אני רוצה לפתח דעה

emissary

New member
אני רוצה לפתח דעה

מה אפשר להסיק משני המשפטים הבאים: 1.הזמן הוא אין סופי. 2.כמות החומר היא סופית. ההמשך יבוא.

אני בר

New member
שזה לא יכול להיות בכלל...

החומר מאיזשהו סוג בכל אופן היה אמור להיות מצוי מאז ומעולם ולכן שני המשפטים האלו יחד לא מתחברים הגיוני........

Henryf

New member
מה זה זמן?

למה הוא אינסופי? האם היה קיים זמן לפני המפץ הגדול?

erezsh

New member
לא לעניין , הנרי

אין פה מקום למפץ הגדול או לשאלות למה, מכיוון שהוא מציג שאלה תיאורטית לחלוטין- אם הזמן אינסופי והחומר סופי, מה ניתן להסיק מכך (אם בכלל)? בין אם זה קשור למציאות או לא ואם זה נכון או לא זהו ויכוח אחר. האמת היא שאפילו "המפץ הגדול" אינו בטוח - אין אמת אחת ברורה.

Henryf

New member
אני רואה קשר

באם קיימת אפשרות תאורטית שהמפץ הגדול היה (תאורטית, אפילו לא מעשית), הרי זה משנה טוטאלית את ההבנה שלנו לגבי מהות הזמן. האם אפשר לדבר על זמן לפני המפץ? אם לא, הזמן הוא סופי! השאלה "באם הזמן אינסופי" דורשת דיון עמוק במהות המושג "זמן", ובפרוש הנובע מהמסקנה הזו. אינני מכיר כרגע אף פילוסוף, מדען או אדם שהצליח להגדיר "זמן", חוץ מההגדרה האנטרופית המעלה שאלות משל עצמה.

erezsh

New member
לא אמרתי

שלתשובה שלך אין שום קשר או בסיס. רק אמרתי שזה לא תואם את השאלה שלו . הוא לא שואל האם הזמן הוא סופי או לא. הוא גם לא שואל מהו זמן. הוא מציג זאת בתור הנחת בסיס, ושואל מה נובע מכך. על כן לתגובתך לדעתי אין מקום בשירשור זה. אולי תפתח אחד חדש.. אגב, הגדרה אנטרופית? לא מכיר את המושג. אתה מוכן להבהיר?

Henryf

New member
הזמן

יש בדבריך נקודה (you got a point), אולם אם אינני מכיר את מושג הזמן אין אני יכול להתייחס לשאלה שנישאלה. הגדרה אנטרופית: האנטרופיה במערכת סגורה גדלה עם הזמן. אנטרופיה ניתן לראות בצורה פשטנית כאי סדר, והחוק אומר (אין לזה הוכחה תאורטית, זהו חוק תצפיתי) שאם לא תשקיע במערכת סגורה אנרגיה, הרי אי הסדר ילך ויגדל בה. למשל: נכניס לחדר ריק (ואקום) 20 אטומים, ונניחם מסודרים יפה בפינה אחת, האטומים מתחילים לזוז ולנוע. הסכוי שלך לפתוח כעבור זמן את החדר ולמצוא שבמקרה האטומים מסודרים יפה באיזו פינה הוא נמוך ביותר, כניראה ותמצא את האטומים מפוזרים בחדר באי סדר. חוק זה הינו החוק היחיד בפיזיקה שיכול להגדיר זמן, וכוון של זמן. כל חוקי הפיזיקה יכולים להתקיים גם אם הזמן בהם שלילי. אבל אם תמצא במערכת סגורה עלייה באי סדר, משמעו שעבר זמן, בכוון החיובי. מבחינה פיסיקלית שינוי האנטרופיה הינו האינטגרל של dQ (שינוי דיפרנציאלי של האנרגיה הקינטית) חלקי t (הזמן).

erezsh

New member
הזמן לדעתי

הזמן הוא בשבילי מושג תיאורטי ואינו קיים באמת, שנמדד ע"י החלוקה של דרך במהירות. אז כמובן יש הששים ואומרים - מהירות נמדדת ע"י זמן. אבל בנק´ מבטי הזמן הוא תיאורטי - המצאה של האדם - ואנו מודדים אותו בעזרת מהירות (לדוגמא מהירות השמש בשעון שמש, מהירות גלגלי השיניים בשעון מחוגים וכו´)

