אני רוצה לפתוח דיון לקראת חג הפסח

אני רוצה לפתוח דיון לקראת חג הפסח

קראתי כתבה על הסטוריון יהודי ישראלי שטוען שהיהודים כן הכינו מאכלי פסח מדם של ילדים נוצרים לפי הכתבה הפרופסור אומר ש16 יהודים מהקהילה נתלו לאחר שנגבתה מהם הודאה. למה היהודים הודו אם זה לא נכון?

jwin

New member
אפשר לדון על הכל.

טואף נחשב באיטליה קצת "מעל לקו". בעקבות הפרסומים שלו (שהן כמובן בגדר השערות בלבד) היו כאן המון תוכניות טלוויזיה, כתבות בעיתונות וכל מיני מפגשים שדנו על הדברים שכתב. ואין שום הוכחה לכך שהוא צודק - כלומר, כמו כל דבר בעולם - או שכן או שלא. קיימות שתי נקודות מוצא שאי אפשר להתעלם מהן. הראשונה, היא הטענה עצמה. קיים טיעון נגד היהדות כמעט לאורך כל ההסטוריה שיהודים השתמשו בדם של ילדים וגו'. כלומר טיעון כל כך "יציב" - או שהוא יכול להיות אמת, או שהוא אנטישמיות בדוייה. הנקודה השנייה - מדוע 16 יהודים הודו במעשה? - או שהם עשו ככה או שהעינויים היו כל כך בלתי אפשריים שהם הודו על מנת שיוצאו להורג וחלס. או שבכלל לא הודו - והוצאו להורג תוך שאמרו שכן הודו במעשה. לכאן או לכאן - אני רואה איבוד עצמי לדעת ושנאה עצמית - כמעט פרוורסיה - לחשוב ככה, ולחפש סימוכין במסמכים ואמירות מלפני 400 שנים. מדוע לא לחפש סימוכין בכתבי היהדות שתמיד דחתה מכל וכל את האשמה הנוראית?! אפשר לומר הרבה על היהדות ויהודים - אפשר לומר הרבה על חרדים- פנאטיים, מפגרים אחרי התפתחותה של המאה בא אנחנו חיים, על בעיותיהם המיניות והאגרסיה שלהם כלפי ילדים, על אינוסים, על חברה משוחדת ובלתי ישרה - אפשר לומר הרבה - אבל אי אפשר לומר שליהדות אין חוקים היגניים :עובדה, יש איסור מלא על מאכל על הדם (בשרים למשל) או על מגע עם דם (דיני אישות ) ולכן נראה לי הזויה האפשרות שהם יאכלו דם ולא משנה של מי הוא. -------------------------------------- אני מבין את הרצון לשוחח על דברים אחרים שהם אינם אדמות, הפגזות, גזענות, חמאס וכו'. הנושא שנבחר אינו נעים בדיוק בגלל העיתוי - חג הפסח היהודי. משהו נשמע לי צורם ואני מתנצל על כך. בברכה יהודה.

respecta1

New member
ברגע שאתה מדבר על זה זה נותן לגיטימיה

לדבר לא לגיטימי, הפרופסור המומחה לעלילות דם שהגיב לזה אמר את זה יותר טוב ממני "העלילת דם ראשונה למאה ה21" (למרות שהיא לא ראשונה)

jwin

New member
לא בדיוק הבנתי את דבריך

אם אני מדבר על דבר שהוא - אני נותן לו לגיטימאציה? ככה אמרת? אם אני מדבר בפרהסיה על היותה לסבית (ואין פסול בעיניי, כמובן!) של מנהיגה גדולה וחשובה - האם אני נותן לגיטימאציה רק מתוך העובדה שאני "מדבר"? לא כ"כ הבנתי. ערב טוב - יהודה.

shm490

New member
את יודעת שליהודים אסור בכלל להשתמש בדם

ובודאי לא לאכול דם .אם שמעת על בשר כשר כדאי שתבדקי מה זה שחיטה כשרה . למה הודו ? באמת שאלה קשה , למה הודה גלילאו שהשמש סובבת סביב כדור הארץ כשידע שהארץ סובב סביב לשמש , למה שינה דעתו ? כי האינקויזיציה נכנסה לענין .

במה אנחנו כבר יכולים לתרום לדיון כזה? ../images/Emo4.gif

גם אם נניח שיש משהו בסיפור, ובימי הביניים היו 16 יהודים שרצחו ילד נוצרי בשם סימונינו בשביל איזה טקס מחורבן, זה רחוק מלהצדיק את ההתעללות הקולקטיבית שנעשתה ביהודים לדורותיהם. זה המקסימום שאני יכול לתרום לדיון, כי ממש לא ידוע לי על שום יהודי שחשב לרצוח ילד נוצרי בשביל מצות........

גידעון1

New member
עופר הגאונה הזאת שכחה להוסיף מילה קטנה

"אחד האירועים ההיסטוריים שבמרכז הספר הוא רציחתו של הילד סימונינו מטרנטו. גופתו של הילד הנוצרי נמצאה בתעלה במארס 1475, ויהודי העיר טרנטו הואשמו בכך שרצחו אותו והשתמשו בדמו להכנת מצות. 16 יהודים מהקהילה נתלו לאחר שנגבתה מהם הודאה בעינויים היא שכחה את המילה בעינויים

מה הפלא?

הרי היהודים האלה ידעו איזה אסון הם ימיטו על הקהילה היהודית אם יחשפו את ה"אמת". לכן לא היה קל להוציא אותה מהם
או במילים אחרות: ברגע שהתוצאות מוכתבות מראש, כל תמרון יוביל אליהן. מי שהחליט מראש שהיהודים רשעים ושמוכרחים "להיפטר" מהם, ייאחז בכל תירוץ לשם כך.

mgre

New member
זה מסביר הכל

בפרטים שלך רשום שאת בת 3...עכשיו אני מבין...

גידעון1

New member
זה לא שטויות מוחה

אני כבר קניתי 2 ילדים נוצרים וביום שישי אני מתחיל בהכנת המצות. ממ יאמי

גידעון1

New member
זה פורום פלסטיני אז זה מותר

ברור שאם דבר כזה היה עולה לפורום בהקשר ערבי במקום יהודי אז זה היה נמחק מיד אבל זה פורום פלסטיני ולכן הדבר מותר כאן. ומנואלו כדאי שתלמד שליהודים אסור לאכול דם ולא משנה מאיזה סוג. בכוונה משתדלים לנקות את המאכלים מדם אז לבוא ולטעון שיהודים דתיים משתמשים בדם ועוד של בני אדם זה כבר סופר מגוחך.

respecta1

New member
יאלה עלילת דם פלסטינית

הפלסטינים משתמשים בדם ילדים בדואים בשביל להכין חומוס

למעלה