אני שוב

nikegirl83

New member
אני שוב

שלום לכולם, מקווה שהיה לכם כיף ליל אמש ! אז לפני כשבועיים התחלתי לעבוד באיזו עבודה חדשה, יחסית לחדשה דווקא דיי השתלבתי מהר (בבחינה של העבודה עצמה פחות החברתית) . אני מניחה שזה קשור לעובדה שזה "שטח כבוש" אצלי הכוונה שיש לי ניסיון בתחום. אחרת היה קשה לי ומסובך לי גם זה.(גן) ומהחשש שמא אסתבך אני לא מנסה תחום אחר שלדעתי יותר יתאים את יכולותיי... העניין הוא שבשבועיים הללו אני מרגישה שהבנות בצוות איתי ,אחת ספציפית מאוד מנצלת אותי וכל פעם אומרת לי מה לעשות, וניחא אני חדשה אז מחליקה ועושה. היום היה ביננו תקל כאשר היא ביקשה שאעשה משהו שנראה לי לא צודק,ומה שהפריע לי שהיא אמרה את זה בחוסר כבוד וזלזול ואחר כך המשיכה ללכלך.. ואני אמרתי את שעל ליבי גם אבל היה לי לא קל הרשתי לחץ והתרגשות מסוימת.ואין עם מי לדבר שם כי הם צוות דיי מלוכד. זה היה או לבלוע או לתת לה להמשיך לנצל. זה בדיוק הסיבה למה אני נמנעת מחיפוש עבודה, למה עוזבת מהר, ולא מסתדרת... ושאני אוביקטיבית עם עצמי אני רואה ברור שאני דווקא "בסדר" אולי יותר מדיי, מרגישה שהמוסר עבודה שלי והטוב באים בעכוריי, רע לי חזרתי בתחושת פיכס מהעבודה, חוסר אונים, אף אחד לא מבין אותי אין לי את מי לשתף בתחושות שלי, לעזאזל החרדות האלו, כולם אומרים לי יש לך...את שווה...את יכולה יותר...אבל מזה שווה אם אין לי מודעות ? ויש לי חסימה חברתית?? אשמח לדעתכם

ar29041

New member
זה משגע אותי לפעמים

כשאנשים שלא אמורים לתת לי הוראות, נותנים לי הוראות. אני חושב שזה תלוי בך, אם את רגילה לעשות מה שאומרים לך (כמוני) אז את צריכה לאזן את זה מדי פעם ולעמוד על שלך. שמעתי מישהו אומר פעם שהאגו הוא כמו קנקן מים, אי אפשר לרוקן אותו אם לא ממלאים אותו קודם. כלומר וויתורים זה דבר מבורך לפעמים אבל את לא יכולה לעשות כל הזמן וויתורים, חייבים מדי פעם להיכנס לתקלים ולהתעקש.

nikegirl83

New member
כן..אבל

התחושת מתח, סכסוך, גורמים לי לחוסר נעימות, אני שונאת להיות במקום הזה "החשוף". המקום הכי "מפחיד" שבגללו אני דיי תקועה בחיי בהרבה בחינות. והקטע העצוב מכל הסיפור הוא שאין צדק..שמה הן מאוגדות כולן ואחת מחפה על השניייה ככה שאני יוצאת הלא בסדר והלא צודקת וה"בעייתית". ושאני מספרת על זה לאנשים במיוחד מהטיפוסים הבוגרים יותר אומרים לי למה דברת.? היית שותקת! תשמרי על מקום העבודה שלך וכאלה. תסכול

ar29041

New member
אולי הם צודקים

אם את חושבת שזה יגרום לך לעוף מהעבודה אולי כדאי באמת לא להגיב ולשמור את זה לאיזה נציג שירות מסכן של הוט

Gunji

New member
הערה לא במקום

"ולשמור את זה לאיזה נציג שירות מסכן של הוט" - במקרה אני עובד בנתיים בשירות לקוחות והעצה הזו ממש לא במקום הייתי אומר עצה טיפשית....גם ככה רוב השיחות הם של טאמבלים נטו ואם מישהו מתקשר בעצבים אחריי השיחה אני מאחל לו או לה את כול הרע שבעולם ומקלל את האמאמא שלו.

ar29041

New member
מתנצל, לא הייתה לי כוונה לפגוע בך או במישהו

ואני יכול להבין למה אתה מקלל את האמאמא של מי שמתקשר בעצבים.

