אני שאלה

eloshi

New member
אני שאלה

היי, יש לי לפטופ ורציתי לדעת האם גם בו, כמו במחשבים שולחניים, אפשר (ורצוי) להשאיר אותם על מצב לילה בזמן שלא עובדים איתה, כשישנים וכו'. האם זה עדיף על פני לכבות את המחשב לפחות פעמיים ביום? תודה:)

יאיר B

New member
אפשר - כן, רצוי? זה תלוי בשימושים שלך.

אני לא מבין אם את מדברת על שנת לילה או סטנד ביי. במצב שנת לילה (הייברנט באנגלית) המחשב כבוי לחלוטין. הטעינה תהיה מהירה יותר. מצב סטנד בי (אאל"ט המתנה בעברית) המחשב עובד, אבל כל המכלולים כבויים. המידע נשמר בזירון ה-RAM. אם תהיה הפסקת חשמל, המחשב ישתמש בסוללה (בהנחה שהיא מותקנת וטעונה) וכשזו תגמר - המחשב יכבה וכל המידע בזיכרון יעלם. רוב האנשים שאני מכיר משתמשים באפשרות ההיברנט כדי לכבות את הנייד. תארי לך את שגרת היום שלי: 8-10: שיעור שאחריות צריך לעבור לבניין אחר = מכבה את המחשב (הייברנט), עובר לבניין האחר ומדליק מחדש. אחרי עוד שעתיים - שיעור חדש ואז שוב הפרוצדורה חוזרת על עצמה. ושוב ושוב. ככה שלושה ימים בשבוע.

GuGuSH

New member
תלוי בהגדרות שלך.

זה מה שאת מחליטה. כמובן שאפשר לשנות את זה. את כל תוכלי למצוא במקש ימני על לוח העבודה - מאפיינים - שומר מסך (טאב) - לחיצה על כפתור "צריכת חשמל" או משהו בסגנון. שם תפשפשי קצת ואני ממליץ להגדיר את הכל למה שהכי נוח לך. (הייברנט אוטומטי, התראות, מה שתרצי). עברי ל"מתקדם". שם תוכלי לבחור מה יקרה כשתסגרי את המסך (כלום, המסך נכבה, כיבוי המחשב, הייברנייט ועוד..). מה יקרה כשתלחצי על כפתור הכיבוי ומה יקרה כשתלחצי על כפתור ה"מצב שינה". הכפתור הזה זה הכפתור עם הציור הקטן של הירח. אצלי למשל זה לחיצה על FN ו-F4. מקווה שעזרתי =]

למעלה