אני רוצה לשתף אתכן

אני רוצה לשתף אתכן

אני מחכה או לא מחכה למחזור ויש לי את כל הסימנים לבואו. חצ'קונים והיום אני עצבנית רצח. איזה באסה הוא אומנם לא הגיע אבל אני יודעת שאני עצבנית מעבר לרגיל. ודבר שני אני די מנוכסת.גיליתי שאני ואחותי מנסות להביא ילד באותו זמן שזה נחמד אבל מצד שני מפחיד אותי מאוד שאני אפול להשוואות וחוסר בטחון לידה כי היא ממש אמא מעולה. דבר שני שיחקתי היום עם הבת שלה שהיא בת שנתיים וקצת והיא חטפה לי את המשחק שהיה לי ביד.מזה התרגזתי עליה והתחלתי לצבור עליה כעסים.אני שונאת לשחק עם מישהו וכל משחק שאני לוקחת הוא חוטף במיוחד שאני באמצע של המשחק. בקיצור לקחתי משחק אחר,לא דיברתי איתה כמה דקות ואז לאט לאט התקרבנו שוב אבל עם מרחק. בקיצור בנות אני מפחדת שאין לי גישה לילדים ושאני כל הזמן יריב עם הילד שלי ויכנס איתו למלחמות.כאילו אני הולכת להתמודד עם משהו שאין לי מושג בו ואני גם לא בטוחה שיש לי אותו בצורה טבעית. זו כבר פעם שניה שאני איתה ואנחנו רבות ואני יוצאת משם על הפנים. אני כל הזמן אומרת שהילד שלי יהיה אחרת אבל זה שטויות הוא בטח יביא לי את הקריזה הרבה יותר.אני רק מקווה שאני לא יעשה לו יותר מדי נזק. אני מתחילה עכשיו לקרוא איזה ספר,שמעתי גם על ספר שנקרא "הלוחשת לתינוקות". אני יודעת אולי זה יתן לי משהו.

Galit29

New member
יו איזה מאמי.......

שתדעי לך , לך מותר לריב עם האחיינית /האחיין שלך את לא מבינה מה אני עושה לאחיינים שלי, איזה הצקות ואני מתה עליהם שהם מתעצבנים אני יכולה לאכול אותם בכפית. אז מה אם רבת איתה, תאמיני לי אומרים שכשהילד שלך זה אחרת פשוט אין לך ברירה והוא שם ותצטרכי לקום בלילה ובחורף זה הכי מבאס ותצטרכי ללמוד לחנך אותו שיהיה בן אדם טוב ותצטרכי לדעת לשים לו גבולות כי ילד רוצה ודורש שיגידו לו מה מותר ומה אסור. בקיצור כשזה יהיה שלך את תדעי. אני למשל אחרי שעתיים של משחק עם האחיינים שלי מתייאשת אבל ברור לי שעם ילד שלי אני לא יוכל פשוט למסור אותו למישהו אחר אחרי שימאס לי.

סנונית 1

New member
היי גורוטושי

אז היה לך יום שהיית עצבנית וככה התנהגת עם האחיינית שלך אז מה? וכן גם הילד שלך יביא לך קריזה, אבל זה בשום אופן לא אומר שאת תהיה אמא לא טובה. אני למשל לא מהנשים שכל ילד חמוד בעיניה, יש אפילו ילדים שהם מגעילים ומכוערים בעיניי ובהתחלה אמרתי לעצמי איך את מרגישה ככה? את נוראית. אבל כשלמדתי לסלוח לעצמי למדתי גם שיש ילדים שעושים לי את זה ויש לא והילד שלי יהיה נסיך בעיני. אז תפסיקי לרדת על עצמך ומאחלת לך שהאיחור ימשך ותראי שני פסים. בהצלחה.

פונג הי

לא הבנתי את עניין השרשור,אני הרי המשכתי שרשורים קיימים כאשר לא העליתי נושא חדש.מה לא בסדר?

פּוֹנְג

New member
גורוטושי

האם קראת את הקישור שצרפתי? ההודעה שלך למתי תורי - הייתה הודעה חדשה ולא משורשרת לכל איחולי הברכות. ההודעה שלך לגלית הייתה יכולה בהחלט להיות משורשרת למקום שאליו אני שרשרתי. וגם ההודעה הזו לא מצדיקה פתיחת הודעה חדשה (ולכן היא תשורשר גם). אם תכתבתי פונג בכותרת - אני אראה את זה. כמו שכתוב במאמר שצרפתי לך בהודעות - יש מספר מוגדל של הודעות ראשיות בכל עמוד. כל הודעה ראשית חדשה שנכנסת - דוחקת לדף הבא את ההודעות הקודמות. נוצר מצב שהודעות מהיום - נמצאות כבר בדף הבא. אז בבקשה להקפיד על שירשורים.

