אני רק שאלה,

• פותח הנושא תו1
  • פורסם בתאריך

תו1

New member
אני רק שאלה,

מבחינתי זו שאלה ענקית! מה דעתכם ? אימון אישי לבן 15.6 בכיוון כישורים חברתיים, לקיחת אחריות/רצינות בהתייחסות ללימודים - {מחפשת אלטרנטיבות לטיפול פסיכו' שאבא שלו <ממנו אני גרושה> לא מוכן לאשר עקרונית וכספית גם יחד} אשמח לדעתכם תודה מראש,

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון אישי למתבגר

אמא יקרה, כל הנושאים שמנית הם נושאים מצויינים לאימון. האם הבן רוצה לקבל עזרה בתחומים האילו? באימון, עוד יותר מאשר בטיפול, הרצון שלו והמחויבות שלו חייבים להיות מגוייסים לתהליך. בגיל הזה, יש לעיתים הרבה כעס ותסכול, אבל לא תמיד יש רצון ומוכנות לפעולות לשינוי המצב.

ordanco

New member
רק תשובה

שאלות טובות מביאות לתשובות מצויינות. אכן אימון מתאים לבני נוער אם המאמן מתאים ומוכשר לגיל זה, מדובר באימון שהוא שונה מאימון לאדם מבוגר מסיבות שונות שאת חלקן תיראה ענבל, טיפול פסיכולוגי ואימון הם בעלי מאפיינים שונים ואינם בדיוק חלופה אחד לשני. ישנם עוד פרטים אותם שלחתי לך במסר, אורן טוקר

תו1

New member
ת ו ד ה ../images/Emo45.gif

ברור לי שיש שוני מהותי בין מפגש פסיכולוגי לבין מפגש אימון, אני מניחה שעם הזמן, שהמוטיבציה תעלה, ניתן יהיה לאפשר לו לבחון אם הוא רוצה מפגשים פסיכולוגיים או לא בכל מקרה, תחילת הדרך היתה העלאת הנושאים שמפריעים לו, הארתם והעלתם אל פני השטח כקיימים בתחילה לקח את כל השיחה למחשבה וחזר אחרי כמה ימים ואמר שרוצה פגישות עם פסיכו' כדי לראות מה זה יעשה, לאן זה יקח משנתקלתי בסירוב מוחלט (לצערי גם סחיטה מצד אביו) הבנתי שמפגשים פסיכו' לא יוכלו להתקיים ומכאן החיפוש כמתן מענה שיאפשר לו כלים להמשיך איתם הלאה. כעת נשאלת השאלה, היכן מוצאים באיזור השרון מאמן/נת שמתמחים בבני נוער
תודה לתשובותיכם,

bridges

New member
לא נשמע לי טוב...

...יכול להיות שאימון יוכל לעזור לבנך (לא פגשתי אותו ולכן אינני יכול להביע דעה). אולם, כפי שכתב לך גם אורן, אימון אישי איננו תחליף לטיפול פסיכולוגי וכאן נראה שאת כן מנסה להשתמש באימון כתחליף וזה בעייתי (אפילו אם אפשר לעבוד על הנושאים האלה באימון). אני הייתי מציע לך (כן לך) לקחת אימון אישי לגבי התמודדות עם אביו של הילד ועם המצב שם בכלל. אני חושב שהעבודה שאת תעשי, תהיה לה השפעה מכרעת על בנך. האם את מודעת שניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי גם דרך קופ"ח במחיר מוזל? רונן

תו1

New member
ובכן,

ברור לי שניתן לקבל סיוע פסיכולוגי דרך קופ"ח במחירים מוזלים, גם דרך לשכות הרווחה המקומיות - גם זו אפשרות שבוצעה כל עוד הוא (הגרוש) היה חלק מהטיפול הטיפול היה משפחתי, לכל ילד בנפרד, לכל הילדים יחד, לגרוש בנפרד, לי בנפרד - הפסיכו' הציעה גם מפגש משותף לגרוש ולי - זה לא עבר אצלו את הסף, גם לא כשטובת הילדים היתה הטיעון המרכזי שלה. כרגע, המצב לאשורו הוא, שהגרוש מסרב לחתום על אישור למפגש פסיכו' כך שלא מדובר בכסף אלא בחתימה - שבלעדיה אף פסיכו' לא מוכן לעבוד . אני מניחה שכך או אחרת גם אימון או אפילו מפגשים פסיכו' עבורי יתנו אפקטים חיוביים, אין לי ספק בכך ("כמעט") ושוב, אני מחפשת את הנקודה הזו, שתבריק לו את הברק, שתפתח את מרכזיית האסימונים, הייתי רוצה עבורו בחירה שלימה ולא הדחקה האם אתם מכירים מאמנים המתמחים בבני נוער?, בחיפושים ברשת מצאתי אימון באמצעות משחק סנוקר? - נראה לי מוזר - מי מכיר, מי יודע? אודה לכל רעיון/מחשבה

ordanco

New member
יפה לך

מענה יפה והגון, אני מכיר את הפרטים הטכניים, למדתי משהו מאיך שענית, תודה

למעלה