אני רוצה לשמוע מחוויות שלכם על שילוב יחידני בבית ספר יסודי

ayalafree

New member
אני רוצה לשמוע מחוויות שלכם על שילוב יחידני בבית ספר יסודי

אני מתכוונת לשלוח את הבן שלי שהיום בן 5 בגן טיפולי לכיתה א רגילה בשמה הבאה. הייתי רוצה לשמוע מהחוויות שעברתם כדי להתכונן רגשית למעבר.

רואה 6 6

New member
אני "עולה " לכתה א בשנה הבאה

אבל הייתי ממליצה לך לשלב עוד שנה בגן רגיל ואז לעלות לכתה א.
הבן שלי היה גם בגן טיפולי ולגן חובה עלה בשילוב יחידני והשארנו אותו עוד שנה וישולב בשנה הבאה בכתה א'.
אני מאוד,מאוד מרוצה מהמהלך,שאפשר בשלות והתבשלות עם הרבה פחות לחץ.
עוד שנה בגן חובה רגיל לא תעכב אותו וכך גם יתרגל לסביבה קצת יותר "מלחיצה" עם יותר רעש,עם יותר פרצופים.

schlomitsmile

Member
מנהל
שמעוניינת באמת, לא בשביל להרגיש שהיא נפלאה, סובלנית וכמה יפה מצידה.
שמבינה שזו הזדמנות נפלאה לכל המעורבים.
וגם מחנכת כנ"ל.
כמו המורה שהיתה אמורה להיות המחנכת
של ה
שלי בכתה א' ואמרה לי:" ב17 שנות
עבודתי, לא היה ילד שכ"כ הייתי נלהבת לעבוד איתו-
חוץ מזה שאני אוהבת אותו,
אני מרגישה את הפוטנציאל שלו מצד אחד,
ואת הבלמים שלו מצד שני,
וזה נותן לי אתגר ומוטיבציה".

ayalafree

New member
תגובה

הגננת לא בעד הישארות עוד שמה בגן. הוא מחונן ומאוד רוצה כבר ללמוד קריאה וכתיבה. הגננת אמרה שאין צורך להשאיר אותו עוד שנה בגן. יהיה לו יותר קל מבחינה חברתית הכיתה שמה יש פחות צורך כל הזמן למשחקים חברתיים כמו בגן. גם מסגרת מאוד נוקשה של כיתה יעשה לו טוב.

רואה 6 6

New member
קריאה וכתיבה אתם יכולים ללמד בבית מתי שמתחשק.

אם יש לילד ענין אמיתי בחברותא ומשחק הדדי אז בכתה א ייגמרו הרבה מאוד מהאפשרויות.
אם הוא לא רגיל לחברה גדולה ומרעישה,וביה"ס רגיל הוא חתיכת רעש פצצות באוזניים לפעמים אז סתם תפילו עליו קשיים.
לא אמרת גם מה הוא אומר כששואלים אותו.
אפשר לבחון מעבר לביה"ס דמוקרטי. זו שיטה שקולטת ברובה את החבר'ה שלנו ביתר רכות ולא טוחנת את השכל במדדים של "רגילים".
תחשבו על כל זה.
אם התגובות שלך על מה שהעלתי כאן לא שוללות את מה שאמרתי אז אל תרוצו. אם כן,שיהיה לכם בהצלחה.

ומה דעתך על ביס אנתרפוסופי?

הי,

האם גם מסגרת של בית ספר אנתרפוסופי רכה כמו זו של הדמוקרטי ומומלצת לילדינו אם הם אוהבים ספורט ועבודה עם חימר?

אודה לתשובתך כי אני באותה התלבטות רק שהשארתי את בני שנה נוספת בגן חובה וזה אכן עושה לו טוב. יש לו 2-3 חברים בולטים השנה - מה שלא היה בשנה הראשונה בחובה. עם אחד מהם הוא גם בצהרון פרטי - שם הוא נמצא ללא סיוע.
המחיר בלעבור למסגרת פרטית הוא איבוד החברים האלו הרווח מסגרת שיותר מתאימה לו וגם אינטימית יותר.

אגב, בני בן 6.5 ואנו בהליך של מעקב (אבחון פרטי) אצל ד"ר רוני הגש. אתמול היינו בפגישה שניה בה שיחקה עם בני, אני נשארתי בחוץ. שמעתי מה התרחש שם וממש לא התלהבתי ממנה. שיחקה איתו משחקי דמיון כשהיא מדברת בצורה ובטון מאוד לא מציאותיים.בסוף הפגישה מצאתי את בני במצב שלא ראיתי אותו בו כבר הרבה זמן. מכונס בתוך עולמו ובקושי מגיב לקריאותי בשמו....

