אני רוצה סדר בחיים

אני רוצה סדר בחיים

בס"ד
*לפני הכל-רק שיהיה ידוע אני מאמין ומודה לאלוהים על הכל ואין לי שום רטינה עליו. כל החיים הוא משפיע עלי עוד ועוד חסד. וזה חלק מהחסד-הבעיות ופיתרונן.*

שלום לכולם. לפני כמה זמן הייתי כאן למי שזוכר. יש לי בעיה של חוסר סדר בחיים. מוטי ביקש ממני שאפרט. ובכן מוטי זה קשה מנשוא לפרט הכל. ומסובך מאוד.

אבל בקיצור נמרץ - אין לי סדר בחיים. אספר קצת על עצמי. אני בחור שחזרתי בתשובה. כיום אני לא משייך את עצמי לאף מיגזר ומשתדל לשמור בשמחה.
חלק מהותי מחיי זה לימוד תורה ותפילה ועבודת ה'. ועם כל זה בחרתי בדרך של פרנסה שאהנה מיגיע כפיי. אני בן 29. (ואני לא מזלזל באלה שבחרו רק ללמוד-נהפוך הוא)

כיום אני גם סופר סת"ם , אני גם עוסק בשוק ההון מזה כשלוש שנים. אבל אני יכול לעסוק בכתיבה רק כשעתיים נטו שהן 4 ברוטו כי זה מקצוע עם הרבה אנרגיות ואחריות ובפרט שאני רווק גם זה קשה מאוד. זה מקצוע אולי כפוי טובה גם כי אם ניפסל לך משהו הסוחרים לא קונים ואתה נתקע.
עבודת ה' אמורה לתפוס 5 שעות מהיום לפחות. וגם יש שאיפה ליותר. אני כלום אבל ב"ה הוא נתן לי חוכמה ולב טוב ואני רוצה שזה ייצא לפועל בתורה וזה לא ממש יוצא כמו שאני רוצה.
אני שונא ומתנגד להאשים את עצמי הרבה למרות שאני עושה זאת לפעמים. אני בעד לקבל את התוכחות אבל מאמין שיש מעט מאוד שיכולים להוכיח. זה איפשהוא מה שגרם לי פעם ליפול מעבודת ה' הדרך של רדיפה עצמית.
בעבודת ההשקעות היה לי חשבון של 20,000 שניגמר בתור שכר לימוד כי לוויתי את זה מחבר על 3 % בחודש (חשבתי שאני יביא בקלות). וזה לא ממש הלך . אבל אני אוהב את זה ורוצה להמשיך. וכרגע אני עדיין משלם את ה3 % למרות שיש לי כבר 18 אלף ביד.
גם עצם זה שאין לי זוגיות כרגע שתמיד חיפשתי, אולי גורמת לאהוב את ההנאות ולפעמים אני הרבה משחק או עוסק בדברי בטלה (לאורה) אבל אני לא רוצה לחיות בלחץ. כרגע גם פגשתי בחורה נפלאה שמראה לי חיבה אבל לא יודע מה יהיה איתה יש לי הסתייגויות גם ממנה. אבל בעיני שווה להיות בטלן ופארזיט ולא לפגום ת'ברית מאשר להיות רציני וקם לעבודה מ8 עד 16 ופוגם. ככה אני מאמין. ומרגיש. גם ככה היו תקופות שעבדתי משרה מלאה ולא היו לי חיים. לא ראיתי בימ"ד וכל התפילות היו בחטף . וגם כל הכסף כמעט אבד. למרות שהצלחתי לשמור קצת משכורת של חודש. אבל זה לא חיים הייתי נרדם על הקטנוע מרוב עייפות.
אני כל הזמן לומד ומגיע למסקנות ולא יוצא לי לכתוב אותם ולחקוק אותם במחשבותי. זה גם אבידה בעיני. ים מסמכים אצלי מפוזרים. ים דברים. אני גר עם אימא שלי. אני חושב שהיא גם חלק מהבעיות חלק גדול אפילו. כי היא אישה שלילית ומדוכאת ואת כל הדיכדוך שלה תמיד מפילה על הסביבה שלה. כל דבר שהיא התחילה להתערב בו היא הרסה. והשהות איתה בבית מזיקה לי מעוד הרבה בחינות. מצד שני יש את האחיין האהוב שלי בן אחותי היקר שגודל בלי אבא (ננטש). ואני קשור אליו מאוד ולא רוצה להתרחק. גם הוא לפעמים שלא בכוונה יכול להפריע לי בעבודה בחדר. אבל אני משתדל כמה שפחות להרחיק אותו.
אז כמו שאתם רואים גם בכתיבה פה איין סדר ויש עוד ים דברים שקשורים. בעיקרון גם אם אני שיא הרצינות והזריזות במציאות הסדר שאני רוצה לא ניכנס ב24 שעות. רוצה לעשות סידורים כללים בחיים. גם הגשתי בשה לביטו"ל להשלמת הכנסה אבל הם סתם משגעים אותי. רוצה שיכירו בי שאני לא מסוגל לעבוד יום שלם. אבל הם סתם מושחתים.

בקיצור זה פחות או יותר הבעיה חברים. אני לא רוצה לקחת רטלין (יועצת אחת אחת הציעה לי) אני מעשן חשיש פה ושם במידה מועטת וזה מספיק ורטלין לא רוצה להיות תלוי בו.
צריך פינה משלי פינה נקייה ומאווררת וטובה. המטוס הכי טוב בעולם גם לא יכול להמריא בלי מסלול המראה.

