אני רק שאלה ...

גולסנגה

New member
אני רק שאלה ...

יש לי רשיון A2. האם אני יכול לרכב על אופנוע , למשל CBR125? תודה.

גולסנגה

New member
הוא עד 14.4 כ"ס

אבל בשיעורי נהיגה לא למדתי לרכב עם הילוכים. אז לומדים לבד?

פרארי1

New member
מה הקטע עם הקישורים הלא קשורים?

הקמת אתר והחלטת לדחוף אליו קישור בכל תגובה בין אם יש קשר לשאלה ובין אם אין? זה לא עובד ככה, חביבי. אם יש לך ידע, אתה מוזמן לתרום, אבל פרסומת "סמויה" לא תתקבל כאן, אז כדי לא לאלץ אותי להפעיל את המטאטא ולנקות את כל מה שהשארת כאן מהבוקר, אתה מתבקש לחדול מכך. תודה.

vmisha

New member
למה אתה שלילי?

הבחור הציע לפותח השרשור ללמוד לרכב עם הילוכים על R1...

אהוד א1

New member
לו הוריו היו משתמשים ב-R3...

T0MERKE

New member
תבקש נסיעת מבחן

צא למגרש לימוד נהיגה עם אחד מאנשי המכירות, מתרגלים להילוכים צ'יק צ'ק.

shlomolol

New member
מה כתוב לך ברישיון?

אם כתוב: 'מוגבל לאופנוע אוטומטי בלבד' - נראה לי שאסור . בכל מקרה, נשמע מוזר שלמדת על אוטומט ומותר לך לרכב על הילוכים.

אם פי 3

New member
ככה זה ב-A2

לומדים על קטנוע = אוטומטי, הרשיון לא מוגבל רק לאוטומטי (כן מוגבל בנפח/כ"ס). אין (בד"כ) מגבלה ברשיון. מי שלמד בזמנו ל-A1 על אוטומטי (כמוני), כן מוגבל ברשיון, ולכן לא יכול לרכוב גם על אופנועי הילוכים קטנים... יש בכך אבסורד מסוים. אבל כל תחום הדו"ג שופע אבסורדים. זה שהיום לא ניתן לעשות רשיון לאוטומטי בלבד, זו בעיה יותר משמעותית (או להבדיל, שמלמדים בעיקר על אופנועים גבוהים, מה שהופך את הלימוד לבעייתי לנמוכים ובעיקר נמוכות. יתכן שבשלבי מיומנות גבוהים, הגובה פחות משמעותי (יש שטוענות ככה, אני עוד לא לגמרי השתכנעתי) אבל ברמה של תלמיד/ה מתחיל, זו די מגבלה. אני משערת שבזמנו, זה היה גורם לי לוותר מראש).

shlomolol

New member
כמוני כמוך

גם אני למדתי [מזמן] ל A1 אוטומטי. והיום מותר לי עד 500 סמכ /54 כ"ס, אבל רק על אוטומט. אבל אם לא ניתן לעשות רישיון על אוטומט, איך הבחור שלנו עשה רשיון A2 בלי ללמוד על הילוכים? [לפי דבריו]

פרארי1

New member
זה המצב כיום

נכון, זה מוזר, אבל ככה זה. רשיון A2 מאפשר רכיבה על כל כלי שנפחו עד 125 סמ"ק והספקו אינו עולה על 14.9 כ"ס בין אם הוא אוטומטי או עם הילוכים. מכיון שהרוב המוחלט של הביקוש בנפח הזה הוא לקטנועים, כל מורי הרכיבה מלמדים על קטנוע אוטומטי. אני אהיה ממש מופתע אם סך האופנועים (עם הילוכים) הנמכרים בקבוצה הזאת (כולל אופנועי השטח), עולה על 1% מכלל השוק. אגב, בעיני הרבה יותר חמור שהלומדים ל-A2 לא נדרשים לטסט בכביש ולכן גם בקושי יוצאים מחוץ למגרש במסגרת השיעורים (אם בכלל). ללמוד להעביר הילוכים זה קלי קלות לעומת ללמוד להשתלב בתנועה. אני לא משלה את עצמי שכמה שיעורים מחוץ למגרש מכינים לרכיבה "בחיים האמיתיים", רחוק מזה, אבל להיזרק לג'ונגל מיד אחרי הטסט ועם 0 נסיון קודם, זה גרוע מאד וכאמור, חמור בהרבה לדעתי מהצורך ללמוד להעביר הילוכים אם חשקה נפשך בכך.

גולסנגה

New member
לא רשום ברשיון שאני מוגבל לאוטומטי

גם לי נשמע מוזר , אבל כנראה שמותר לפי התגובות כאן.

למעלה