אני רוצה עזרה בבקשה

marish1

New member
אני רוצה עזרה בבקשה

לצערי הרב יש לי גיס נרקומן,נודע לו שבתי לוקחת ריטלין,הוא כבר כמה פעמים ביקש שאמכור לו כדורים,הוא אומר שחברים שלו מוכנים לקנות ממני בכל סכום שאגיד הם מוכנים לשלם כל מכיר.מה זה עושה להם? האם זה ישפיע בעתיד ככה על הבת שלי? הבעל שלי חושב שבטוח יש קשר בין סמים לרטלין האם מישהו יכול לשכנע אותו שזה לא ממכר כמו סם?מה אני עושה?

מיכל400

New member
א ס ו ר ../images/Emo31.gif ../images/Emo70.gif

מיותר לציין שאין למכור את הרטלין! ולעניין. הרטלין אינו סם כל עוד משתמשים בו כשיש צורך ועל פי ההוראות. ז"א בבליעה!!!! הנרקומנים, לוקחים את הסם ומשתמשים בו בדרכים אחרות ואני בכוונה לא מפרטת! הרי אנחנו לא רוצים להפיץ את ה'חוכמה'. ולעניין הבעל. אני בת 41, אמא לשלושה, נעזרת ברטלין על בסיס יומיומי מזה 5 שנים. השנים היותר יפות של חיי, ולא רק בגלל הרטלין אבל הכדור הזה בהחלט מאפשר ליופי של העולם להראות. מיום ראשון האחרון, מאחר וארזנו את מטלטלינו ויצאנו לחופשה, החלטתי שאני לא זקוקה לרטלין החופשה, אז מיום ראשון ועד שישי בבוקר לא לקחתי ולו כדור אחד. לא היו שום תופעות לוואי, לא רעד, לא חולשה, לא, לא ראיתי כפול. שום כלום. למה לקחתי ביום שישי???? כי הייתי צריכה ללכת לקניון לקנות מתנה, עבורי חברים, זו כבר לא חופשה, זו עבודה קשה, בסיטואציות האלה אני צריכה את עזרת הרטלין.... מקווה שקצת עזרתי... מיכל.

מכירת הכדור אסור בהחלט

אני עובדת בבקרה של קופח שאת שמה לא אפרסם יש מעקב צריכה על כל מבוטח בקופה ברגע שיעלו על חריגות בכמויות אצל בתך זה יגרום לך לבעיה ברכישת התרופה והגבלה ודבר שני זה מנוגד לחוק וגם אם ישחדו אותך בכסף ותסכימי זה כאילו שאת סוחרת בסם.

marish1

New member
השאלה שלי זה לא למכור או לא למכור

השאלה שלי מה זה נותן להם(לנרקומנים)שבולעים את הכדור ולא בשימוש אחר?אולי בגלל שגיסי ADHD בילדותו שאובחן ולא טופל,כי חמותי פחדה מהכדור אולי לו זה כן עושה מהשהו.הוא אומר שזה מרגיע אותו(מרכז).חוץ מזה הבת שלי לפני שבועיים התחילה ריטלין 20 מ"ג שהיו לי בעיות איתה,הלכתי לרופא הוא שינה לה ל10מ"ג אז הקופסה הראשונה נשארה כמעט שלמה אם גם זה לא יתאם לה ואצתרך להחליף יהיו לי בעיות עם זה?

zivadina

New member
תשובות

הנרקומנים לא משתשים בריטלין כמו בתרופה. הם לוקחים כמויות גדולות בהרבה מן המינון התרופתי ולא תמיד דרך הפה, ולכן הריטלין אצלם הוא סם. כל עוד מקפידים על שימוש בריטלין במנות שהרופא רשם ובבליעה דרך הפה, אין סיכוי להתמכר לו. יש לי ילדים שלוקחים ריטלין כבר מספר שנים, ועדיין הם שמחים מאוד לעשות הפסקה מן הכדור בכל חופש. כדורים אי אפשר להחליף, אבל נדריך אותך איך להשתמש בהם בהמשך. רק אל תתני אותם או תמכרי אותם למישהו אחר, כדי שלא יאשימו אותך בסחר בסמים ויפגעו בסיכויים של הבת שלך לקבל ריטלין בעתיד. בקשר לנערה שביקשה ריטלין: היא מתלוננת שקשה לה להתרכז ומבקשת עזרה. ריטלין עוזר להתרכז, ויכול לעזור לה להצליח בלימודים. לסיום, אם תכתבי באיזה משקל הבת שלך ואילו כדורים היא קיבלה, נוכל להגיד לך אם זה מינון סביר או גבוה מדי או נמוך מדי, ולכן אין השפעה. בהצלחה בטיפול.

