אני רוצה לשאול שאלה

רון סי

New member
מותר לו לרצות

אסור לו להוציא לפועל, משום שבכך הוא יפגע בגופו של שמעון. אכילת לחם בפסח לא פוגעת בגופו של איש, וגם לא ברכושו.

רון סי

New member
זה מלוח השנה

וגם התאריכון בשעון שלי אומר שהיום יום ראשון. גם התאריכון במחשב. וגם שאלתי כרגע מישהו, רק בשביל לוודא. למה, היום לא יום ראשון?

רון סי

New member
כן, גם זו דרך לשמור על סנכרון

של ימי השבוע. לפי זה, אם אצליח לזכור עד מחר שהיום יום ראשון, אז מחר אדע לפי זה שזה יום שני. אני רק לא מבין איך הדיון (המרתק בפני עצמו) בדרך לדעת איזה יום היום קשור לענין של השרשרת הזו. אם כי כמובן זכותך לעבור לענין אחר.

Weird Eyal 21

New member
עופר 5

אתה פשוט לא נורמלי אם בשבילך רצח ואכילת לחם בפסח זה אותו הדבר אז אני מצטער יש לך משהו מאוד דפוק בראש.... אגב "אלוקים"...אני יריתי בו לפניי 4 שנים...אקדח גלוק 17...כדור אחד בין העינים.... ישר הוא נפל... אני יכול להמליץ לך על משהו? יש מקום נחמד בהוד השרון שנקרא שלוותה נראה לי שהם יוכלו לעזור לך אם לא אז תמיד יש את גהה ואת אברבנל בתקווה שתשיג את העזרה שאתה צריך אייל

begone

New member
תראה, תשמע

האיסור המוחלט על הצגת חמץ הוא בלתי אפשרי. יש הרבה בתי קפה שמנהלים ´עסקים כרגיל´ ואין שום בעיה עם זה. אתה רק צריך למצוא את אותם עסקים ולקנות אצלם. כך אתה תעודד את האנשים השפויים, וגם תרגיש בנוח. אגב, אין דבר יותר מדהים ממים מינרלים כשרים לפסח. איך הצליחו משגיחי הכשרות להמציא חמץ בתוך מים?

Weird Eyal 21

New member
אתמול שמתי לב למשהו מצחיק

על האריזה של נרות השבת שלנו(לצערי כמו שפעם אמרתי אמא שלי עדיין מתלבטת) כתוב שהם כשרים ומיוצרים במפעל שומר שבת אז יפה מצידו של המפעל לשמור שבת אבל דחיל רבאקק אנחנו לא אוכלים את הנרות!!! והסבון ידים שלי כשר(ישששששש) וגם השמפו..(למקרה שינזל בטעות לפה אני מכוסה) מעניין אותי משהו...... הפלאפון שלי כשר??? אייך אני ידע אם אין בו חמץ לקראת חג הפסח הממשמש ובוא????? אגב... אני היחיד כאן שלא עושה ליל סדר?? כולם הולכים לאחותי ואני בוחר לבלות עם חברים כי אני לא מאמין בבולשיט הזה מי עוד כאן לא חוגג חגים?

