אני רק שאלה

מדבריך אפשר להסיק

שאתה, איך לומר זאת בעדינות.. לא חילוני?
עד כמה לא חילוני אתה אם אפשר לשאול (ותרגיש חופשי לנפנף אותי)?

rational mind

New member
לא רק שאני חילוני

אני לעיתים על גבול האתאיזם, תלוי באיזה נושא,
אם כי אני חובב ידוע של מסורת, אבל לא בהקשרי דת ואמונה.
אבל כיף להשתעשע במנהגים לא?
באותה מידה הסתובבתי בלבוש מקומי במקדשים במזרח, לא אומר שאני מאמין במשהו מזה באדיקות דתית:)

נפלא

אפשר לנשום לרווחה :)

זה לא שיש לי משהו נגד דתיים - כל עוד הם לא מזיקים לאף אחד, חיים על חשבון אחרים ומעודדים גזענות אלימה נגד כל מה ששונה מהם - זה ממש בסדר.

Noa B2

New member

rational mind

New member
נשמע קצת כמו הכללה

אבל זה לא מתפקידי להגן על אף אחד,
אני רק על עצמי ידעתי לספר:)

תודה

על התשובות והעצות, אבל ההתלבטות שלי האם לעדכן את הבלוג לא נובעת ממבוכה אלא הפחד לפגוע בצד השני - אני אוהבת את החופש שהאנונימיות מאפשרת לי, חופש לשתף גם בחוויות הפחות מוצלחות בלי לסנן שום דבר.

כן, זאת כבר בעיה

את כמוני. אני מאוד אוהבת לשתף ולחלוק, עד הדיטיילז הקטנים, ורוב הגברים שנתקלתי בהם ממש שנאו את זה, הרגישו רע לראות פרטים של הקשר שלנו פרושים ברשת, וממש נפגעו מזה (גם כשזה לא היה משהו מיני - כל דבר!). אפילו ראו בזה זילות של מה שיש או היה בינינו.
אז אין לי תשובה, לצערי. אם זה פוגע בצד השני - צריך להתחשב בזה. אולי תחלקי עם חברות מהרשת במסרים אישיים ולא בבלוג? זה לא אותו דבר - אבל גם זה עוזר לפרוק

המממ...

לאנשים שלא כותבים וחולקים באופן פומבי - נורא קשה להבין את הצורך המהותי כ"כ שלנו בשיתוף כזה. היו לי לא מעט חיכוכים עם בני זוג על זה, ואפילו עם אמא שלי ("אם אי פעם תפרטי ויכוח שלנו בפורום כלשהו כדי להתייעץ זה מאוד יפגע בי! לא מבינה את זה! את פסיכית!").
עכשיו לכי תסבירי להם שכמו שהשיתוף פוגע בהם ולא נעים להם - לא לשתף פוגע בנו ובתחושת החירות האישית שלנו
ניסיתי - אף-פעם לא לגמרי הצלחתי.

לגבי המקרה שלך - יש לך אפשרות להתייעץ עם האדם עצמו? לשאול מה את יכולה לכתוב ש*לא* יפגע בו? למצוא קו אמצע?

כפוף

New member
הפנטזיה תמיד מנצחת

את המציאות.
אני לא חושב שכדאי להיחשף בפני כל אחד אלא רק בפני מישהי/ו שגילה עניין אמתי בבלוג שזה בפני עצמו לא פשוט לברר.
אולי אחרי התכתבות ארוכה אפשר להרגיש שיש כאן משהו עמוק יותק מסתם זיון רע כפי שתיארת בבלוג שלך.
אולי, לא בטוח.

אייבורי

New member
כן

כן קראו
כן זה השפיע
ורק שתדעי

כשטוב לך ממש במציאות, היצירתיות נדפקת.

בת זונה.

מכירה את זה

הייתי מאלו שכותבים רק כשרע להם. מדובר בתרגול, צריך לפתח את היצירתיות מבלי שהיא תהיה תלויה במצב הרוח או בתקופה מסויימת. העיקר להתמיד בכתיבה (לא שאני עושה את זה).

מנהלת בלוג כבר כמה שנים טובות

אנשים ניסו להתקרב אלי אחרי שקראו בבלוג שלי
זה לא צלח מהרבה סיבות, העיקרית שכעיני היא שהבלוג הוא רק פן קטן ממי שאנחנו באמת
ולא משנה עד כמה הוא חושפני ועד כמה נדמה שמכירים את הכותב דרכו
עדין רב הניסתר על הגלוי

מצד שני נהלתי ומנהלת מערכת יחסים ארוכה, במהך התקופה הזו
חלק מזה הגיע לבלוג בצורה כזו או אחרת
לא חושבת שתמיד הוא אהב לקרא את מה שכתבתי
אבל לפחות כבד את הצורך לכתוב ולא התערב לי בכך.
(ייאמר לזכותו)

זה לא פשוט בכלל בעיקר שיש מי שקורא עוקב ומכיר את שנינו

את צריכה להחליט איפה את רוצה לשלם את המחיר
בחופש הכתיבה או באפשרות ששאולי את עלולה לפגוע במישהו
או ללמוד את מה שהכי קשה ללכת בין הטיפות - אבל אז נפגעת החירות שבשחרור שיש לכתיבה להציע.

אני תמיד בעד החירות שלי

מבינה אותך

זו באמת דילמה לא פשוטה. אני לא חושבת שהייתי יכולה להמשיך לכתוב בבלוג אם הסביבה הקרובה אליי היתה קוראת בו בקביעות.. כנראה שהייתי צריכה לשמור על האנונימיות שלי טוב יותר :)

gaya36

New member
לא מכירה מכיוון שלא כתבתי וגם לא אכתוב

וכמובן שזה תלוי באופי ובראיה של כל אחד.

יכולה לומר שני דברים: 1. בזמנו כשכתבתי כאן על התלבטויות שהיו לי בעקבות דילמה לא פשוטה, יידעתי גם את בעלי וגם את העבד
ושניהם קוראים כאן מפעם לפעם.

2. מראש, כל מה שהיה לי בלב התמודדתי מולם באופן אישי ולא "רצתי לספר לחבר'ה" גם כי אני מאוד קנאית לפרטיותי וגם כדי לא לפגוע באף אחד מהם.

השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך לדעתי מה בעצם יוצא לך מהשיתוף בכתיבה ולפי זה להתנהל
צריך לזכור שבחיים אף פעם לא זוכים בכל "העוגה" ולכן יש צורך להתפשר/להגיע לעמק השווה..

כפוף

New member
לא מכל דבר צריך לצאת משהו

כותבים כי רוצים לכתוב וברור שלא מספרים על הכול.

gaya36

New member
חולקת על דעתך

1. היא שאלה על משהו ספציפי שקרה לה - כך שהשאלה הנשאלת עלות מול תועלת בשיתוף.

2. "כותבים כי רוצים לכתוב" - לעניות דעתי הלא מקצועית זה בא מתוך צורך, אם לפרוק, להתייעץ, לחשוף צדדים באישיות , לפנטז ללמוד על עצמך, ועוד ועוד כך שאני לא חושבת שיש כתיבה לצורך כתיבה , קיימים מניעים אחרים ושוב אני חוזרת להתחלה עלות מול תועלת בכל פוסט שכותבים....

למעלה