אני רוצה לשאול שאלה.

anevo1

New member
אני רוצה לשאול שאלה.

איך החברה החרדית מתייחסת לנשים עקרות ללא ילדים ?
ואיך היא מתייחסת לנשים שילדו כבר פעם אחת או יותר ועכשיו הן כבר לא יכולות להיכנס להריון מסיבות פיזיות שונות ?

...

עושה עליהם כסף

תעשיית סגולות פעילה.
ח"י רוטל ומצוות שילוח הקן (בתשלום) זה דוגמאות נפוצות

וזה עוזר.
כמובן.

אגס 10

New member
בצורה נפלאה

החברה החרדית מסייעת באופן נפלא לנשים שזקוקות לסיוע בכדי להיכנס להריון
ישנם אירגונים רבים שמסייעים הן בכסף והן בייעוץ והכוונה והן בתמיכה נפשית לכל מה שצריכות לעבור הנשים והזוגות בטיפולי הפוריות
אשה בציהור החרדי שצריכה לעבור טיפולי פוריות נמצאת במקום מאוד תומך ומסייע
ואני חושב שבאמת צריך להצדיע לחברה החרדית על כך.

מה נפלא בזה?

שחרדים נלחמים בדמוגרפיה באמצעות הרחם של האשה החרדית? (מזכיר משהו?) בעיניי אין בזה שום דבר יפה.

תנוח

מדברים על מקרים בהם זוגות עקרים מנסים להביא ילדים לעולם.
לא על עשירייה.

אגס 10

New member
מה הקשר?

מה הקשר מה המטרה שלהם?
בסופו של דבר אנשים שעוברים טיפולי פוריות זה אנשים שצריכים המון תמיכה ומכמה היבטים,הן כספית הן נפשית,והן הכוונה
ולכן זה נפלא כשיש את זה.

הקשר הוא

שמטרת התמיכה היא במקרה הזה כדי להביא לתוצאה שאיננה לרוחי כלל וכלל, מאותה סיבה שחרדים (בעיקר בחו"ל) תורמים להכנסת כלה כדי לאפשר הקמת עוד משפחה חרדית שתביא עוד חיילים למשרתי האל.

ירא אדם

New member
אני חולק עליך

מהיכרות אישית עם אנשים העוסקים בשני התחומים שהזכרת אני יכול להעיד שהם מקדישים את חייהם לכך מתוך חמלה וטוב לב

ייתכן שכאשר הם מצליחים להביא ילד יהודי לעולם או לחתן זוג יהודי,
באיזשהו מקום בלב הם מרוצים גם מהעובדה שהם הוסיפו חיילים להקב"ה,
אבל התמריץ היומיומי שלהם הוא הרצון לעזור לאנשים (יהודים חרדיים כמובן) במצוקה,

כך זה נראה מהזוית שלי

אצל היהודים עוף טמא אסור באכילה אצל ההודים פרה קדושה אסורה באכילה.

ולעניין החסידה - מי יביא את הילדים אם יאכלו אותה? מזלה שהיא טמאה. כך היא כשרה לענייני פוריות ולעשות מעשים טובים ( חסידה!)

האם ידעתם שהחסידה אינה משמיעה קול? רק נקישות מקור.אתם רואים סייג לחוכמה שתיקה!

אגס 10

New member
מה זה משנה לאנשים שזקוקים לתמיכה?

בתכלס אנשים שזקוקים לתמיכה הזו ומאוד יש להם אותה ובגדול וזה בהחלט נפלא.

אנוסה888

New member
ההשוואה

השוואת החרדים לערבים בענין זה אינה במקומה

נכון, יש לחרדים גם חלום דמוגרפי. בטפשותם הם חולמים בהקיץ על "היום שבו נהיה הרוב" ובטוחים שיסתדרו מצויין באותו יום נורא. אך לומר שזה מה שעומד מאחורי העזרה לזוגות חשוכי ילדים, הוא מגוחך.

