אני רוצה לשמוע מחוויות שלכם על שילוב יחידני בבית ספר יסודי

allafish

New member
חותמת מתחת לכל מילה+ תוספת קטנה

1. הייתי רוצה גם להוסיף שאם את רוצה שהבן שלך ישתלב חברתית את צריכה לקדם את זה בעצמך- להיות בקשר עם אמהות אחרות, להזמין אליכם ילדים הביתה, לתווך במשחקים בין הבן שלך ובין חבריו. בלי זה שום דבר לא יזוז גם אם הסייעת טובה.
אני בגן ובשנה ראשונה בבית הספר עשיתי הרבה מאוד תיווך במשחקים, שמרתי שהדברים יזרמו, הפעלתי את הילדים. אחר-כך בני כבר קיבל בטחון וכלים והתחיל להסתדר לבד.
2. אם עוד לא לקחת, קחי קורס "אתגר השילוב" של גל בכר. זה חובה לכל הורה משלב, נותן המון כלים.

מיק67

New member
נזק מצטבר

הבת שלי מכיתה ד' בבית ספר רגיל (קודם היתה בדמוקרטי) ומכיתה ה' בשילוב.
אין להם מושג קלוש מה לעשות, כולל לאנשי המתי"א שאני פגשתי.
הדבר היחיד שהם ידעו לעשות היה להניח לה לנפשה ולא להכנס איתה לעימותים.
שום נסיון לשלב באמת, שום נסיון להבין אותה.
זה גרם נזק מצטבר שאת תוצאותיו ראינו רק אחרי שנתיים שלוש.

TikvaBonneh

New member

TikvaBonneh

New member
אתגר השילוב

מאוד ממליצה על הקורס "אתגר השילוב" של גל בכר. קורס חובה לכל הורה משלב.

Astroo

New member
תתכונני שחלק מההורים "יחרימו" אותו

אנחנו נתקלנו בתופעה כזאת שיש ילדים שהילד משחק איתם בבית הספר, אך הוריהם אינם מוכנים שיפגשו מחוץ לבית הספר. גם בגן נתקלנו בתופעה דומה.

נתקלת בזה כרגע בגן תקשורת...

רוצים לעשות לבני שילוב הפוך בזמן הגן עם ילדה מקסימה, הם הכירו עצמאית ׳מעבר לגדר׳ בחצר וההורים לא חותמים...
חבל שלא מחתימים גם אותי. אין לי בעיה עם הילדה אבל כשהיא תבוא הביתה וההורים ידברו בצורה לא מתאימה על הבן שלי הנזק יעלה על הרווח....

התחלה של שילוב בחינוך המיוחד

לוקחים ילד רגיל מהגן הסמוך ויחד אתו משחקים עם הבבון האוטיסט. ההורים של הילדים הרגילים צריכים לחתום שהם מרשים... חינוך מיוחד לא חושבים שכולם ראויים לשילוב ואלו שכן מתחילים בהדרגה (בכל דבר אחר מגמישים חוץ מבזה) בשילוב הפוך, אחר כך בהדרגה מכניסים את האוטיסט לגן הסמוך לשעה וכך ממשיכים. לפי הבשלות שלו....

לא תמיד התחלה לפעמים במקביל

לפעמים ילד משולב המון שעות בכיתה הרגילה, וגם קלינאית תקשורת למשל רוצים שיעשה עם ילדים נורמטיביים-אז עושים קבוצה של שניים בספקטרום ושניים "רגילים" עם הקלינאית. ההורים שלהם צריכים לאשר שהם יצאו לקלינאית. אני מניחה שבוחרים ילדים שבעצמם יפיקו מזה תועלת.
מודל נוסף: הילדים מגן התקשורת יוצאים למספר שעות שבועיות לשילוב בגן הרגיל הצמוד, ובשעות אחרות ילדים מהגן הצמוד מגיעים לשחק בגן התקשורת. -מדובר על אותו ילד שמקבל גם שילוב רגיל וגם הפוך.
בתור משולב אתה בעמדת אורח והרבה פחות בטוח בעצמך. בשילוב הפוך אתה בטריטוריה ביתית.

asa112

New member
למה לא מחפשים ילדה אחרת או ילד אחר ?

תמיד יהיו ילדים שהורים שלהם לא מוכנים לחתום ותמיד יש הורים שחותמים.
לא מבינה ,למה בכלל סיפרו לך את זה, אולי זה תירוץ כדי לא לעשות שילוב.
היו צריכים פשוט לנסות ילד אחר ולהתחיל שילוב הפוך.

לבן שלי עשו שילוב הפוך בגן וגם בבית ספר, ותמיד היו מוצאים ילדים והיו חתימות.

אגב, גם הרבה תלוי איך מנסים להתים את הורים - אפשר סתם לשלוח טופס ואפשר להתקשר להורה
ולהציג לו כל העיניין כך שאף אחד לא יסרב לחתום.

שמעתי, שיש גנים, שפשוט בהתחלת השנה מחתימים כל ההורים של גן המשלב לשילוב הפוך, ואז
כבר יודעים, אם אילו ילדים אפשר לעבוד.

אין לי תלונות לגן...

הגבתי על זה שדחייה קיימת תמיד ובכל הגילאים... אין מה לעשות, אנחנו מדבקים.
בגלל שהיחסים טובים עם הצוות ויודעים שאין סיכוי שזה יזיז לי אז שתפו אותי. מייאש אותי שזה קיים ברמה הלאומית (לא בציניות) ברמה האישית זה מטופש בעיני כי הם ממש לא מכירים את הבן שלי וזה רק מראה עליהם. מקווה שלא ינסו לשכנע אותם כי זה לא לטובת אף אחד.

asa112

New member
קודם כל זה מזיז לך, אחרת לא הית מגיבה,

ומצדם זה לא מקצועי לשתף אותך בדברים כאלו.
הם בעצם מעבירים דגש מזה , שהם לא יודעים לשלב לאיזה הורה מגעיל, ואת לא שמה לב, כמובן.

דחייה ברמה לאומית קיימת כי משרד החינוך לא מתיחס לשילוב ברצינות. תאמיני לי, זה לא גזירה משמיים,
וזה יכול להיות אחרת.

דחייה ברמה אישית תמיד תהיה, כי אנשים כמו ההורים המדוברים תמיד היו ותמיד יהיו, פשוט לא צריך להתרכז בהם, כי יש גם אנשים
עם גישה אחרת.

Astroo

New member
סירוב לחתום במקרה כזה עוד אפשר להבין

אבל סירוב לאפשר לילד להיפגש עם חבר טוב שלו אחה"צ זה כבר מזכיר תקופות אפלות.

Astroo

New member
יותר מזה

שליחת האחות הגדולה להפריד ביניהם בבית הספר.

למעלה