תודה,
חוה

רואה 6 6

New member
אני לא בטוחה שזו שיטה מתאימה לאוטיסטים כללית.

בכלל,קל יותר להשתלב בבה"ס כזה אם חונכת בגן בשיטה הזו,שאומנם יש לה הסתכלות עמוקה מאוד על שלבי ההתפתחות של ילד אבל ילדים שהם לא פיזיים,(יש ענין גדול עם עבודה גופנית)ילדים שזקוקים לשפה,לשיח מפותח זה לא המקום לדעתי. הם גם נוקשים עם הדרך הזו ואין מקום ממש להרבה המצאות.לילד שמגיע ממערכת רגילה זה עלול ליהראות קצת כוכב זר.
מצד שני,יש להם שיטות לימוד והנחלת ידע שמקיפות המון היבטים גופניים וקוגנטיבים שביה"ס ממלכתיים יכולים רק לדמיין.
אני כן מכירה מקומות שלקחות מהשיטה את העיקרים המענינים והמבריאים ביותר ושילבו אותם בכיתות שבהם דוקא אין תלמידים פשוטים.
לגבי הטיפול אצל רוני הגש,ההתכנסות עשויה ליהיות תוצאה של קשב וריכוז עצומים לאורך זמן,לאו דוקא טראומה. כדאי שתשאלי אותה מה נסתה לעשות והאם מדובר בשיטה מסוימת.

באיזה בי"ס מדובר באיזה איזור

אצלינו אין מימון אבל במימוני זה אפשרי לפי מיטב הבנתי. אני צריכה לברר זאת יותר לעומק. מה שכן בכוונתי להכניס לו סיעת רק לכתה א לכן זה בכלל אפשרי עבורי.

חוה

TikvaBonneh

New member
לנו אמרו שבמימון מלא שלנו אפשר

בהוד השרון. כולל מימון ההדרכה שלה. זה נראה פרוייקט כלכלי רציני. וגם - הכיתות שם לא יותר קטנות מבבית ספר ציבורי.
בכיתת התקשורת שלנו יש חמישה ילדים, מתוכם שלושה פלירטטו לפני הכניסה לכיתה א עם הרעיון של שילוב יחידני באנתרופוסופי והחליטו שזה לא שווה את ההשקעה.

רואה 6 6

New member
אם הוא נכנס עם משלב/ת זה סיפור אחר

אבל מרבית בתי הספר הדמוקרטים מאוד מייחסים חשיבות לנושא השילוב ומנסים לעזור מאוד,מאוד.

ימימה

New member
יש כל מיני דמוקרטים

גם להם יש ספקטרום - מחופשיים מאד ועד כאלה שיש בהם מסגרת מאד ברורה. מה שכן, בכולם יש בחירה כזו או אחרת.
הבן (לא הא"ס) שלי לומד בבי"ס שיש בו מסגרת יחסית ברורה (יש בחירה, אבל מרגע שבחרת אתה מחויב להכנס לכיתה ולעמוד במטלות השיעור) וביה"ס מאד תומך את הקשיים שלו. זה בי"ס חדש יחסית אז למיטב ידיעתי אין שם ילדים על הספקטרום, אבל אם הא"ס שלי היה בגיל המתאים להכנס לשם - הייתי מכניסה אותו בלי להסס.

בר אזרח

New member
מצטרפת להמלצה על עוד שנה בגן חובה בשילוב

הבן שלי היום בן 6. היה שנתיים באלוטף ואז עבר לחינוך הרגיל. גן תת חובה וחובה עם סייעת צמודה. ההמלצה של כולם הייתה להעלות לכיתה א'. אנחנו התעקשנו על עוד שנה בגן חובה. אז נכון שהוא יודע לקרוא ולכתוב ברמה של סוף כיתה ב'. יודע חשבון, יודע קצת שעון אבל מה שיותר חשוב זה ההשתלבות החברתית. אנחנו כבר רואים תוצאות בהשארה של עוד שנה בגן. חוזר עם יותר חוויות מהגן, מספר יותר, יש לו יותר חברים ועוד. אני חושבת שבעיקר אם מגיעים מגן קטן יש קושי גדול בשנה הראשונה להתרגל לכל כך הרבה ילדים, לרעש, לשבת שלושת רבעי השעה במפגש, לחכות בתור גם אם רוצה לספר משהו או לענות על שאלה שהגננת שואלת (מה עשיתם בחופש וכו'.. ).
בקיצור ממליצה על שנה בגן חובה עם סייעת על מנת להרגיל אותו לכל "ההמולה".

