אני רק שאלה

Inbar1

New member
אני רק שאלה ../images/Emo65.gif

שלום לכולם נכנסתי לפורום כדי לשאול ולהחכים...אז ככה : בני בן 10 , ומנגן על תופים במסגרת החוג זו השנה השניה (עדיין לא על מערכת). המורה שלו מרוצה ואומר שיש פוטנציאל , וסיון גם הוא מצידו אוהב מאד... ועכשיו אני נכנסת לתמונה ! יש לחץ מצידו לקבל מערכת תופים . שאלותי : האם ננכון לקנות מערכת ? מבחינה חינוכית זהו התגמול על ההתמדה . מבחינה אקוסטית , אני לא סובלת רעש ויהיה די מבאס להרוס לו את השמחה עם איסורים והגבלות . קיצר , מה עושים , מאיפה מתחילים , האם ישר במערכת או יש קטדם ? וכן שמעתי שיש מערכת חשמלית שבה עוצת הקול ניתנת לשליטה תודה על כל מידע רלוונטי !

Vdrums

New member
אחרי שנה של לימודים

במסגרת חוג, השלב הבא הוא אכן מערכת בבית. זה היה ברור שזה יגיע מתישהו, לא?
יש כמה פיתרונות לעניין הרעש, הראשון הוא משתיקים, אלה משטחי גומי ששמים על התופים והם אוטמים את הרעש. זה מבטל את הצליל של התוף ומאפשר אימון שקט. הבעיה היא שמתישהו רוצים לנגן ושלמוע את המערכת עצמה. פיתרון שני, לעשות חדר אקוסטי, אם יש ממ"ד פנוי בבית, אפשר לנסות לשים בו קצת מזרונים על הקירות ושטיחים על מנת לצמצם את הרעש. זה לא יגרום לאטימה ב100% אבל יפחית את הכאב ראש. פיתרון שלישי, מערכת אלקטרונית, אכן שקטה יש אוזניות ולא תשמעי שום דבר. הבעיה היא שהם עולות בין 7000 ל30000 ש"ח ולא בטוח שהבן שלך יסכים לנגן על אחת כי זה לא הדבר האמיתי. שורה תחתונה, את תקני תופים מתישהו, תתפשרי על שעות מסויימות של אימון, את יכולה לשים אטמי אוזניים בזמן הזה, זה לא סוף העולם. חבל להרוס לילד משהו טוב כמו מוזיקה ונגינה. בהצלחה.

הפתרון לבעיה

פרל טרוולר! מערכת תופים למתחילים קטנה מאוד ,בעלת עורות שקטים שנותנים אותו הרגש שיש למערכת רגילה, ניתן להחליף אותם לעורות רגילים, מערכת יפה מאוד ויחסית זולה!. אפשר למצוא את המערכות האלו בחלילית. בהצלחה

GhostDrummer

New member
כן. אם את מחפשת מערכת תופים

שתתפרק לך תוך שנה עד שנתיים, ושתוציא לבן שלך את כל החשק לתופף, אז דיבי פרקאשן זה אחלה. כמובן שאני ציני, אבל היא באמת תתפרק לך תוך שנה ותוציא לבן שלך את החשק לתופף. אבל את יכולה לצאת מנקודת הנחה שהוא עוד קטן ולא יודע אם הוא אוהב את הסאונד או לא. יש אחלה מערכות בשוק, אבל להתרחק ממערכות שמחירם נע בין 500 ל1500 ש"ח. אלה לא מערכות ששוות לקנות.

תראי

הבעיתיות לדעתי, היא המימדים של הילד שלך כרגע. יהיה חבל לקנות מערכת קטנת מימדים (כמו הטרוולר), ובעוד שנתיים לקנות חדשה. זה שיקול כלכלי שלך. בכל אופן, הילד צריך מערכת. מהסיבה הפשוטה שהוא צריך להרגיש את הכלי, להכיר אותו לעומקו, ולחוות נגינה אמיתית ורציפה. העובדה שהוא יתחיל עם הכלי הזה (או כל כלי אחר) מגיל נמוך, רק תתרום לו בעתיד, בתנאי שהוא ימשיך וילמד עם מורה ויהיה רציני. מבחינת רעש, זה עניין שצריך לקחת בחשבון כאשר מכניסים מערכת תופים הביתה. יש את המשתיקים, אבל הם לא פיתרון לעולמי עד. בשלב כלשהו, הילד שלך ירצה לפוצץ את הסנייר. מה שאפשר לעשות, זה להקציב לו שעות מסויימות מתי שתרצי (עם התחשבות בו כמובן). מה גם, שזה יכול לשפר את ההתייחסות שלו אלייך כאמא. לי למשל לא קנו מערכת, למרות שרציתי מגיל צעיר, ונחשפתי לזה רק בגיל מאוחר יחסית (18). ומה לעשות, יש בי המון משקעים לגבי העניין הזה. אבל כמו שאומרים בכלא: "אמא יש רק אחת". ובנימה אופטימית זו, המון בהצלחה לך וילד :]

חחח סידרת לילד מערכת......

חששה הגדול של כל אמא מודרנית הוא שהבן שלה יישפוך עליה אצל הפסיכולוג כשהוא יהיה גדול..... נראה לי שהיא תעדיף רעש על משקעים גם אני התחלתי בגיל 18(אני מנגן שנה וקצת,עד הפציעה בגידים) כמה זמן אתה מנגן? האם הצלחת להגיע לרמה גבוהה למרות שהתחלת מאוחר? אגב מי זה וואטרס מוריסון? אני מניח שאתה יודע מי זה דייוויד לאברינג,או שלא?

אממ

אני מנגן משהו כמו שנה וחצי-שנתיים, ואני לא חושב שאני ברמה גבוהה, אני עדיין בהתחלה מבחינתי. והכינוי שלי זה שילוב של שני שמות: רוג'ר וואטרס וג'ים מוריסון. ולא, אני לא יודע מי זה דיוויד לאברינג, מצטער.

למעלה