ועוד שאלה? להמ מתפללים את תפילת נשמת כל חי??שמעתי שמבקשים משהו מסוים מה' ואם זה מתקבל ישתבח שמו מתפללים זה נכון?

תשובה

מותר ואף רצוי שתתפללי בשפה שלך, ה' אוהב ורוצה שכל אחד ידבר איתו ממעמקי ליבו ואם אדם לא מכוון ליבו ולא מתחבר עוד עם מילות התפילה שתיקנו לנו אנשי כנסת גדולה אז הוא יכול גם להתפלל בשפתו אבל לא על חשבון התפילות המסודרות שלנו. אפשר להוסיף בקשות אישיות גם תוך כדי תפילת שמונה עשרה: בתפילת "שומע תפילה" לאחר שאומרים "..חוננו ועננו ושמע תפילתנו" כאן כל אחד יכול לשפוך שיחו לפני בורא עולם וימשיך ויחתום את הברכה "כי אתה שומע תפילת כל פה..." גם לי היה קשה לכוון ולהתחבר לתפילה בהתחלה אבל כיום הכל יותר פשוט ויותר מתחברים לזה לאט לאט. רק בזכות זה שהמשכתי. ישנם שתי דעות של הרמב"ם והרמב"ן: אחד אומר שאדם יוצא ידי חובה רק בתפילות שתיקנו אנשי כנסת גדולה ואחד אומר שאדם יוצא ידי חובה בכל קריאה שלו לה'- זה גם נחשב תפילה. אבל בכל זאת גם הסובר כסברא השניה כמובן מתפלל את התפילות המסודרות וכך נפסק להלכה. לסיום,התפללי את התפילות המסודרות לנו על כרחך, ויהי רצון שתהני מהן, ותמשיכי בתפילותייך האישיות אך לא במקום התפילות המסודרות.

mnm6

New member
בתור רווקה את חייבת בשתי תפילות ביו

סביום לפי הנוסח הרגיל אם את רוצה להוסיף לשתי תפילות ,תפילות משלח מותר ואף רצוי אך לא במקום התפילות אותם את חייבת בלאו הכי

למעלה