אני רותחת

עלילה? הזיה? הנה מה שכתבת

"אני רוצה לראות מתי יפטרו גבר אחרי שהוא חוזר ממילואים" |סהדגש|. לא עלילה ולא הזיה. כתבת שאת *רוצה* לראות פיטורים לאחר מילואים. אולי מדובר בניסוח אומלל, ואם כן הבהירי את עצמך. בינתיים תפתחי את העיניים ותסתכלי סביב ותתחילי לראות. זה קורה כל הזמן. המילים שכתבת פגעו בי כאישה שבנזוגה מבלה שבועות רבים מתוך השנה בשירות צה"ל הרקוב והלא מוסרי כדי לשמור על קומץ אנשים משיחיים. מילואים זה לא איזה צ´ופר או תחביב. האם רק העלבון והרגשות שלך הם חשובים? אין ספק או ויכוח (לפחות בינינו) על כך שיש הפליה לרעת נשים (גם) במקום העבודה, לא רק ביחס אלא גם בתנאים מדידים כגון שכר. גם אני אישית נכוויתי מהבעיה של חוסר התחשבות בי כאדם פרטי עם חיים אישיים. ומעולם לא השתלחתי כך בקבוצת אנשים אחרת שהבעיה שלהם שונה לחלוטין. אני לא מבינה למה נטפלת למילואמניקים. ולך אורין, גם אם אני אהיה אורחת מזדמנת זה לא הופך את הדיעה שלי לפחות לגיטימית. לא שמעתי שצריך לצבור פז"מ של הודעות לפני שמותר לחלוק על משתתפת אחרת. ממש נוגע ללב איך שמהרת לצאת להגנתה של סיסטה (שלא ממש זקוקה לעזרתך) ומתעלמת מההערה המעליבה שלה כלפיי. אם מדובר בפורום שמיועד רק לקליקה סגורה אנא הבהירו זאת מראש כי לי משום היה נדמה שמדובר בפורום פתוח ולא פרטי. אותנו זה לא מנחם שלפני 10 שנים ויותר התיחסו לאנשי צבא כגיבורים, גם אני דוחה על הסף את הגישה הזו. פרות קדושות צריך לשחוט ואני שמחה שהקטע המצ´ואיסטי והאדרת צה"ל הולך ונעלם. יחד עם זאת, את בכלל לא מכירה אותי או את בעלי, איך את מעיזה להצהיר הצהרות לגבי זה שהוא ´מסתחבק´ עם הבוס על המילואים? הצחקת אותי! בנזוגי הוא אדם עדין, שומר חוק וישר כמו סרגל. הוא לא ישתמט ואנחנו נמשיך להקרע בין החוב המוסרי שלו לקיים את החובה הלא נעימה כפי שהיא מופיעה בחוק (וזה גם שונה מלידה שהיא זכות|סהדגש| ואירוע משמח ולא חובה מעיקה ומעצבנת) ובין החוב המוסרי שלו כלפי משפחתו.

אני אסתכן ואגיד

שאני חושבת ש-sista התכוונה להגיד שקשה לה להאמין שיעשו דבר כזה לגבר, לא שהיא מאחלת שזה מה שיעשו. כנראה שהיא לא היתה מודעת שדבר כזה קורה כל הזמן. קשה לי להאמין שהיתה לה כוונה רעה. זה בקשר לנימה, בקשר לתוכן, אין לי ספק שזו מעמסה גדולה על כל המשפחה. בעל של אחת מחברותי יוצא למילואים ה-מ-ו-ן (היא קצינה בקבע בעצמה, דרך אגב) ויוצא לי לבקר אותה הרבה כשהוא במילואים (למען האמת, נראה כאילו כל פעם שאני מבקרת הוא במילואים) והיא די בקאנטים מהנסיון להתמודד עם שלושה ילדים לגמרי לבד לאורך תקופת זמן ארוכה. בדרך כלל אבא שלה מסייע לה, אבל לא לכולם יש אבא זמין. אז אני לגמרי מסכימה איתך ומתביישת בצורה שהאזרחים הכי טובים שלנו נדפקים הכי חזק.

ציפי ג

New member
אני חותמת על כל מלה.

בעלי כעת במילואים ל-26 ימים בגוש עציון, ואני לבד בבית עם חמישה ילדים. חנוכה, חופש ושנה שניה ברציפות שהוא אי שם. בעלי משרת למעלה מחמישים יום במילואים מידי שנה. את חושבת שהבוס שלו מרוצה מזה? מזלנו שגם הוא בעבר היה מילואמניק רציני, אחרת כבר התלונות היו מקבלות חזות הרבה יותר תוקפנית. בחברה בה עבדתי, היה גבר אחד ששירת במילואים. כל השאר השתמטו, בעדודו של הבוס, ועל פי דרישתו, שסבר שהחברה שלו לא יכולה להפסיד בשל חו האזרח למדינתו. בעלי בתוקף תפקידו, מקבל את המכתבים של המבקשים לא לשרת, והוא טוען שרבים מבקשים לא לצאת למילואים בשל איומי פיטורין. האם כל הפגנות אנשי המילואים, עברו מעל לראשך? האם לא קראת ולא שמעת על מה הם מדברים? העובדה שנשים מפוטרות, אינה מיוחדת להן. אדם המעדיף את טובת חברתו, עסקו על טובת הזולת יפטר כל מי שנראה לו שפוגם בטובת החברה/העסק, זכר או נקבה, אב או אם , מילואמניק, או יולדת.

sista

New member
אל תקחי כל דבר אישית, טוב?

