אני רק שאלה

שאלה/בקשה

מישהו יודע על איזה תוכנה שאפשר להכין בה לחנים? זאת אומרת להכין ממש את הלחן עצמו,ראיתי תוכנות כאלה,אבל אני מחפשדת אחת מקצועית..עם אפקטים,שאפשר לבחור גיטרות/אקורדים/תווים.. תודה :)

tul21

New member
נסי את

guitar pro עובדת על מידי, אבל לא צריך יותר מזה להלחנה... לבחירתך תוים או טבלטורות... ערוצים כאוות נפשך כשכל אחד הוא כלי ממבחר גדול... בהצלחה.. =)

uly6

New member
הקלטה

מישהו יודע מהי הדרך הטובה ביותר להקליט מפסנתר בבית? תודה

uly6

New member
זו היתה השאלה

דרך מה אפשר להקליט את הנגינה בפסנתר? איזה מכשירים יש שמקליטים רצוי על cd?

מרי לי

New member
שאלה מעט מסובכת....

אין "מכשיר" שיקליט נגינה על פסנתר, להקלטה טובה של פסנתר צריך פסנתר טוב, מקום טוב שבו הפסנתר נשמע מעולה, אוזן טובה שתמצא נקודות טובות להצבת מיקרופונים להקלטתו ממירים ועוד כל מיני דברים שמסובך להסביר על רגל אחת, תכנה, ועוד... אפשר כמובן ללמוד להשתמה בCUBASE או NUENDO או כל תכנה שמתעסקת עם סאונד ולשים מיקרוונים ולהקליט, או אפילו להיעזר באותות MIDI (מקווה שאני לא מדברת סינית) ולפתוח מכשיר שמדמה סאונד של פסנתר (כמובן תמיד עדיף הדבר האמיתי...) או בצורה הכי פשוטה אפשר להניח MP3 או רשמקול ולהקליט נגינה (כמובן שזה יישמע כמו הקלטה מרשמקול... אין מה לעשות) ואח"כ להעביר אל המחשב ולצרוב לדיסק... סליחה שלא יכולתי לעזור... פשוט, אין קיצורי דרך להקלטה טובה.....

Shards

New member
נהפוכו

לדעתי דווקא ממש לא תמיד עדיף הדבר האמיתי. כשאין סביבת אולפן ופסנתר ממש יקר (שני דברים שלא תמיד זמינים לרוב האנשים), אני אישית מעדיף להשתמש בסאמפלים. ראשית הם הוקלטו על פסנתר הרבה, הרבה יותר איכותי מכל פסנתר שיש לי גישה אליו, שנית הם הוקלטו בסביבת אולפן מקצועית לחלוטין ובלי טיפת רעש (והיות ואני מתעסק במידי, לא ייכנס לי רעש בתהליך ההקלטה). מה שקובע עם הקלטה כזו תצא טוב, לדעתי, זו מקלדת השליטה בה אתה משתמש. אם יש לך מקלדת איכותית עם קלידים נוחים (ופדאל), אין שום סיבה להתחיל להכנס לסרט של הקלטת פסנתר אקוסטי כשאפשר להשתמש בסאמפל הרבה יותר בקלות ולהשמע הרבה יותר טוב. עומרי.

GR8 G I R L

New member
מקוה שאני בפורום הנכון...

אני גיטריסטית כבר הרבה שנים.. אני גם שרה... עד היום פיתחתי רק את הנגינה כי השירה "באה לי טבעי" עכשיו אני מאד רוצה להתחיל פיתוח קול וכל דבר בסגנון שיכול לשפר את השירה שלי ולשדרג אותה בהרבה כי רק כישרון לדעתי לרוב לא מספיק גם אותו צריך לפתח..... אני בסגנון הרוק ומפחדת ליפול על איזה מורה זקן שלא יבין אותי ואת הכיוון שלי... יש לכם מושג לאן אפשר לפנות? (מעדיפה לא משהוא עם שכר לימוד של 10 סטודנטים גם יחד
אבל עדין משהוא על רמה... ) תודה רבה רבה. אושן.

GR8 G I R L

New member
אגב..

קבעתי שיעור נסיון למחר בבית ספר שנקרא ימאהה בדיזינגוף בת"א... מישהוא מכיר? יכולים לתת לי המלצות או אזהרות? ומה בערך טווח המחירים? הם מציעים בין 300 ל400 (לא אתן מדויק שלא יחשב פירסום או משהוא..) ש"ח ל4 שיעורים של חצי שעה כל אחד.. האם זה משתלם? כדאי? אשמח לתשובה מהירה
תודה!