בכל מקרה שיהיה בהצלחה

מירי

usi1

New member
לא פשוט

מלחמה בלתי פוסקת על הזכויות ועל ההתנהלות הנכונה

כמו לנהוג ברכב שההגה שלו כל הזמן לוקח הצידה ואת צריכה כל הזמן לשמור על הישר.

מצד אחד הם רואים בילד משולב ילד "רגיל" שצריך להתאים את עצמו לכיתה ולחברה
מצד שני זה לא ילד רגיל בשום אופן
אין שום הבנה של המערכת לצרכים האמיתיים של ילדים על הרצף והשילוב כאן בארץ זה עניין של פרשנות של הצוות שנמצא בקשר מיידי עם הילד
אין באמת שילוב ואין באמת עבודה מערכתית , זה הכל מילים ומעט מאוד מעשים , ברוב המקרים .

בחוויה האישית שלי זה שילוב בין סייעת למחנכת למתי"א
אם הסייעת על הפנים כל השנה נהרסת
אם המחנכת על הפנים גם כל השנה נהרסת
ואם המתי"א לא נותן ייעוץ אינטנסיבי ויש לצוות כתובת לשאלות ובעיות זה גם בעיה.

הגישה של הבית ספר בכללי גם חשובה כי אם זה בית ספר שאין לו נסיון בשילוב והילד הוא כמו חייזר שם, זה לא ילך
הם צריכים לתת לך שעות שמגיעות לך ואם אין בבית ספר כלום הוא לא יקבל כלום
אם זה שעורי תגבור פרטניים שמגיעים במסגרת של שילוב או עבודה עם קלינאית, או תרפיסטית רגשית או תרפיה בבע"ח וכן הלאה

בנושא הסייעת - כאן זה בעיה כלל ארצית. הסייעות מסופקות על ידי המערכת כלומר על ידי העיריה/ מועצה שאת חיה בה.
משלמים למועצה/ עיריה ממשרד החינוך שכר זעום ועלוב שבייביסיטר מרוויחה יותר לשעה מהן .
בתקציב הזה החומר האנושי שמגיע למערכת הוא בהתאם .
מכאן זה כבר טוטו מה את מקבלת.

יש הורים שמאתרים סייעות באופן פרטי ומשלמים להן "מתחת לשולחן" זה לא חוקי וזה גם גורם למניפולציות של הסייעות מול ההורים ומדיניות של סחטנות .
לא בטוח כמה זה טוב .
אם זה לא סייעת שיש לה רקע בפסיכולוגיה ויש לה נסיון עם ילדים על הרצף והיא לא איזה קליברית, לא שווה להשקיע בזה שקל.
בסוף היא תעשה בדיוק מה שיגידו לה בבית ספר.

שנה שעברה קיבלתי סייעת מדהימה השנה יש לי סייעת על הפנים , אבל גם זה אפשר לדבר עם הרשות ולבקש שיאתרו משהיא אחרת על רקע של חוסר התאמה.

כמו שאת יודעת יש את המדיניות שאסור לסייעות לדבר עם הורים כך שגם אם תשלמי לה לא בטוח שתקבלי תשובות על מה באמת קורה.
הדרך לדעת מה קורה זה או דרך מחברת/ טבלת התנהגות/ קשר כל אחד קורא לזה אחרת או פשוט לשאול את הילד .

ההתנהלות של הסייעת מול הילד מאוד אקוטית , סייעת שלא יודעת לעבוד נכון עם הילד יכולה להרוס אותו ואתכם יחד איתו.
לכן חשוב להיות בבקרה יומית על העניין הזה .
היא חייבת לקבל הדרכה מקצועית מהמתי"א, זה החובה שלהם.
וכאן זה גם מאוד תלוי אפוא את גרה ואיך המתי"א שלך מתפקד.
גם חשוב איך הילד מתחבר אליה, אם היא אישה טובת לב וסבלנית זה מספיק טוב .....
כל ילד והיכולת שלו להתחבר עם דמות מסויימת, יש כאלה שיותר אוהבים את דמות הסבתא יש כאלה שיותר אוהבים דמויות צעירות ואנרגטיות, זה לגמרי תלוי בילד.

