אני רוצה לפרק..

כרמל

New member
אני רוצה לפרק..

ברגעי כעס בעלי מאבד שליטה ופותח פה מלוכלך למדי - בשפה הערבית.. יש לו גם כישרון לבחור את הנקודות הכי כואבות/מעליבות/רגישות אצלי ולתקוע בהן סכינים חדות. הוא מודע לכך שבזמן מריבה הוא "לא מחלק סוכריות" ואומר לי שאני לא צריכה לקחת ללב ולהאמין לכל מילה שהוא אומר בזמן כעס. אבל איך אפשר לא לקחת ללב כשהוא רוצה לפגוע בי הכי חזק שאפשר?? מה שעוד יותר קשה לי שהוא לא מסוגל לשלוט בכעס שלו והכסח מתרחש בנוכחות הילדים. הם אמנם עוד תינוקות אבל ברור לי שזה לא ייפסק כשהם יגדלו. אני לא רוצה לגדל ילדים באוירה כזאת. מה אני עושה???? אני מוכרחה לפרק את המשפחה הזאת כדי שהילדים לא יסבלו מההתנהגות הזאת ------כואב לי----

amit1968

New member
מבין

היי כרמל להגיד לך שהכי קל לפרק ולא תמיד זה המהלך הכי נכון? זה לא עוזר ברגעים כאלו של כעס ומריבות ובטח שלא עוזר להרגשה הרעה שמלווה אותם. המצב שתיארת קורה אצל הרבה זוגות. את צריכה להתחיל בדבר קטן של לשבת עם בעלך ברגע של כיף ולדבר על הנושא ולראות מה אתם יכולים לעשות כדי לא להגיע למצב כזה (בטח את אומרת עכשיו דיברנו וזה לא עוזר)הכוונה היא לא לא לריב אלא איך כשרבים לריב נכון. המריבות פורקות בדרך כלל הרבה כעסים אז תנסי לראות מה מביא אותו לכעוס עד כדי כך שהוא יורה בכל הנקודות הרגישות שלך. עוד עצה קטנה אל תסכימי להיות בסיטואציה של ריב כשהוא מתנהג בצורה כזאת פשוט תגידי לו באמצע הריב די אני לא מוכנה יותר לריב בנוכחות הילדים ולא לשמוע את העלבונות, העקיצות והירידות. מקווה שעזרתי

adam33

New member
אהבה

ישנם גברים שבעצם אינם שולטים בכעס שלהם אבל מצד שני הם מודעים לחסרונות שלהם ולכן לאחר מעשה מבקשים סליחה.. בעלך אוליי שייך לדור שקשה לו לרכוש כלים בכדי להתמודד עם הכעס . והוא מבין זאת.. הוא יודע שזה כואב לך.. אם היתי במקומך היתי עושה צעד שיגרום לו לשחרר קיטור מבלי שיהיה לו על מה.. זאת אומרת פשוט כשהוא עצבני תתרחקי..אל תגידי לו " אני לא שומעת כלום" פשוט אל תגיבי מטוב ועד רע.. הוא יעריך אותך אחרי זה יותר מכפי שאת חושבת במיוחד אם תגיעי אליו לאחר מכן ותגידי מה שיש על ליבך כשאת רגועה.. ולגבי הילדים.. את יכולה פשוט לומר לו כשאתם לבד בבית שאת מבקשת שלא יעשה את זה בנוכחותם .. או שמצד שני תשלחי אותם כאשר את מריחה שיחה לא נעימה.. ואני מסכים איתך..ילש ששומע התנהגות של זילזול יעשה אותו דבר כשיהיה גדול יותר.. ומאחר ואתם אוהבים אחד את השני ..תלכי איתו להצגות או להרצאות שנוגעות בנושא ולא ישר תרוצי לפסיכולוג איתו או משהו דומה.. בהצלחה ושבוע טוב

סולקור

New member
על אלימות מילולית - שמעת?

