אני רעב.

אני רעב.

כן, אני רעב. שלום לכם, יש לי שאלה אל בעלי הנסיון בנושא הבא: אני גר בדירה שכורה, וחולק בלון גז עם אחד השכנים שהדירה שלו בבעלותו (אך לא שלי). כשנגמר בלון הגז הוא מזמין חדש, ואין צורך בצעד כלשהו מצידי. ביום ראשון כשחזרתי מהעבודה תשוש ומורעב, גיליתי שאין גז. קורה. הולכים לאכול בחוץ תוך כדי נבירה במאגר האוכל המוכן שבושל במיוחד עבוד ימות השבוע שבהם אין לי כוח לבשל. יום שני - אין גז. טוב, מרימים טלפון לבעלָבית , מבררים מה קורה. מסתבר שהספק (יש ספק פרטי לגז) היה אמור להביא את הגז היום אבל יגיע רק מחר. באסה. האוכל המובן עומד להגמר, והכיס שלי מזכיר לי שהכסף נועד לתשלום עבור הסימסטר הבא. יום שלישי - אין גז! אני רעב, מה נסגר? שוב טלפון לב"ב, הפעם הוא נותן לי טלפון של השכן. בשיחה עם השכן מתברר לי שהספק שכח להביא גז, ואולי הוא יביא מחר (שימו לב - א-ו-ל-י). השאלה שלי, שאותה אני כותב באפיסת כוחות שנגרמה מחוסר ויטמין ספגטי בדם, היא האם אין איזושהי חובה על בעל הבית לספק את האמצעיים הבסיסיים למחייה במסגרת זמן נורמלית? זה לא שידעתי שאני מגיע לבית בלי גז וקניתי מראש כיריים חשמליות. היה לי מובן מאליו שכשנגמר הגז הוא ימולא שוב תוך מקסימום 48 שעות, ומחר אני נכנס ליום הרביעי (ולא בטוח שהאחרון) ללא גז. למישהו יש תובנה כלשהי בנושא? האם יש חוק כתוב \ בלתי כתוב בנושא? האם אני סתם מפונק? האם הקיפודים המעופפים שזורקים עלי נעליים הם אמיתיים או הזייה שנגרמת מממחסור במזון? אודה על כל עזרה, גם בנוגע לקיפודים.

קודם כל הקיפודים

זה לא הזייה, הם באמת שם. כידוע, כשהגז נגמא צצים הקיפודים במיכל הריק. אני משפטנית מאוד מאוד קטנה (שלא לומר - לא משפטנית) אבל נראה לי שכל עוד לא נאמר משהו ספציפי (או לאורך הקווים הללו - כלומר שהגז הוא חלק מהשירותים המסופקים) לגבי הגז בחוזה - זה לא ממש מחייב את הבעלים לעשות משהו. אדם נמרץ ואמפתי היה אץ לבדוק את העניין, אבל כנראה שאין לו יותר מדי כוח להתעסק בדברים הללו. אתה לא מפונק, גז זה באמת מין משהו הכרחי כשמתרגלים לבשל באופן קבוע בדירה, ואם היו לוקחים ממני את בלון הגז שלי הייתי מתרגזת עד מאוד מאוד. כנראה שאין ממש מנוס מלשבת לשכן על הראש, ובמקביל לנדנד בתקיפות ובנחרצות לחברת הגז. תתקשר אליהם על הבוקר, תסביר את המצב, ותתעקש לקבל כבר את הבלון המצ'וקמק. בנתיים, אפשר לנסות להיות יצירתיים ולראות אילו מאכלים ניתן לבשל גם ללא הגז. האם הגז זה אמצעי הבישול היחיד שיש לך בדירה?

היי חצישלישרבע

תודה על התגובה ועל אימות החששות שלי בקשר לקיפודים! העלת נקודה מעניינת מפני שהגז שאני צורך כלול כבר בשכר הדירה. אז בדקתי עכשיו בחוזה ולצערי (וכהוכחה לטיפשותי ולתמימותי) רשום שם רק ששכה"ד כולל חשמל, ארנונה וועד בית - אבל לא גז, למרות שכך הוסכם וזה מה שקורה בפועל. אז יוצא שאני משלם על הגז במסגרת שכר הדירה אבל בגלל שזה לא מעוגן בחוזה אין לי שום דבר לעשות בנידון? אני מרגיש ממש מטופש... וניסיתי להיות יצירתי, באמת! הזמנתי פיצה, הזמנתי ג'חנון, הזמנתי פסטה, הזמנתי אוכל סיני... טוב, זה אולי לא מאוד יצירתי אבל זה מגוון, לא? הבעיה היא שאני די הרבה (בלשון המעטה) ואוכל מוכן בכמויות שאני צורך ירושש אותי במהרה. אז אם מישהו מוכר את הבלון שלו, נא ליצור קשר. מוכן לקנות בלון בכל צבע צורה ומין, יכול להכיל גם גזים דליקים לא קונבנציונלים, אני לא בררן בשלב זה.

זה הזמן...

* לעשות Take Away ממטעמיה של אמא. * להתעלק על חברים לארוחות ערב. * לנסות מתכונים חדשים שלא דורשים בישול (סנדוויצ'ים, סלטים). * להציע לבלבית להזמין את הגז בעצמך (שהוא ישלם). * להוסיף את הסעיף של הגז שנשכח בחוזה, עם חתימות שלך ושל הבלבית ליד.

ובכן,

* לעשות Take Away ממטעמיה של אמא. - בוצע. * להתעלק על חברים לארוחות ערב. - בוצע. * לנסות מתכונים חדשים שלא דורשים בישול (סנדוויצ'ים, סלטים). - סלט אני יכול לאכול עד שאקבל שיתוק בלסת וזה עדיין לא יזיז לי, וסנדוויצ'ים - קניתי לחם פרוס ואכלתי חצי כיכר עם כל מה שיש לי בבית שאפשר למרוח (וגם כמה דברים שנדרש מעט כוח פיזי מתון כדי למרוח אותם). לא יעזור כלום, אין על ארוחה חמה בימים קפואים שכאלה. * להציע לבלבית להזמין את הגז בעצמך (שהוא ישלם). * להוסיף את הסעיף של הגז שנשכח בחוזה, עם חתימות שלך ושל הבלבית ליד. - על זה לא חשבתי, בהחלט נשמע הגיוני. מקובל להוסיף סעיפים לחוזה אחרי החתימה? בכל מקרה, אני אנסה ליישם את שני הסעיפים האחרונים שלך עד הפעם הבאה, הם נשמעים יופי. וחצישלישרבע - התנור מקולקל ואין לי טוסטר אובן, אבל את האחרון אני בהחלט מתכוון לרכוש לאור מאורעות הימים האחרונים... בינתיים חזרתי מהעבודה ויש לי גז, אז אם תסלחו לי - יש כאן כמה דברים שמחכים להשרף טוב טוב. תודה לשתיכן

בשמחה, אל תשכח להוסיף את הסעיף.

אפשר לעשות תיקונים בחוזה בהסכמת שני הצדדים ואפילו בכתב יד (בתנאי שיש חתימות של שניהם ליד התיקון).

mesuga

New member
זה סיפור להוציא את הקוצים

מצד שני הם יכולים לשמש כקיסמי שיניים

קובי2003

New member
אגב , אני מחזיק בבית ובאוטו ....

אמגזית עם בלון ספייר . השקעה חד פעמית אבל אני מבשל בכל מקום .

למעלה