אם יש לך אפשרות להפגש עם האחראית על הסייעות אצלכם, תעשי את זה ותבקשי ממנה להיות מעורבת בקבלת ההחלטה על הסייעת , להפגש איתה ולראות אם היא מתאימה או לא . לא בטוח שיתנו לך אבל שווה לנסות .

אם הייתי יודעת את הדברים מראש הייתי נפגשת מראש עם מנהלת המתי"א וכבר יוצרת איתה קשר אישי לפני השנה ומדברת איתה על הצרכים ועל הילד וכן הלאה, כבר להכין את הקרקע .

בתי ספר לא אוהבים יועצים חיצוניים ויש מעט מאוד שמסכימים לזה והם גם לא חייבים לפי חוק לקבל יועצים חיצוניים ולכן הנושא של המתי"א הוא חשוב.

אם אתם בבית ספר שבו כל שנה מתחלפת המורה , יותר חשוב שתדאגי לשלב אותו בכיתה שיהיה לו בה חברים וזה חשוב מאוד .
אם מורה מתחלפת אחת לכמה שנים זה כבר באמת הופך לשיקול .
אצלנו כל שנה מתחלף כל הצוות כך שאין לזה שום משמעות.
מבחינה חברתית זה מאבק בלתי פוסק . וזה כבר תלוי בילד כמה הוא פתוח, אוהב חברה, רוצה חברה, מסוגל להשתלב בה באמת, מסוגל לארח ילד אצלכם בבית בלי התערבות של מבוגר או להתארח בבית של ילד אחר בלי התערבות של מבוגר ( אפילו לחצי שעה ) זה מאוד משמעותי. כמה החברה בכיתה היא טולרנטית וכמה הילדים יקבלו אותו.

את גם מעבירה אותו מגן טיפולי למסגרת רגילה וזה עולם אחר לגמרי .
זה מסגרת פחות מכילה ועוטפת אלא יותר נוקשה והציפיות הן אחרות .
הוא יתחיל את כיתה א בגיל 5 וחצי זה קטן מאוד, יכול להיות שהוא יהיה בין הצעירים בכיתה ויותר חשוב הבשלות הרגשית מאשר לקרוא ולכתוב .

צריך חוסן נפשי מאוד גדול כדי להתמודד עם המערכת הרגילה , גם של הילד וגם שלך .
קחי בחשבון הרבה שיחות עם בית ספר והרבה מאבקים .
החל מהמיקום שלו בכיתה הפיזי אפוא הוא ישב וכלה בזכויות שמגיעות לך .

אין לך מה להתכונן רגשית יש לך הרבה מה ללמוד מעשית. הילד כן צריך הכנה רגשית לשבת בכיתה של 30 + ילדים שכל אחד יש לו את המטען שלו ,זה לא פשוט. זה לא הכנה לכיתה א שעושים בדרך כלל של ה-לקרוא לכתוב אלא איזה מסלול של הכנה רגשית לסיטואציה הזו .

את צריכה גם להעזר בצוות המקצועי שלך שמלווה את הילד ולקבל החלטה אם הסייעת תהיה סייעת גלויה או סמויה וכמה שעות סיוע הוא צריך לקבל ולפי זה להגיש בקשה למשרד החינוך לקבל את המקסימום אם מקצבים לך פחות מ 30 שעות .

אני לא יודעת איך זה הולך במעבר מגן ל א אבל צריך ליצור קשר עם הבית ספר ולשאול אותם מתי את צריכה להערך יחד איתם לקביעת פגישה שבה יקבע הנושא של שעות סיוע וכן הלאה ולפי זה להערך. כבר תיצרי איתם קשר ותכיני את הקרקע לשנה הבאה, תראי את המקום, את המורות, את הילדים, אם יש לך רק בית ספר אחד בלבד שאת יכולה ללכת אליו אין לך הרבה ברירות אבל אם יש כמה תבדקי כמה .

יש הרבה חומר באינטרנט על שילוב את צריכה לקרוא את הכל ולדעת בדיוק למה את נכנסת ולדעת מה הזכויות שלך ולמה לצפות ולעמוד על זה שאת מקבלת את מה שמגיע לך.

1אילת2

New member
זה היה ארוך ומדויק.

אוסיף רק שבשנתיים האחרונות בני למד בבית ספר בו המנהלת החליטה לשלב אותו.
בני הוא ילד מאוד לא קל אבל המנהלת החליטה לשלב. וכך היה.

למעלה