עוד לא נולד מדען שיעצור את הזמן

ואי לכך הזמן בנתיים הוא אין סופי. עד תחילת הסוף בטח נדע.

the new L

New member
אפשר להסיק

שדברים יחזרו על עצמם כי אם יש כמות סופית של חומר, אז יש כמות סופית של מצבים, ויש זמן אינסופי, לפיכך לפי עיקרון שובך היונים המתמטי, אינסוף מצבים יקרו אינסוף פעמים

the new L

New member
אבל

בקשר לזמן אינסופי בעצם זמן = שינויים כאשר אין שינויים במרחב הזמן בעצם לא עובר, ולפיכך אם נגיע למצב שלא יהיו יותר שינויים ביקום אז הזמן למעשה יעצר, ולפיכך הזמן לא בהכרח אינסופי

erezsh

New member
לא מדויק

אתה מניח א) או שהמצבים קורים באופן אקראי ובלי חוקיות, ולכן מתישהוא המצבים חייבים לחזור על עצמם. ב) המצבים פועלים בחוקיות בעלת אפקט מעגלי, שמאפשרת לדברים לחזור על עצמם. בעצם אתה לא יכול להוכיח לא את א´ ולא את ב´, ואלו המקרים היחידים בהם הטענה שלך היא בטוחה. בכל מקרה אחר, אי אפשר באמת לדעת. אולי החוקיות ביקום עובדת בצורה כזו שהוא לא יכול לחזור על אותו מצב? (לדוגמא , כוס שנשברת אי אפשר להחזיר למצבה הקודם בלי אמצעים מלאכותיים). אגב, יופי של חתימה יש לך. שיר מצוין.

emissary

New member
אני רק רוצה להגיד

שנגיד שיש סדר מסויים שהחלקיקים מסתדרים, והרי הזמן הוא אינסופי, לכן הסידור חייב לחזור על עצמו, כלומר אני כבר רשמתי את ההודעה הזאת אינסוף פעמים, ואפילו יכול להיות דכתבתי אותה ביידיש כי הרי בכדור הארץ רק שרים ביידש, וגם אני כבר רשמתי את זה כי זו הדרך היחידה שלי להתבטא כי אני פעם הייתי אילם..... מה יש לכם להגיד בנושא הזה (אני יודע שכבר רשמתם דעות לפני מאות שנים אבל בכל זאת אני רוצה לקרוא את זה שוב, כי כבר שכחתי...)

erezsh

New member
מבדר

התגובה שלי שעליה הגבת, עונה בדיוק על תגובתך זו. :)

emissary

New member
תראה זה הקטע

קשה מאוד לחשוב על אינסוף. הטענה שלי נכונה מכיוון שהזמן אינסופי אז כל הסידורים כבר נעשו ולכן יש מחזוריות.

Deathatred

New member
הערה קטנה

המסקנה שלך מדברת על מספר הסידורים: סידור תלוי בחומר ובמקום, כלומר מרחב. לא הנחת שום הנחה לגבי המרחב. אם המרחב אינסופי יתכנו אינסוף סידורים.

Lu Tze

New member
זאת לא בעיה. אתה אולי התכוונת ל:

מרחב גדל, כמות החומר לא גדלה וזה לא בעיה כי החומר בכל מקרה מצטופף ביחד בגלקסיות, הבעיה היא שבסופו של דבר הגלקסיה שקרובה אלינו תתרחק עד כדי כך שאם ניסע במהירות האור לא נספיק "לתפוס" אותה. ו.. יש תיאוריה שכמות החומר היא לא סופית. ועוד דבר, הזמן הוא לא אין-סופי.

ivuv

New member
הממממ.....

מבחינה לוגית פשוטה המסקנה משתי הטענות שהעלת היא: הזמן הוא אינו כמות החומר. ז"א שזמן הוא אינו חומר ולעולם לא יוכל להיות חומר .

למעלה