רק טוב
 
אדם יקר, מה נוכל לעשות עבורך?

סיפרת לנו הרבה על עצמך, ואני מעריכה את הכנות והפתיחות


האם אתה בודק איתנו אם הנושאים הללו מתאימים לאימון?
האם אתה מעוניין בטיפים ליצירת סדר בחיים?
האם אתה מחפש הפניה לקריאה?

פרט עוד, ונשמח לענות
 

ladybug4NLP

Active member
למדבר חופשי-היה כדאי שתפנה לרב שאתה מכבד אותו

ומאמין בו.

יש לך המון קונפליקטים וגם חלק מתאור הבעיות הן בשפה שאיש לא דתי/חרי לא יבין.

אני חושבת שרב שאתה מכבד את דעתו יכול לעזור לך.

בהצלחה
 
שמתי פה את ההודה לפני כמה זמן וביקשו שאחשף

ואספר פרטים. אני רוצה פיתרון, כרגע לא בטיפול ואימון גם כי אין לי כסף לזה. טיפים ושיחה פה נראה לי טוב
 
קבל המלצה לספר

"שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים ביותר". ספר עמוק, מקיף, מעניין, חשוב ומהפכני (אפילו שהוא ותיק למדי) - על החיים. על איך לחיות חיים מלאים ולהגשים את הכוון אליו אנחנו שואפים.

ממליצה בחום.

טיפים קצרים לא יספיקו בנושאים מורכבים - אם לא אימון אז כדאי לקרוא לפחות ספר שלם אחד.

בהצלחה
 
ספר מרתק

מאוד פרקטי, התחלתי לקרוא אותו בעקבות המלצה פה של 1 הכותבים . תודה!
 

ענתיקי

New member
אימון בעלות אפסית

כתוב לי אני מציעה בימים אלה אימון אישי בעלות סמלית בלבד. [email protected] האימון מיועד בדיוק לאנשים עם נסיבות כאלה.
 

motti4me

New member
המטוס הכי טוב בעולם גם לא יכול להמריא בלי מסל

איש יקר.
אני מודה לך מאוד שכתבת את העולה על ליבך. אתה נשמע שיש בך הרבה עומק והרבה מה לתת אבל אתה לא פנוי לכך
המשפט האחרון שלך שכתבת נגע לליבי ואני חושב שזאת המטרה הראשונה שלך.
לפנות לך את מסלול ההמראה האישי שלך בכדי שתוכל לעוף.
שב עם עצמך תעשה חשבון נפש האם אתה מרוויח או מפסיד בכך שאתה גר עם אמא שלך?
תעשה חשבון נפש על הזמן המועט שאתה מקדיש ללימוד תורה ועבודת ה'
תראה איפה אתה יכול להוסיף "אחרי המעשים נמשכים הלבבות" - אני מאוד מאמין במשפט הזה.
כרגע אתה נשמע שאין לך את הכוח הזה ואין לך את האנרגיות לקום ולעשות אני מציע לך לעשות רשימה של 3 דברים מעשיים שיתנו לך את הסדר בחיים ועליהם להקפיד גם אם אתה תעשה אותם כמו תוקי זה ימשוך את הלב לעשיה וימנף אותך קדימה.
לאבד אימון באנשים זה משהו שקורה בחיים אבל צריך לזכור שאיבדת אימון באנשים מסויימים. יש עוד אנשים בעולם ואל לך לאבד אימון בכולם. זה נכון - אל תתן מעצמך ישר ותבדוק את הסביבה שלך לפני אבל התוצאה שקרתה לך איתם לא בהכרח אומרת על שאר האנשים בעולם.
מקווה שעזרתי..
 
תודה על ההבנה

הבעיה מוטי שכשאני מתחיל לעשות דברים כמו תוכי אני מאבד עוד את הטעם המועט שיש לי בהם. כרגע לדוגמא עם הבלאגן והניסיונות לסדר, קורה לי שאני נהנה מהלימוד לפעמים או מההתבודדות או מהעבודה אפילו. כשזה כמו מכונה ולישון בזמן ולקום מוקדם ולסיים מהר אני מאבד את הטעם בהם.

זה אחת הבעיות אני בקושי מצליח לישון מוקדם.
גם עכשיו באו לי כמה בחורות שפתאום רוצות אותי, אבל פתאום אני מגלה שכל אחת מהם יש לה בעיה. כאילו העולם שולל ממני הזדמנות להכיר בחורה ראויה. (לא רק כאילו אני רואה גם את המערכות והאנשים איך חושבים ומתנהגים)
 

motti4me

New member
טיפ

בכל מה שאתה מרגיש שאתה מאבד טעם לעשות שב עם עצמך ותבדוק איזה ערכים שאתה מאמין בהם יש בדבר הזה ואם בכלל
תתחבר לערכים הם יתנו לך את הדרייב לעשיה לא מתוך תוכי אלא מתוך כוונה
ובכלל זה עולם שלם שאפשר לדון בו - הייתי מציע לך ללכת לאימון פגישה שתיים תראה אם אתה מתחבר. מקסימום תרוויח

בהצלחה
 
למעלה