אני לא מכירה אותך ולא את מר מכשף ואני בטח שלא התכוונתי להיטפל אליו ולגרום לפיטוריו בניסוחיי האומללים. אני מאחלת לך חיים מוצלחים, חיי משפחה וקריירה פורים ושוויוניים לך ולכל משפחתך ואין לי שום עניין איתך. העלבונות שלי ושלך לא כל כך חשובים כדי לבזבז עליהם ארס יקר.

מכשפה טובה וגם יקרה, צר לי על כאבך

כשכתבתי לסיסטה, שאת אורחת, זה היה לאור דברייך שלך, ובמטרה להעיר לה על כך שהיא חווה את הפורום הזה כמקום אלים. הפורום הזה, מכיל בתוכו משתתפות קבועות, והיה לי חשוב להבין שסיסטה אינה חווה אותן כחבורה אלימה. וכשאני כותבת לה "על תקחי ללב" אינני מתכוונת להפחית מחשיבותה של אף משתתפת זמנית. וגם כתבתי שאולי תהפכי למשתתפת קבועה. האם יכול להיות שלא שמת לב לזאת? אנא, אולי תוכלי להבדיל בין מה שנכתב ותוכנו לבין מה שאת קוראת ומפרשת. ואם המשפט הזה מעורר כעס, אז אין לי אלא להתנצל שוב. ומי דיבר על בעלך בכלל? אני? בבקשה ממך. הלגיטימיות שלך להשמיע את דברייך, איננה מחייבת אף אחת לקבל אותם. עם זאת את נוטלת לעצמך לגיטימיות להתנפל בשצף קצף על אנשים שואמרים דברים, כשאת מפרשת את תוכנם לפי מחשבתך, ללא אבחנה. אודה לך על כל תגובה. וכל טוב.

אמיר.

New member
צה"ל רקוב ? לא מוסרי ?../images/Emo32.gif

צה"ל הוא ראי החברה... ולמה את מתנפלת דווקא על אלו שבחרו לשרת את ארצם ?

sista

New member
אוי, אורין

בחיים לא כעסתי עלייך וגם אין לי כוונה כזו. לא עלייך ולא על אף אחת מחברות הפורום (נכון שאותך אני מחבבת במיוחד - אבל אין לך פריבילגיות
). מה שפגע בי, הוא שיש דרך להגיד כל דבר, כולל התנגדות, מבלי לתקוף. גם אני אולי נשמעת לפעמים בוטה בפורום - אבל אף פעם לא הייתה לי כוונה לתקוף מישהו אישית - יש לי סגנון שקל לטעות בו. בכל אופן, נאה דורשת נאה מקיימת וגם אני אשים קווים אדומים לדבריי. מה שכן, אני רוצה לראות מתי יעדיפו לקבל לעבודה אישה במקום גבר משום שהיא לא עושה מילואים. נראה לי שהמדרג "הטבעי" יהיה גבר שלא עושה מילואים, אחריו מילואימניק קצין, אחריו גבר משתמט ובסוף אישה שכל חטאה היה לרצות ילדים.

זה הכל תלוי בגיל

מעביד יעדיף לקחת בחורה צעירה, לא נשואה, בתחילת הקריירה שלה - מתוך הנחה שהוא יכול לנצל את המקסימום ממנה לפני שהיא תרצה ילדים, וכשזה יקרה - היא ממילא כבר תהיה אצל מעביד אחר. ואילו בחור באותו גיל יש סיכוי טוב שהוא עושה מילואים.

sista

New member
התחייבות לא להיכנס להריון

אחות של ידיד שלי חתמה (!) על התחייבות כזאת כתנאי לכניסה לעבודה. זה כמובן לא חוקי, אבל מקומות עבודה לעתים לא שומרים על חוקים עד שבית הדין לעבודה מתערב. העבודה הייתה מאוד חשובה לה כנראה.

היא יכולה להיכנס להריון מתי שמתחשק

לה. היא חתמה על הסכם שאי אפשר לעמוד בו. ולכן אינו חוקי. גם אם מישהו יחליט להגיש תביעה נגדה, אין לו סיכוי. לעומת זאת, היא עלולה למצוא את עצמה מףפוטרת, וכביכול מתוך סיבות "אמיתיות". אבל זה יכול להתרחש בכל מקרה, גם אם לא חתמה.

aaa123

Member
ההסכם לא חוקי אבל לא בגלל שאי

אפשר לעמוד בו. אם מישהיא רוצה לא להיכנס להריון אז היא יכולה לא לקיים יחסי מין, ובהנחה שלא אונסים אותה אז ברור שהיא לא תיכנס להריון.