העוזרים לזוגות באמת אוהבים לעזור ולהביא שמחת חיים לבתים נטולי שמחה, וכמובן האמונה שהם עושים מצוה נותנת להם את הדלק להמשיך ולהשקיע, וגם העובדה שמדובר במצוה, מקלה עליהם את השנור. האומר שזו פעילות למען דמוגרפיה חרדית חיובית, פשוט לא מכיר את הנפשות הפועלות.

אם תרצה למצוא משהו שלילי בהתיחסות החרדית לטיפולי פוריות, תמצאנו בלחימת הרב הקנאי המטורף פלוני כ"ץ מניו יורק נגד הזרעה מלאכותית, והסכמתו של קנייבסקי לספר הנורא שיצא לאור בענין, וקביעתו כי ילד שנוצר מהזרעה עלול להיות רשע וטיפש - מה שמעלה מיד את התמיהה כיצד לא קלט שבאמירה כזו הוא רשע וטיפש גם יחד.

ועוד משהו: הרב בורשטיין החרד"לי ומכון פועה, נוטלים תקציבים לא מבוטלים מהמדינה תמורת יעוץ והכוונה לזוגות, כשהזוגות חייבים לשלם על כל שעת "השגחה".

ירא אדם

New member
אני אסביר לך למה מתכוון האדון עם המסכה

אם הבנתי נכון הוא לא מקצין וטוען שמטרת איש החסד המסויים היא הגדלת המשקל החרדי הדמוגרפי בציבור הכללי,

הוא טוען שהמוטיבציה לעזור לא באה מאהבת אנשים פשוטה אלא מתוך הכרת הערך היהודי-תורתי של הבאת נשמות לעולם וכדומה,

עד כאן ההסבר לדבריו,

אך אני כבר הבעתי את דעתי שגם זה לא נכון, וזאת על בסיס היכרות וידע אישי

זה כמו אותו חבר

שטען לי מה שווא כל השירות הצבאי של החיילךים הם עושים את הכל בשביל החברה.

moshe010

New member
החברה החרדית טובה בלבנות בתי חולים מתחת לגשר

היא תומכת יחסית הרבה לבעיות שהיא מיצרת, אם זה בתחום הכלכלי
ואם זה בכל תחום אחר

ובמקרה שלנו, בחברה החילונית זוג שאינם יכולים להביא ילדים, לא חרב עליהם עולמם, זה קושי מאוד גדול, אבל יש להם חיים גם בלי ילדים, יש להם עבודה , קריריה, טיולים, חברים, תרבות, זוגיות טובה ועוד

לעומת זאת בחברה החרדית של הזרם המרכזי, זוג בלי ילדים
מאבד כמעט כליל את החיים, אין להם כבר נושאים משותפים עם החברים, כולם מסתכלים עליהם ברחמנות, וכל אישיותם נהפכת לחד מימדי , "אלו שאין להם ילדים"

ברוב המקרים גם חיי הזוגיות גרועה (איך לא שידוכים),והעיקר השיעמום אוכל בכל פה, אין באמת אלטרניטיבה במה להתעסק כל היום

אז נכון שיש תמיכה, אבל הם גם מגדילים את הבעיה במימדים מפלצתיים

אגס 10

New member
החברה החרדית יוצרת בעיות פוריות?

זוגות שנקלעים לבעיות פוריות עוברים קשיים רבים בין אם הם חילוניים ובין אם הם חרדים
אין קשר לזה שהם חרדים או חילוניים לגבי הקשיים שהם אמורים לעבור.

גם זוגות חילוניים שרוצים ילד ולא מצליחים להביא אותו עוברים סבל אדיר

וזה יפה מאוד כשיש מי שעוזר לזוגות כאלו.

זה לא כמו הגמחי"ם בציבור החרדי,שהם עצמם יוצרים את בעיית העוני
בעיית פוריות היא בעיה שאנשים אמורים להתמודד איתה,וכשיש את התמיכה כפי שיש אותה בציבור החרדי זה דבר נפלא.

למעלה