אני רוצה לשאול שאלה....

אני רוצה לשאול שאלה....

למה אתם כל כך שונאים את הרב אמנון יצחק? בגלל שהוא מחזיר כל כך הרבה אנשים בתשובה?? הרי מי שהוא מחזיר הם אנשים שהיו בהרצאות שלו מרצונם החופשי, אנשים ששמעו קלטות וחזרו מרצונם החופשי!!! אז מה? על מה כל כעס? על זה שאנשים החליטו לנסות להתקרב ליהדות מרצונם????ממה אתם מפחדים??

Lu Tze

New member
הבנאדם הוא con-artist

הוא פועל כמו כל con-artist אחר, מוכר את הסחורה שלו (במקרה זה, חזרה בתשובה) על ידי רמייה וכל אמצעי כשר מבחינתו. גם על אדם שקנה את מגדלי עריאלי ב-5 ש"ח ממישהו שעמד בפינת הרחוב אפשר לומר שהוא "עשה את זה מבחירתו החופשית".

איזה רמייה בדיוק?

ואין שום בעה באדם שמוכר את הסחורה שלו... תודה שהבעיה היחידה שלכם זה שיותר ויותר חילוניים הופכים לחבתי"ם בזכותו...

כן, כן, רמייה

ראשית, אומר שאני דתי (לאומי), אינני שונא את הרב אמנון יצחק אם כי אני כועס על חלק נכבד ממעשיו. האמת, אולי זה לא רמייה, אבל אם זו בורות- זו בורות מהסוג שצריך הרבה מאמץ כדי להשיג (ותודה לגוססי על הביטוי). אתן לך מספר דוגמאות לרמייה (או בורות קיצונית): הוא הביא את הפסוק "בעשרים וחמש שנה לגלותנו,בראש השנה בעשור לחודש, בארבע עשרה..." כמדבר על מלחמת יום כיפור (י' בתשרי) שפרצה בשעה 2 בצהריים, אך הפסוק האמיתי הוא:"בעשרים וחמש... בארבע עשרה שנה אחר אשר הוכתה העיר, בעצם היום הזה היתה עלי יד ה'..." דהיינו יחזקאל (מ', א') רק מציין את תאריך נבואתו. הוא טוען "הציונים רצו להשמיד 250000 הונגרים שעלו לא"י", שחומות יריחו שנמצאו, ע"פ המחקר, הם מזמן הכניסה לארץ, כאשר ככל הידוע הם מממאות שנים קודם לכן ושסטיבן הוקינג מאמין באלוקים - כל זאת מהקלטת 'נבואות שהתגשמו'. בקלטת 'המדריך ליהודי בגלקסיה' הוא מספר שהצוללת דקר טובעה ע"י צוללת סובייטית (כפי שהתגלה בסיאנס), כאשר כידוע שום צוללת סובייטית לא טיבעה אותה' וגולת הכותרת - הפסוק: "ויהי ריב בין רועי מקנה אברם..." (בראשית י"ג, ז'), בחלוקת מילים שונה: "וי הירי ברבין עמיר קנה...". החלוקה האמיתית: "וי הירי בבין רועים קנה...". וזה עוד רק חלק מהדברים, כאשר לא התייחסנו כלל לכך ש"ניצחונותיו" בויכוחים מתבססים על ידי פנייה לקהל בהתעלמות מהטיעונים (דוגמא, שולית אמנם: כאשר התווכח עם מישהו לגבי גילו של איינשטיין בעת מותו, טען לעברו- "איך אתה לא יודע באיזה גיל מת איינשטיין?" והקהל הגיב בתשואות. בדיקה מיידית באנציקלופדיה הבהירה לי שדווקא אמנון יצחק טעה, אך ניצחונו כבר הושלם) או להלבנת פניהם של המתווכחים איתו, באופן קבוע.

אין פה שום רמייה.

כל אחד יכול לפרש פסוקים באלף ואחת דרכים... וחוץ מזה שאני חושבת שאתה לא יכול להסיק מכמה מקרים שבן אדם הוא רמאי... אם כן, כל אחד מאיתנו היה כזה.

Lu Tze

New member
"כל אחד מאיתנו"

לא עולה על במה ונואם בפני מאות איש.

Justin Angel

New member
הוא אידיוט.