חיבוק (הסמיילים של תפוז בשביתה)

מזדהה עם מה שרשמת. גם אני הרגשתי ככה הרבה פעמים במקומות עבודה, כן יש הרבה כאלה שמחפשים לנצל ולעבוד פחות קשה על חשבון מישהו אחר, ואם את לא אחת מה"מאפיה" שלהם על אחת כמה וכמה. יחד עם זאת חשוב לא לייחס למקרה אחד משמעויות מרחיקות לכת, ולתת לו לקבוע את כל העתיד שלך בעבודה, אם טוב לך שם והתנאים טובים תמשיכי שם, אם עוד פעם ההיא מנסה לנצל אותך תעני לה באסרטיביות ואם היא מנסה ללגלג או לעקוץ אפילו אל תדברי איתה בכלל, בהמשך שתהיי ותיקה וכבר תביני איך הדברים מתנהלים ומאיזה כיוון נושבת הרוח היא לא תוכל להגיד לך מה לעשות בתירוץ שאת חדשה, תהיי חזקה זאת התקופה הזאת בהתחלה שאת עוד בהלם וקשה עם השינוי אוטוטו זה יעבור ותתחיל ההסתגלות.

Gunji

New member
מה שאני הייתי עושה במקרה כזה...

בהתחלה כחדש הייתי עובר על זה בשקט נותן לזה חודשיים שלוש כידיי ללמוד את הסביבה ואת הדימניקה בעבודה לראות מי נגד מי ואז אם המצב נמשך או חוזר על עצמו להתחיל להעמיד את אותה אחת במקום במידה וזה מרגיש לא טוב או לא במסגרת התפקיד שלך. לדוגמא היום נסעתי במונית שירות והנהג התחיל להריץ דאחקות עם איזה נוסע טאמבל נחות שישב לידו על רוסים כשהבאתי לו שטר של 100 ש"ח(כי זה מה שהיה לי) הוא כביכול הריץ צחוק והמשיך לרדת על רוסים כצחוק ואני ממש לא כבד וזה היה ממש לא במקום אז כשהוא החזיר את העודף אמרתי לו ,"יפה שאתה יודע לספור" שאל אייך הוא ברוסית(ניסה לחקות הטאמבל) אז אמרתי לו עדיף שתחזור לערבית(אגב הוא נראה לי הבין באיזה שהוא שלב שהגזים והתחיל לחלק סוכריות לנוסעים - לא שלקחתי את הגועל נפש הזה) לקראת התקרבות לתחנה שלי אמרתי לו "אתה לא משהו בהומור ואם יצא לי לנסוע איתך ותנסה לצחוק על חשבוני או על חשבון מישהו אחר אני לוקח מספר מונית ותובע אותך אישית ואת החברה שלך" הנהג נכנס לשוק לא ידע מה להגיד מסקנה - כשזה מרגיש לך לא טוב וזה לא איזשהו עיוות מחשבה שלך כח"חניקית צריך לדעת לעמוד על שלך ולהעמיד את הבנאדם במקום אחרת יהפכו אותך לסמרטוט שאפשר לדרוך עליו.

היי

קודם כל חבל שהחלטת לבסוף להעדיף את המוכר והבטוח וללכת אחרי הפתרון הקל . מהפוסט הקודם שכתבת היה ניכר שהגעת למיצוי /מיאוס מהעבודה בגן וממש רצית לנסות לעשות משהו אחר . תמיד קשה להגיע למקום חדש בטח ובטח לסוג של קליקה סגורה - אני מעריך שבשלב ראשוני (פרק זמן של חודשיים בערך) הייתי מוריד פרופיל ורק אחר כך שאני כבר נחשב חלק מהחבורה (גם אם בצורה פעוטה) הייתי מעז להתרעם על על מיני עוולות קטנים . עם זאת , אני ממש לא שופט אותך לכל אחד יש את "הקזוס בלי" שלו שיכול לגרום להגיב בצורה תקיפה מהנורמה שלו . לפחות כרגע אני מציע אולי ליזום סוג של שיחה עם אותה אישה "נחמדה " במטרה להנמיך את הלהבות ובד בבד להתקדם גם עם בצעדים קטנים לעבר עיסוק אחר שבו תוכלי להגשים את עצמך בצורה טובה יותר . כן ברור לי שקל לכתוב את זה מהצד ואני בטח שלא שם כרגע אבל זה נראה כמו הדבר הנכון לעשות תמיד יכולה לפרוק ולשתף בפורום

למעלה