אני רוצה ללמוד

מתקתקים

New member
אני רוצה ללמוד

לפני ההריון של התאומים התחלתי ללמוד ומיד שנודע לי על ההריון הפסקתי ומאז אני מאוד מאוד רוצה מאפריל הקרוב אני מתפנה הילדים יהיו עם מטפלת(עד שאמצא מקום בגן) ועכשיו השאלות אוניברסיטה הפתוחה ממולץ? כן? לא? מישהי יכולה להגיד לי מה הקריטריונים שם?.. אשמח לשמוע תובנות דעות וכל דבר נוסף תודה:))

את רוצה ללמוד כדי לעסוק בחינוך?

אם כן - את צריכה להגדיר לעצמך קודם כל מה את רוצה לעשות ומתוך זה לגזור מה ללמוד. את מעוניינת לעבוד עם ילדים בגיל גן / יסודי / תיכון? בחינוך הפורמלי או הבלתי פורמלי? יש לי הרבה ידע בנושא, ואשמח לייעץ לך, אבל את צריכה להחליט קודם מה בדיוק את רוצה

נראה לי שעדיפה תוכנית לגיל הרך

התואר בחינוך של האו"פ הוא די תאורטי. אם את לומדת כדי להפוך למורה/גננת לגיל הרך עדיף לך ללמוד בתוכנית להכשרת מורים פשוט כי סביר שהלימודים יהיו מעשיים יותר כמו שכבר כתבו כאן הלימודים באו"פ מתאימים למי שמסוגל ללמוד באופן עצמאי מה שכן, אם קשה לך להגיע ללימודים כרגע, את יכולה לקחת כמה קורסים באו"פ ואז לעבור למסלול להכשרת מורים. יש כמה אפיקי מעבר גם לאוניברסיטאות

אני הייתי הולכת על חינוך ומגדר

מצד שני, אני מסוגלת לשלב גם ביולוגיה מולקולרית ומגדר
והאוני' הפתוחה שמעתי עליה רק טובות אבל היא מתאימה למי שמסוגלת ללמוד באופן כזה. אני לא מסוגלת. חלק מהאהבה שלי היא הלמידה הפרונטלית.

maytalb

New member
בתור מי שסיימה BA (ותכף MBA) בפתוחה

אני משוחדת... לי היטה הזו ממש מתאימה. בתקופות שרציתי ויכולתי למדתי בקצב מאוד אינטנסיבי (לדוגמא את הMBA אני סוגרת בשנתיים כולל קורס השלמה. זה היה עמוס אבל שווה) ובתקופות שפחות התאים לי (בצבא בעיקר) עשיתי באיזי קורס בסמסטר. יש הבדל עצום בין הנחיה רגילה (משהו כמו 6-7 מפגשים בסמסטר) לבין הנחיה מוגברת (כל שבוע כלומר בערך 13 מפגשים בסמסטר). יש הרבה קורסים (ואפילו תארים שלמים) שלא מוצעים בהנחיה מוגברת וזה הרבה יותר קשה. (הBA שלי בביולוגיה ומנהע"ס, בביולוגיה לא היה מוגבר והיה קשה. מאוד. מנהע"ס הייתה הנחיה מוגברת ועבר לי בקלילות!) שווה לבדוק מראש. אין תנאי קבלה ובגלל זה אנשים נוטים לחשוב שקל שם, הבעיה בפתוחה היא שמרבית הסטודנטים לא מגיעים לסוף התואר. זה קורה מכמה סיבות: 1. זה קשה ללמוד לבד, זה ממש לא מתאים לכולם. 2. כשמורחים את הלימודים נוטים להתייאש (גם אם לא קשה זה עדיין מציק ומעיק) 3. לא מתכננים מלכתחילה לעשות תואר בפתוחה (אפיק מעבר / סתם קורסים לפאן). 4. רמת הלימודים הרבה יותר גבוהה ממה שחושבים (וזה מהשוואה של קורסים בת"א...) אם את מרגישה שאת מסוגלת ללמוד לבד, רוצי על זה! אני עשיתי חלק מהBA במכללת ר"ג (הנחיה מוגברת) וזה ממש הרגיש כמו אוניברסיטה רגילה... אגב עוד יתרון, יש קורסים שמוצעים ללמידה מרחוק (באינטרנט) זה מאוד נוח למי שמג'נגל בין ילדים לעבודה ללימודים... בהצלחה!

בהצלחה

אני לומדת לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה, ולא ממליצה. השיטה שלהם מאוד יחודית, למדתי אך לומדים בצורה מאוד יסודית אבל אני קורעת את עצמי. קשה ללמוד שם ואני מצטערת שלא למדתי באוניברסיטה רגילה. השיטה לא מתאימה לכולם, ואם אין לך תחת לשבת ללמוד אז יכול להיות לך קשה. דרך אגב, אין להם תנאי קבלה. אם את רוצה אני אפרט עוד במסר.....

קחי בחשבון שבאו"פ

אין את כל ההתנסות המעשית שהיום היא חובה ולכן אחרי סיום הלימודים תצטרכי לעשות השלמה לתעודת הוראה, או איך שקוראים לזה בתחום של הגננות אם את רצה לעסוק בחינוך כדאי לבדוק את אחת המכללות שמתמחות בתחום

irfa

New member
לא מדויק בכלל

יש באו"פ מסלול לתעודת הוראה כמו בכל האוניברסיטאות. תואר מקצועי + תעודת הוראה בדיוק כמו כל הדרישות אני בעד האו"פ מכל הכיוונים, סטו', מנחה, ואף בת משפחה של.... אם את אדם ידידותי.. גם בקורסים של 6 מפגשים הצלחתי ליצור קשרים ויחסים חברתיים
. מאד נוחה לי הגמישות בסה"כ יש פחות קורסים ואת גם יכולה לקחת קורס שניים ואז להחליט אם בכלל המסלול מתאים לך או שאת רוצה משהו אחר.. ברוב המכללות/אונ' מכירות בקורסים של האו"פ כך שלא מפסידים גם אם תחליטי לעבור...בהמשך... וכן, רמת הלימודים גבוהה - זו אוני' ולא מכללה, אין דרישות כניסה אבל בהחלט יש דרישות מעבר ומי שחושב שזה יהיה "קל" טועה, אבל זה נכון בכל תואר של אוניברסיטה!. והיתרון הגדול מנקודת הראות שלי את יכולה לקחת קורס אחד ולראות אם זה מתאים לך בלי להתחייב למסלול לשנת לימודים וכו'.. יש באו"פ הרבה הרבה אנשים נשואים עם ילדים ועבודה במשרות מלאות שלומדים (למשל אני
) תחרשי קצת את האתר שלהם ואם יש לך שאלות את מוזמנת לפנות גם אלי.. (במסר)

לא דיברתי על התואר

דיברתי על ההתנסות אם לומדים באוניברסיטה תואר בחינוך הוא ללא החלק המעשי, של ההתנסות בעבודה בשטח לפחות יום בשבוע כל שנה וזה מה שכל כך טוב במכללות אני מעידה על עצמי בלבד, כן?

למעלה