אני מצטער, אני העברתי עד היום כ50 הרצאות בעל-פה, כעשר קורסים וכחמש נאומים. ולעולם, אך לעולם, לא התחלתי לדבר לפני שידעתי בדיוק מה אני עומד להגיד ולבדוק את זה לפחות בשני מקורות בלתי-תלויים. הוא שקרן, גנב ורמאי. בגלגול הזה נשמתו אבודה, הוא אבוד יותר מדי במיתוס שהוא עצמו. החוסר לגלגנות למיתוס הארור שהפך אליו, הרס אותו מבפנים. כאדם, הוא מת, רק קליפה ריקה שעושה את הדבר היחידי שהיא יודעת לעשות. אבל ייתכן מאוד שבגלגול הבא הוא יהיה משהו נחמד, כמו זבוב פירות או פרפר יפהפה, או אולי תיאו שעיר. הכל אפשרי, אפילו שיום אחד אמנון יצחק לא יהיה כופר חסר-אלוהים.

Justin Angel

New member
אני

זרע שעף על כנפיי הרוח ולא ינטה שורש, משב הרוח על פני שדות הערבה, חלום שיקיצתו באה והלכה. אני יודע מי ומה אני. את יודעת מי את שאת שואלת מי אני? אני יודע מאיפה באתי ולאן אני יכול ללכת. את יודעת את זה על עצמך? אני יודע מהם הכוחות הפועלים במערכת. ואת?

../images/Emo12.gif

אני יודעת טוב מאוד מי אני ומה אני אתה מוזר

Justin Angel

New member
נהדר.

אז מי את? הרי את יודעת את התשובה, תרגישי חופשיה לחלוק איתנו.

מצטערת...

אני (אולי שלא כמוך... לא מכירה אותך אז לא יודעת) בן אדם עם הרבה גוונים. אני לא מגדירה ת'צמי כי זה יקח שנים וחוץ מזה, אני חושבת שיש הרבה דברים שאחרים יכולים להעיד על אדם, יותר משהוא עצמו.

Lu Tze

New member
או שלא הבנת, או שלא רצית להבין.

כשבנאדם נואם יש לשמור על סטנדרטים יותר גבוהים לאמת מאשר בסתם שיחה, לכן כאשר אדם מדבר עם עוד אםד והוא טועה, הטעות נסבלת. אבל כשאדם בפני קהל עושה את אותה טעות, היא בלתי נסבלת שכו יש לו אחריות הרבה יותר גבוהה לומר את האמת.

אני יודעת

הרצאות כמו שאתה רוצה אתה יכול למצוא אצל מדענים וחוקרים. נכון, הוא נואם בפני קהל רב ויש לו אחריות, אבל רוב הקהל בא מרקע אמונתי משותף ובמטרה לשמוע את אותם דברים שיש לרב להגיד. אמרתי כבר, לאנשים יש דרכים שונות לפרש ולהעביר, ועובדה שיש הרבה זרמים ביהדות שאפילו מתנגדים זה לזה. מה שנחשב טעות בעיניך, לא יחשב טעות בפני מישהו אחר.

Lu Tze

New member
לא הבנתי מה הקשר בין החלק

הראשון של הודעתך להודעה שלי, אשמח אם תסבירי. בנוגע לחלק השני, אני מתכוון לשקרים ברורים שלא ניתן לפרש אותם בשתי דרכים. למשל לומר שבאוניברסיטאות צוחקים על מי שמזכיר את תורת האבולוציה כאשר אפילו בבר אילן (מקום עם אוכלוסייה דתית יחסית) רוב האנשים תומכים באבולוציה. וזו רק דוגמא אחת.

אתה אמרת שבגלל שהוא נואם בפני

ציבור גדול, יש לו אחריות להגיד דברים נכונים. אז אני אמרתי, שבעיניו זה יכול להיות נכון ובעיניך לא, ואין לדעתי סיבה להשתיק אדם מסוים בגלל שמה שהוא אומר לא מוצא חן בעיניך (סתם נזכרתי בניסיונות הנואשים של פעילי שינוי ומתנגדים נוספים לבטל את ההרצאה בהיכל התרבות). ואכן הדבר היה מכוון על דברים שאפשר לפרש בכמה צורות. אם הוא היה בא ואומר השמש כחולה, אז היה על מה לדבר שהוא שקרן.

למעלה