ו שתי

New member
תקשיבי,

גם לאמהות הכי מקסימות יש ימים קשים. בשביל זה יש אחיות, אמהות של חברים של הילד, הסבאסבתא ועוד שאר עזרים טקטיים. את לא יכולה להשוות מערכת יחסים של ילד עם אימו לזו שיש לילד עם אדם אחר. אני עובדת עם נוער מנותק והרבה פעמים אני שואלת את עצמי האם כהורה הייתי מסוגלת להתמודד עם נער כזה? או לחילופין, האם בשנה הבאה אוכל לחזור מיום עבודה מעיק רגשית ולטפל ולתת לילד משלי? תמיד קיימת החרדה של "ואם אני לא אמא טובה מספיק"? אם תעבדי עם כולך- בטן וראש ורגש ואהבה, אין סיכוי שתכשלי.

תמרלה

New member
התשובה בכרטיס האישי שלך

אם תקראי שוב את מה שכתבת על עצמך בכרטיס האישי -שם התשובה להתלבטות שלך היצר שנקרא אהבה נמצא בתוכך וכשנולד לך ילד הוא מתגבר ואת מרגישה שהינה זה פרי היצירה שלך, הרגשות שונות מאשר הרגש לילד של אחותך זה משהו שונה לגמרי! לא שאנחנו לא נתעצבן או נכעס על הילדים שלנו אבל, נהייה יותר סבלניים יותר רגועיים ואם נבין שכל מה שהילד רוצה זה רק תשומת לב ותחושת בטחון שאת שם לצידו ולא תעזבי אותו - והוא יכול להיות רגוע ולשחק בשקט בצעצועים שלו ואפילו לא חייב שישבו לידו כל הזמן. נשמע לי שאת הגבת כלפי הילד של אחותך מהילדה שבתוכך - והילדה שאולי כשהיתה קטנה היה בינה ובין אחותה תחרות וזה טבעי ונורמאלי והינה גדלתן. ולה יש ילד ולך עוד לא! אז את רבה עם הילד שלה על צעצוע כמו ילדה שרבה עם אחותה, זה לא קשור לגישה לילדים, זה קשור לתחושות שהרגשת באותו רגע! וכשיהייה לך ילד זה יהייה אחרת -לא בגלל שהוא יהייה אחרת -את תגיבי אחרת!! אז כל מה שאת צריכה לעשות זה להרגיע את עצמך, את החלק הילדי שבתוכך שיהייה בסדר!

chapling

New member
מאוד מזדהה

גם לי יש אחות שגרה מאוד קרוב ויש לה ילדה בת שנתיים וגם מסתבר שניסינו להיכנס להריון יחד ואכן כך היה, רק ששלי לא עלה יפה... בכל מקרה אני מוצאת את עצמי נמצאת כל הזמן בהשוואות שהם באיזשהוא מקום בלתי נמנעות.. וגם לי קשה להתחבר לבת שלה. לכמה דקות זה נחמד אבל יותר מזה זה לפעמין קצת מעיק. ואני כל הזמן חוששת שאני לא אהיה אמא טובה. אבל בואי קודם נהיה בכלל בהריון.... חשוב לזכור שהורות זה דבר טבעי שלא לומדים עליו בספר... אני באמת מאמינה שכשזה יגיע וזה יהיה ילד שלך זה לא בהכרח יהי קל אבל זה לא יהיה כמו לשחק עם האחינית

למזלנו הם לא נולדים בני שנתיים ../images/Emo13.gif

גורוטושי, אני גם תמיד חשבתי שאין לי שום גישה לילדים, לא היה לי מושג בתינוקות וגם לי היו לא מעט "תקלים" עם האחיינים שלי. ההתמודדות עם בני שנתיים היא אפילו יותר קשה מטיפול בתינוק בן יומו. אני בטוחה שבבוא היום, את כן תדעי מה לעשות וזה פשוט יבוא לך. זה משהו אחר לגמרי כשמדובר בתינוק קטן וחדש שהוא שלך ולא אחיין שלך. אני מתה על האחיינים שלי אבל אין מה להשוות למה שאני מרגישה ומשקיעה בבתי. לגבי הספרים: באופן אישי אני ממש לא אוהבת מדריכים לטיפול בילדים. לא נראה לי הגיוני שהמחבר ידע יותר טוב ממך מה נכון לילדים שלך. אני מאוד סומכת על אינטואציה של אמא. ובמיוחד
ללוחשת שהוא לדעתי אחד הספרים הכי גרועים שקראתי (ברפרוף אני מודה) והפרקים על הנקה הם במיוחד בעיתיים ואפילו יכולים להיות מסוכנים.

Galit29

New member
אני כבר לא במשרד אז אני לא זוכרת

מה היה הנושא ועל מה. מבטיחה לך מחר עלה בוקר

למעלה