על פניו נראה המצב שמתארת כרמל - כאלימות מילולית ונפשית, ולמעשה, אין כל הבדל בסימפטומים בין אלימות מילולית ואלימות פיזית: זה תמיד חוזר על עצמו, ותמיד יחזור. עצת האחיתופל הטובה ביותר שתוכל לתת לכרמל היא - שתחיה על קצות האצבעות לצד בעלה, ותדאג כל הזמן לרצות אותו ולא להכעיסו, כי ברגע שיכעס - הוא מיד יתפרץ ! קשה לומר לאשה צעירה עם שני ילדים קטנטנים - שדרך המחשבה שלה נכונה, והיא אכן צריכה 'לפרק' כדבריה (מבלי לדעת את הרקע ומצבה הכלכלי), אך אם פרוק המערכת יגבה ממנה רק הורדה ברמת החיים הסבירה שלה, ואם יש לה משפחה חמה ותומכת - זה הזמן הנכון לפרק את החבילה. לפי הסטטיסטיקה הכואבת - הוא לא ישתנה.

seeyou

New member
מוכרחה לפרק את המשפחה ?../images/Emo22.gif

זה באמת אפשרות... האם זה הפתרון הטוב ביותר? את חייבת לבדוק טוב,לעומק את כול האפשרויות האחרות לפני שאת מתחילה בתהליך. לגדל ילדים באוירה כזאת-באמת לא טוב...מצד שני יש לך יכולת לגדל אותם מי אומר שאחרי הגרושים הם יגדלו באווירה יותר טובה? תנסי להבין מה גורם לבעלך להתפרץ...ייתכן שיש צורך בביקור שלו לרופא עצבים... יוסי

גיגה7

New member
כרמל היקרה

אני נשואה אם לשניים קטנטנים וסיפורך נגע לליבי כי עברתי אותו. בעלי היה נוהג לנבל את פיו ברגעי כעס, נגע ופגע בכל נקודה אפשרית. עד שנמאס לי. בפירוש לא הייתי מוכנה יותר לקבל יחס משפיל שכזה. את יודעת, בפעם הראשונה של ריב זה כואב מאוד, בפעם השניה, השלישית והרביעית זה פחות כואב ועד שזה נהפך לסתם דבר. הגעתי למסקנה שעדיף לי לחיות עם ילדי בסביבה נעימה ורגועה ופשוט הצבתי לו עובדה קיימת או שישנה את גישתו כלפי וידבר בצורה יפה או שהכל הולך ואנחנו נפרדים. יש לציין כי מעולם לא פגעתי בו בשום צורה כשהוא ניהל איתי מריבות ומנבל את הפה פשוט השבתי בנימוס. ואמרתי לו זאת. אין לי מה להפסיד, לו יש המון להפסיד, אותי ואת הילדים באותו בית. הוא באמת יצא בסערה באותו ערב מהבית וחשבתי שהכל נגמר. כבר הייתי מוכנה להכל. ואז הוא דפק בדלת, רגוע. שאלתי בקרירות למה חזר והוא אמר שאנחנו צריכים לדבר וחבל להרוס את הנישואים האלה כי אנחנו אוהבים והוא אפילו מוכן ללכת ליועץ זוגי כדי לקבל הנחיות ועזרה. את רואה, כרמל, הדברים הסתדרו לבינתיים מבחינתי ואני מאמינה בנקיטת עמדה איתנה וחזקה שיחס משפיל לא יתקבל בשום מצב. סליחה על האורך... מקווה שעזרתי.

seeyou

New member
יחס משפיל לא יתקבל בשום מצב../images/Emo45.gif

Man and the turtle are very much alike. Neither makes any progress without sticking his neck out.

meshi4

New member
../images/Emo45.gif מסכימה איתך.

אסרטיביות. עמדה איתנה וחזקה,שיחס משפיל לא יתקבל בשום מצב

למעלה