ראשית, אין כאן רצון אלא הסכמה לתנאי

שנקבע כחלק בלתי נפרד מהסכם העסקה. כשאדם חותם על הסכם או חוזה, הוא מצהיר בחתימתו שהוא מסכים ומתחייב לתנאים הכתובים שם. חוק חוזים אחידים, קם על מנת להימנע ממצבים בהם סעיפים בחוזה או הסכם, מביאים למצב "בלתי אפשרי". מי שבכל אופן, מחליט לנסח חוזה/הסכם שיש בו תנאים מהסוג הנ"ל, מערער מראש את צידקתו בפני החוק. בהצגתך את הענין יש טעות: היא לא חתמה על הימנעות מקיום יחסי מין, אלא על הימנעות מהריון. על מנת להבין עד כמה התנאי הזה עונה על קטגורית ה"בלתי אפשרי", אתה יכול באמת לבדוק איך נראה תנאי מהסוג שציינת "אי קיום יחסי מין". כשם שברור לכל אחד שתנאי מסוג אי קיום יחסים, הוא אבסורדי ופוגע בחופש ובצינעת הפרט, כך חייב להיות ברור שתנאי אי-הריון, מצוי באותה רמה. תאר לך שכדורגלן יידרש לחתום על הסכם לפיו, עקב חשיבותה הכלכלית של שלמות רגליו, הוא "יימנע מהליכה או מעליה וירידה במדרגות שלא בשעת ולצורך משחק".

aaa123

Member
מסכים שההסכם לא חוקי כי הוא פוגע

בחופש הפרט. זה הנימוק הנכון ולא הנימוק שאי אפשר לעמוד בו.

אמיר.

New member
../images/Emo32.gif לפני שבועיים התפרסם

במוסף הצופה מכתב של אשת מילואימניק בכותרת ´המילואימניקית´. חפשו.

ב"יומן" אתמול: כתבה על מילואימניקים

שהגדירו עצמם "פראיירים" ועל עוד גברים שחייכו מול המצלמה ואמרו "לא, אני לא עושה מילואים, מה, אני פראייר?". מכעיס מאד. ואמיר, אתה באמת מאמין שסתם כך אנחנו יורדים למכולת וקונים את "הצופה"?.

Boojie

New member
נו, ומה עוד חדש?

בנזוגי, שעושה מילואים מתוך אכפתיות ואידיאליסטיות (ולאחרונה אף חלה בצורה רצינית, כי הגיע לשירות במילואים בעת שהיה חולה במקום לבקש גימלים), נתקל בכל צורה אפשרית של ביזוי וחוסר אכפתיות בצבא. ולא משנה כמה האיש ראש גדול (עד כדי כך שלא הגיש ולת"ם כשהיה סטודנט למרות שיכול היה), עד היום אני חושבת שלא היתה פעם אחת שהוא שירת במילואים, ולא ניסו לדפוק אותו בצורה זו או אחרת, ובכלל זה אי מתן חופשים כחוק, רישום מספר נמוך יותר של ימי מילואים מכפי שהיו אמורים לרשום, חוסר התחשבות מסוגים שונים ומשונים כולל חוסר התחשבות בתאריכי בחינות, וכדומה. גם מי שכבר פראייר ועושה מילואים, משדרים לו בכל צורה אפשרית שצה"ל לא מעריך את זה ושפשוט לא כדאי לו. דופקים מילואימניקים בכל צורה אפשרית, מזלזלים בהם, מבזים אותם וצוחקים להם בפרצוף. מה זה נותן למישהו? לא ברור. ולא ממש ברור לי למה מתעקשים לאחרונה יותר ויותר על כך שגם נשים יעשו מילואים, אלא אם כן, כמובן, לאותם מילואימניקים מבוזים חסר מישהו במעמד עוד יותר נמוך, שהם יוכלו לבזות אותו ולהרגיש קצת יותר נוח...

אמיר.

New member
יש לי מזל כנראה...

כי ביחידה שלי אין פישולים כאלו... אמנם לא מקפידים על רווחי זמן בין מילואים למישנהוף אבל זה תמיד בתיאום... אבל תגידו לי.. היכן הם המשתמטים האלו ?? כל השכנים שליעושים מילואים.. כל מי שעובד איתי - עושה מילואים.. הסטונדטים שאיתי - עושים .. היכן מסתתרים כל המשתמטים ???

אמיר.

New member
אם יש לך במכולת...

אז את בשכונה טובה... אבל את מצפה שאני אקנה ´הארץ´ במכולת ???? אבל האמת.. בחינם אנימוכן לקרוא אותו וזה יותר ממה שאני מוכן לומר על מעריב וידיאוט
.

למעלה