marish1

New member
שלא תבינו אותי לא נכון

המטרה שלי לעזור לילדה לא סחר.לאחר מה שבעלי ראה בבית(אח שלו)הוא בטוח שזה סמים ועוד במעקב ומשפיע למוח וכו'.אני צריכה למצוא תשובה בשבילו ואין לי.ודרך הגב,בחופשה פגשתי את המורה של הילדה והיא אמרה שחל שיפור גדול בהתנהגות-אין אצבע בפא היד תמיד למעלה, נתנה לה עבודה גדולה והיא לא נבהלה ועשתה אותה בהצלחה- ממש מרוצה-גם אני.

marish1

New member
בוקר טוב

עכשיו קראתי את מה שכתבה לוליטה(שאובחנה והורים שלה חוששים מהכדור).המשפט הזה-שיתנו לי מהשהו שיקנו לי מהשהו-זה לא מוצת-חן בעיניי.אפילו כשילדים רעבים מאוד,הם לא באים עם טרף כזה,למה כשמדובר בריטלין הם נשמעים חסרי עונים כאלה? ןלפי התשובה ,ראיתי באמת ,שגיסי בילדותו ונעריו היה ADHD שלא טופל והידרדר לסמים וקשים אפילו.

marish1

New member
לפני חן כתבתי שלבת שלי היתה בעית

בליעה,היא היתה נוגסת(20מ"ג)ואז בולעת,בחופש היינו אצל נירולוג,הוא שינה לה ל10מ"ג.ממחר נתחיל כדורים חדשים.

שש שבע

New member
תגידי יש לך מספיק כדורים בשביל הבת

שלך? כל הסיפור נראה לי מוזר, אני מקבל כל חודש מרשם, בדיוק מירבי, מקסימום אני יכולה לשחק עם כדור או שנים, זהו, ואם יש צורך בתוספת נגיד אחרי הצהרים, אני חיבת לקזז את זהמיום אחר, או לבקש במיוחד מהרופאה אז איך יש לך גישה חופשית לריטלין? מה תמכרי לו במקום לתת לבת שלך? למה נראה לי שהסיפור מצוץ מהאצבע? אולי בגלל שאת רוצה לברדוק אם ריטלין ממכר או שווה משהו לנרקומנים?

b a r b a i m a

New member
../images/Emo45.gif אוף אנחנו נלחמים יום יום

במציאות הזאת ואנשים עושים מזה צחוק. אח"כ מתפלאים למה לריטלין יוצא שם רע כל-כך ולא מבינים שזה בעצם פוגע בילדים שלנו שבאמת זקוקים לזה (ולחלק מהמבוגרים כמובן).

Kalusa

New member
למה להתנפל ככה?

marish1 כתבה שנשאר לה מהקופסא הישנה כי היא עברה למינון אחר. זה יכול להיות. גם בתי נדדה בין 2 תרופות ונשאר לי מהקודם.

virlomi

New member
איך לשכנע את בעלה שריטילון לא סם.

וגם את עצמה.זה מה שהיא שאלה. לפחות זה מה שאני הבנתי. אני במקומה הייתי זורקת את הכדורים המיותרים לאסלה. למה ריטילין זה לא סם. נרקומנים מסניפים ריטלין ולכן זה נכנס ישר לדם. ויוצר אפקט של מינון גבוהה בהרבה. ושכנראה יש לזה השפעה דומה לקוקאין. ניסיו של שישים שנה מראה שריטילין במינון מתאים לא ממכר. ויש לו מעט תופעות לוואי. והוא מונע התדרדרות לסמים ופשע. הפרעת קשב לא מטופלת עלולה להביא להתדרדרות לסמים - כמו שכנראה קרה במקרה של הגיס שלך. יש מחקרים שנעשו על אסירים שהראו שמתן ריטלין לבעלי הפרעות קשב משפר את סיכויי השיקום שלהם.

marish1

New member
תודה לכל מי שהבין למה התכוונתי

עכשיו יהיה לי מספיק תשובות לבעלי.אני אראה לו את כל הדיון. אני לא מתכוונת למכור-לא!לא!לא! את הקופסה הישנה (20 מ"ג) אני שומרת במיקרה וה-10מ"ג לא יתאמו לילדה שלי.אני לא זורקת רק מהסיבה הזאת.בעבר בעלי ראה מספיק מה קורה לאחיו,הוא לא רוצה שזה יקרה לבת שלו.הוא כל הזמן שואל למה אי אפשר לקנות חופשי ריטלין בבי"מ,למה זה נעול בכספת ואם זה בכספת זה סם.קשה להדוקח עם בעלים,אני לא הראשונה.ושוב תודה

למעלה