עופר5

New member
אתה ממש מצחיק

אולי כדאי שתעשה סטנד אפ? [ידוע שעמי ארצות שונאים תלמידי חכמים]. היומרנות לדעת עפ"י השכל המוגבל שלך ועפ"י הידע העלוב שלך בתורה ממה שלמדת ע"י הגננת ובצורה תלושה ומקוטעת ממקורות אחרים לגבי מהו ה"טוב" ומה נקרא מוסרי נובעת אצלך ממגלומניה ואכזריות תהומית כלפי המין האנושי. לאילו תהומות של ריקנות ופרימיטיביות שטחית אתה מגיע, הרי כל פסוק בתורה הוא מובנה בתוך מיליון ורבע שערי חכמה שניתנו למשה רבינו והנביאים, ולעומת זאת מה כושר התפיסה שלך אפילו בפסוק אחד מהמקורות- מינוס מיליון ורבע. עד כמה שאתה אכול שנאה עצמית, רדידות ופרימיטיביות שכלית, ללא יכולת להגיע, לשום פאראדיגמה תבונית, למעשה, את זה כבר ראינו, במשפט הראשון שלך, אך בינתיים האישיות המתוסבכת שלך, מחד משעשעת, אך מאידך הלב בוכה על אחד שמוצאו מהעם היהודי, אם אכן, שעליו נאמר, ´שכשהם יורדים, יורדים מטה מטה´- היינו, למטה מדרגת בע"ח. נו, בא נמשיך עם ההתנהלות שלך הלאה ונראה לאיזה תהומות יותר עמוקים של תסבוך וטמטום אתה מגיע. לפי הרמה הירודה שלך, אך ישנם אלפי סיבות שכל אדם יכול להבין מדוע ואינסוף סיבות שבורא עולם יכול לדעת לשם מה לעשות זאת. למשל: עדיף לסבול מעט בזמן הקצר שלנו בעולם הזה, כדי לקבל שכר אינסופי בזמן נצחי, במקום שהנשמה תשכון בה אחרי שהיא תעבור מהעולם הזה לעולם האמת, אלא שאתה אינך רוצה לקבל עובדה זו, שנאמרה לנו ע"י האלוקים בהר סיני, כדי לרצות כאן בעולם הזה לנהוג בהפקרות וככל העולה על רוחך ללא נקיפות מצפון, אלא שגם זה לא יעזור לך, כמו שמובא בתורה, ´הרשעים מלאי חרטות´, אלא שהם משועבדים לאלילי היצר שלהם וכבולים, כעבדים נרצעים, כמו שכתוב, ´אשר עשו בטנם אלוהיהם´. כבר אמרנו האידיוטיזם של המערכת השכלית שלך הוא כה עמוק, עד שאתה מצליח ליצור טיעונים כל כך אידיוטיים, שכדי להראות על כל טיעון שלך, כמה שהוא שטותי, ניתן למלא ספר עם אינספור סתירות פנימיות בדבריך, טעויות וטיפשות על כל טיעון.

אנדרי ז

New member
עוד אוסף של שטויות טיפוסיות

שלח לי מר גאון, אבל אני לא מתכוון להפוך את עצמי לשאהיד בעולם הזה בשביל פיצוי מדומיין בעולם הבא. עד שלא יוכח ההיפך אלה החיים היחידים שיש לנו. ובאשר להר סיני, כל כמה ימים בא איזה גאון כמוך ומחפש פה פראיירים שעוד לא שמעו שאין שום הוכחה לקיומו אי-פעם של מעמד כזה.

אנדרי ז

New member
אין אצלי מקום לחגים דתיים

בליל הסדר גוררים אותי למשפחה של זוגתי, ושם אני נאלץ לשמוע את הבלי ההגדה במשך כשעה, אך אני תמיד מסרב בתוקף להוציא אותם מפי. את ראש השנה אני מסרב לחגוג מתוך עיקרון, עד שלא יוכר במדינה הזאת מעמד שווה לשני ראשי השנה, היהודי והבינלאומי. ואתה בטח יכול לנחש איך אני מתייחס לאיסור החמץ בפסח ולצום ביום כיפור. כעיקרון אין לי התנגדות לחגים שמחים, כל עוד עוקרים מהם כל הקשר דתי. ראה ערך יום העצמאות וסילבסטר, בתור דוגמא.

preacher

New member
אני דווקא לא אכפת לי לחגוג

חגים דתיים. מסורת זה דבר שחוזר בכל תרבות וכנראה עונה על צורך מסוים. אז נתקענו עם מסורת קצת מבאסת, אבל לפחות לגבי פסח, בגלל שזה חג משפחתי כזה, אני בגישה של לקחת את הבאסה בסבבה ולא לעשות "דווקא". אני משתדל לקרוא כמה שיותר קטעים מתוך ההגדה, מהסיבה הפשוטה שאני קורא אותם הרבה יותר מהר מיתר בני המשפחה, מה שמקרב את האוכל... ופעמיים בחיים אפילו צמתי, רק כדי להוכיח שאני יכול. זה נורא קל, מסתבר, אז אחרי פעמיים איבדתי עניין.

אנדרי ז

New member
אין לי בעיה עם ליל הסדר

יש לי בעיה רק עם ההגדה ועם המצות, שפשוט לא נועדו להיות טעימות. לכן ליל סדר שהוא מפגש משפחתי, עם כל האוכל המסורתי מתובל בלחם טעים יכול בהחלט להתאים לי. בלי ההגדה כמובן. או לפחות בלי קריאה מתוכה. ובאשר לצום, מי שמספיק מזוכיסט מוזמן לצום בכל יום מימות השנה, אבל למה דווקא ביום מסויים?

preacher

New member
אה, לא יודע

אני אוהב חגים, זו הזדמנות להפגש עם המשפחה, ולאכול אוכל טוב. אז היהדות הקשתה עלינו בנושא האוכל אבל אם מתאמצים אפשר להכין אוכל טעים וכשר לפסח. ולא צריך להאמין לזה בשביל לחגוג קצת. אחר כך, בבית, כבר מוציאים את הפיתות...

למעלה