אני רוצה להתנדב

אני רוצה להתנדב

לפני כמה ימים סיימתי י"ב ויש לי זמן עד לגיוס. נמאס לי לשמוע כל הזמן על השנאה הקיימת וכואב לי להרגיש אותה כל הפעם. יש לי הרבה זמן פנוי עד לגיוס ואני רוצה לעשות משהו איתו להרגיש שתרמתי להרגיש שעשיתי משהו במקום לשבת כל היום ולקלל את המצב. אז אם מישהו מכיר ארגוני דו קיום שצריכים מתנדבים אני אשמח לקבל מענה.

Ragamala

New member
אם אתה מעוניין להיות צופה במחסום

בשטחים (ללא כל התערבות, רק צפיה) אתה מוזמן לפנות לארגון "מחסום וואטש" שמגיע למחסומים כדי להקל על פלשתינאים כמה שיותר את המעבר היומי הנוראי הזה. אתה אומנם לא תוכל להתערב בשום צורה, אבל תוכל להתרשם מהתייחסות החיילים, והתייחסות הפלשתינאים למפגש היום יומי הזה.

ערב רב

New member
מחסום וואטש הוא ארגון פמיניסטי

שמקבל לשורותיו נשים בלבד.

Ragamala

New member
כמה יהיר מצידך

לא הצעתי לו להצטרף לאירגון אלא ללכת כמשקיף קרא שוב את הודעתי ושאל את עצמך מדוע אתה ישר קופץ לתקן אותי לפני שבאמת הבנת מה אמרתי? יהירות

ערב רב

New member
אין דבר כזה "עם התערבות"

כל התערבות היא בגדר הפרעה לשוטר/חייל במילוי תפקידו, הייתי בטוח שזה מובן לך.

תודה לך

את הפניה שלי רשמתי במספר פורומים וזאת התשובה היחידה שקיבלתי עד עתה. אני לא מתכוון ללכת לזה אני מאמין שהם סובלים במחסומים אבל אני לא מאמין שזה עוזר במשהו עצם היותי שם, סה"כ תהיה התלהמות עם המתנחלים וחלק מחברי הקבוצה יציקו לחיילים (דבר שלו אני מתנגד) כך שבמקום שאני למעשה אעזור במשהו יצא שאני רק חלק מגורם שמפריע לביצוע העבודה (טובה או רעה הויכוח על נושא זה לא קשור לבקשת ההתנדבות שלי).

Ragamala

New member
אין בעד מה - רק תיקון קטן

האירגון אינו מקבל לשורותיו גברים ולכן הצעתי שתלך כמשקיף ולא כחבר באירגון. המטרה היא לראות ולא תהפריע. גם נשות האירגון אינן מפריעות לעבודת החיילים ונמצאות בקשר רק עם המפקד של המחסום. במידה והמפקד אינו משתף פעולה הן אינן כופות את עצמן בשום צורה ואינן מפריעות לעבודה התקינה במחסום. כל מטרתן הוא להוות עין למתרחש ולנסות להקל על הפלשתינאים כמה שיותר את המעבר. לדוגמא - באחת מהפעמים שהצטרפתי כמשקיף היה סטודנט שעוכב לבדיקה מעמיקה יותר. הוא ישב במתחם המעוכבים כשעתיים כשלא היה ברור מדוע הוא מעוכב. אחת הנשים ניגשה למ"פ שהיה נוכח ושאלה מדוע הסטודנט מעוכב. המ"פ ענה שהוא לא יודע והלך לברר. לאחר חמש דקות שוחרר הסטודנט לדרכו בגלל שלא היה ברשימת השב"כ (כפי שחשדו). הסיבה שהוא חיכה שעתיים היא ששכחו לבדוק את ת.ז שלו ברשימה - פעולה הלוקחת חמש דקות גג. זה לא מרוע, פשוט החיילים היו עסוקים בלשמור על הסדר ולבדוק את מאות העוברים במחסום, אבל תודות לנשות מחסום ווטש הוא שוחרר. זאת המטרה!! לבדוק שלא שכחו אף אחד, ולהקל על כולם את העבודה. אם אתה עדין מעוניין אני יכול לקשר אותך. אם לא, תבורך על רצונך להתנדב ובהצלחה!!

למעלה