GR8 G I R L

New member
ועכשיו בדקתי ואני רואה

שהמחיר בתלמה ילין כזה בשמים... אבל בטח מטורף להתקבל לשם....

Shards

New member
בית ספר תלמה ילין

צריך היה להיבנות על שתי חלקות- אחת בשביל בית הספר, והשנייה בשביל האגו שלו. אבל לפחות הם הרוויחו את הזכות, לא כמו ברימון - שם האגו בא ללא כל הצדקה. בקיצור, תלמד ילין הוא בית ספר טוב, מוציא מוסיקאים טובים, אבל לפי השיחה שניהלנו במסרים- לדעתי זה ממש לא המקום בשבילך, והמחירים שם באמת בשמיים :) עומרי.

itoosh2

New member
מתאמנים...

זה בגדול... צריך לדעת למקד את האוויר כדי שיעזור להוציא צליל יציב וחזק... את צריכה להתאמן על לשיר נכון מהסרעפת, לקחת אוויר בצורה נכונה ולדעת לגרום לסרעפת, ולשאר הגוף לתמוך בצליל כדי שלא ישבר... אבל זה לוקח זמן, ולצלילים ארוכים זה מאוד קשה, אז לא להתייאש...

מרי לי

New member
כמובן המון עבודה..

אני עושה כזה דבר: אני מנסה לעבוד על עצמי שזה תו שקשור למנעד שממנו אני מגיעה אל ה"שבירה" כלומר מדמה את סגנון הצליל שיוצא ולוקחת הרבה אוויר ומשתדלת כמה שפחות להתייחס אל תו השבירה כאל משהו שונה. - כמובן המון המון עבודה.

pasiava

New member
שאלות על הבארבי ומועדנים אחרים

יש לי כמה שאלות: האם מישהו פה הופיע בבארבי בעבר בערב להקות צעירות? אתם יודעים אולי איך אפשר להתקבל להופיע שם? דברים כמו כמה שירים צריך, מה תנאי הקבלה, איך קובעים וכ'ו? וגם, אתם מכירים עוד מועדונים של להקות צעירות וגם אם אפשר פרטים עליהם של כיצד להתקבל? תודה.

Idan Katz

New member
מה שצריך בשביל להופיע בבארבי

זה לשכנע את מר שאול מזרחי הפסיכי, מה שעלול להיות מתיש לפעמים. גם אם אתה מאוד טוב. אני לא רואה סיבה ללהקות צעירות לקבוע שם יותר מידי הופעות. המקום נהיה מעצבן, זה סתם כאב ראש, ולא פלא שכבר לא רואים שם יותר הופעות אלטרנטיביות ושכולם מופיעים במקומות אחרים. יש מספיק חורים אחרים בת"א לנגן בהם...

roni546

New member
צריך מידע על אפקטים לגיטרה

אני מנגן על חשמלית ואני רוצה לקנות עכשיו אפקטים. אני לא יודע כלום על אפקטים. לא איזה חברות ולא איזה אפקטים הכי חשובים. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בתחילת הדרך.

yariv v v v

New member
אפקטים לגיטרה----

מכיוון ששוק האפקטים לגיטרות הוא אדיר,ואם תשאל 2 אנשים שונים על איזה אפקט הם ממליצים תקבל 4 דיעות,אני לא אתן לך המלצה על אפקט כזה או אחר של חברה כזו או אחרת, אבל אני כן אגיד לך אלו אפקטים הם בגדר חובה אצל כל גיטריסט: reverb, delay,phaser,chorus וכמובן איזה פדאל distortion.אם הגיטרה שלך היא single pick-ups כדאי לך גם לשקול אפקט שנקרא noise supressor .אלה כמובן אפקטים בסיסיים,ויש עוד הרבה. אפקטים אפשר למצוא בצורת פדאלים בודדים (stomp box) או שאם אתה מעדיף,אפשר למצוא בצורת מולטי-אפקט (רצפתי או rack).זה הכל עניין של טעם אישי והעדפה של סאונד...וכמובן צרכים - אם זה לצורך הופעות,או הקלטות וכו'. בהצלחה.

למעלה