אני שוב צריכה עיצה.

limori

New member
אני שוב צריכה עיצה.

(מצטערת שיש לי כ"כ הרבה שאלות). טוב אז קצת רקע. לפני כשבועיים הגיע הנכד של השכנה שלי לגור אצלה. ההורים גרים בניו יורק הם התגרשו הילד עבר לגור אצל אימו. אימו הכתה אותו התעללה בו קשות והסבא החליט לקחת ממנה את הילד. בקיצור הילד עבר מדינה הגיע לסנטו והוא גר עם הסבא והסבתא שלו. בגדול הילד הזה מקסים ומיסכן. הוא ממצמץ המון בעיניים הוא מכרסם ציפורניים הוא מדבר בקול רם (שלפעמים יש לי כאב ראש) ועדיין יש לו סימן מהמכה האחרונה שאמא שלו הספיקה לתת לו. הוא ורואי משחקים יחד ורואי מאד אוהב אותו. אבל יש לי בעיה קטנה. הוא שואל את רואי כל מיני שאלות כמו איך מרביצים לך? ורואי לא הבין את השאלה אז הוא שאל אותו מרביצים לך עם נעלים או עם חגורה?!?!? רואי לא ענה לו. אני היתי בהלם , ניגשתי אליהם ומייד הצעתי להם לבוא ולאכול פופ קורן על מנת לשנות את הנושא. היום רואי הכניס אותו לחדר וכיבה את האור על מנת להראות לו את הכוכבים הזוהרים בתיקרה והילד התחיל לצרוח ולהשתולל ולחפש את הדלת ולברוח. חיבקתי אותו חזק ושאלתי אותו מה קרה. ולא תאמינו אך מסתבר שאחד העונשים שהוא קיבל זה הסתגרות בחדר חשוך. ממש צביטה בלב. הבעיה השנייה היא סגנון הדיבור או צורת הדיבור שלו מעבר לכך שהוא צורח ואנחנו כל פעם מבקשים ממנולדבר בלחש כי זה כואב באזנים. הוא מקלל כל הזמן. קללות מזעזעות ורואי כבר למד את אוצר המילים של הקללות והיום כשהוא כעס על אחי הוא קילל אותו ודיבר בדיוק כמו החבר שלו. אז קודם כל אותי זה מאד הכעיס וביקשתי ממנו לו לומר זאת שוב וכו... הענין הוא מה עושים??? אני נורא מרחמת על החבר החדש של רואי והוא מאד אוהב להיות אצלינו הוא מחבק אותי ואני חושבת שאני קצת תחליף לאמא וגם הוא רוצה קצת חם ואהבה. וגם דיויד ואבא שלי שנמצא כרגע אצלי מחבקים אותו ומשתוללים איתו. השאלה מה עושים? מה אתן היתן עושות? אחרי כל משפט שלו משתחררת קללה. לדוגמא - "איים גואינג טו קיל דיס פקינג דינזאור" "אי דונט לייק דיס סטופיד גיים" איים גואינג טו קיק יור א.." טוב זה בגדול אוצר המילים. אז מה לעשות? תודה לימור

גודוקא

New member
עצה ללימור

אני מציע להשכיח ממנו את כל הזיכרונות הרעים עם אמא שלו. איך תעשי זאת? תעשי איתו כיף נגיד ללכת איתו ללונפרק או לבריכה וכו´. ככל שהילד יהיה יותר בבית שלכם וישחק עם רואי, שרואי ידבר איתו יפה כאילו אין קללות בעולם, ואז הילד הזה ימשיך בשביל שלו אבל ישנה מהמסלול הרע אל המסלול הטוב, והוא ילמד איך מתנהגת משפחה אמיתית. חשוב להעניק לו חום ואהבה והרבה תשומת לב.
עצה מעומר.

לאה_מ

New member
הג´ודוקא ממקודם

זה עומר שלי. אבל אני חייבת לומר שאני מסכימה עם ההגיון שלו. ככל שהוא יחווה יותר חוויות משפחתיות חיוביות, אצל סבא וסבתא שלו וגם אצלכם, ההחלמה שלו מהטראומה שעבר תהיה מהירה יותר. אני בטוחה שעם הזמן ההתנהגות שלו תשתנה. בינתיים, המשיכי לעשות מה שאת עושה. נשמע לי על הכיפק.

נעה גל

New member
limori, אני חושבת שאת פועלת נכון

גם בכך שהסטת את הנושא, וגם בכך שאתם מעניקים לו חום ואהבה, ומראים שאפשר גם אחרת. אני לא חושבת שלרואי יקרה משהו מהשאלות שלו. במקרה הטוב, הוא לא יבין בכלל על מה מדובר, ואם הוא כן יבין, הוא בטח ידע להגיד שלו לא מרביצים. לגבי הקללות... אני מסכימה עם עומר של לאה_מ. הוא ילמד לאט לאט שכך לא מדברים. ילד מוכה (במיוחד ע"י אחד ההורים) צריך לרכוש מחדש אמון בבני אדם. תארי לך שמי שפגע בו הוא אותו אדם אחד שאמור להיות הדמות הכי בטוחה שלו בחיים, הדמות שמגנה עליו מכל רע. ומן הסתם, אמא שלו גם אוהבת אותו, וגם היו רגעים שהיא הביעה את זה בדרך הרגילה, ועבור ילד כזה העולם מאוד מבלבל. מצד אחד אמא אוהבת ומלטפת.. מצד שני, היא גם מכאיבה מאוד. אני רק מקווה שלסבא ולסבתא שלו יהיו כוחות להעניק לו את כל הבטחון והאהבה שהוא זקוק לו. בהצלחה לכם עם החברות הזו. הוא לא יפגע ברואי, אל תדאגי.

למעלה