אני רוצה להתייעץ-

תמרה45

New member
אני רוצה להתייעץ-

הרבה מהמחלה שלי לאורך התיכון והשנים שאחרי הייתה מלווה גם בOCD.
כמובן שלא הייתי מודעת לזה בכלל, וגם אם כן, זה היה חלק מהמחלה, וחלק מההתנהגות האובססיבית למשקל, לאפיה וכו'.
רק השבוע נחשפתי לתגלית החדשה שOCD זה גנטי. וכשהעמקתי לחשוב על זה, התברר לי עם עצמי כמה שזה הגיוני.
האישה שאיתה (או האיש, אם האבא הוא יותר דומיננטי בחיים, פשוט אצלי אמא הייתה יותר דומיננטית), גדלתי, מן הסתם הגיוני שאהיה איזה שהוא העתק הדבק שלה. ואמא שלי, זה ידוע שסובלת מOCD, לחץ, חרדה, מתח, דכאון. אישה טובה, אבל סובלת. קיצור, תגלית קשה, לא קלה. אני עוד צעירה, בת 23, אני יכולה יחד עם עבודה ועזרה להתנער מזה ולא לחיות לפי הדחפים של הטורדנות הכפייתית, פשוט באמצעות פיתוח מודעות.
אני יודעת שיש כאלה שאומרים לקחת את הOCD השלילי למקום של טריגר חיובי, ז"א להבנה וידיעה של טוב ורע, ולקחת את הכוחות לעבר הטוב..
מה ההתייעצות שלי? אני יכולה לסיים שנת לימודים אחרונה בתזונה ואקבל את התעודה. לא אגזים אם אומר שאני מתה(!!!) מפחד. מעוד שנה של אובססיה וחרדות משקליות. במיוחד אם אשאר עוד שנה בבית- שזה גם די טריגרי ונורא בפני עצמו.
כי יש פה 2 אפשרויות שאני בבית של ההורים שלי- או שאני מטפלת באמא שלי- שאני כאילו במודעות שיש לה מחלה ולכן אני מכילה וסבלנית וכו' וכו'. או שאני בעצמי הופה נופלת למטה למטה יחד איתה, כי זו השפה שהיא מכירה.
נשמע רע.. אני יודעת.
זה סבל לחיות לידה אם לא זוכרים כל הזמן את העניין הזה.. אבל פשוט כי גם אני קצת נגועה בזה, מפה הבעייתיות.
אז נניח שאני חייבת לעזוב את הבית, ואצטרך לממן דירה וכו', אני לא יודעת האם גם שלא אהיה בבית יהיה לי כזה קושי לסיים את השנה בתזונה או לא. שאני בבית- ברור שזה כמעט בלתי נסבל. ואני לא יודעת איך ומה יהיה שאהיה מחוצה לו.
מה גם, שקיבלתי הצעת עבודה מעולה ומכניסה ל5 ימים בשבוע ואם אלמד, אצטרך לבקש 4 ימי עבודה ולא בטוח שיאשרו לי.
קחו את ההודעה הזו, כהודעת ייעוץ, בקשת דעה, שיתוף, מירמור על הספקות שבפניי וכו' וכו'.
אשמח לשמוע אבל דעות אובייקטיביות שחיצוניות ממני.
תודה לכן מראש!!

jellybelly1

New member
היי

לא הבנתי מה גורם לאובססיות וחרדות, הלימודים או המגורים עם ההורים?
התלבטות ממש קשה... אם חשוב לך לסיים את הלימודים, אז נשמע שעדיף לעשות את זה כבר השנה ולא לעשות הפסקה שאולי תקשה עלייך לסיים אותם אחר כך.
מצד שני נשמע שחשוב שתתרחקי מהבית... ואולי אם תוכלי לשכור דירה ולהיעזר במימון בהורים זה יהיה הפתרון הכי טוב. יאפשר לך לקחת פחות משמרות ולא להעמיס יותר מדי.
(ונראה שעבודות שוות יחכו לך גם אחרי הלימודים ושגם אם לא יאשרו לך 4 משמרות תוכלי למצוא עבודה אחרת השנה ולא להצטער יותר מדי)

תמרה45

New member
גם וגם..

איך יודעים אם חשוב לי לסיים את הלימודים או לא? בעקרון לא נראה לי שכזה חשוב לי לסיים את הלימודים.
אני רוצה להיות לגמרי עצמאית וממש לא תלויה בהם. גם כלכלית..
הנקודה היא שאף אחד לא מבין, וזה מה שבאמת מעצבן.. אבל כ"כ הייתי רוצה שיחליטו בשבילי.. על משהו מכל זה אני אהיה חייבת לוותר.. ולא יודעת על מה

חזרה

jellybelly1

New member
ממ

יהיה לך את כל החיים להיות עצמאית ולא תלויה כלכלית, לא?
אולי זה הזמן להיעזר במיוחד כשהמציאות מגבילה אותך ככה
אבל אם הלימודים טריגריים ומקשים עלייך נפשית וגם התחום בעצם לא כל כך מדבר אלייך ולא נראה לך שתעסקי בו... אז אין סיבה להכריח את עצמך לסיים אותם רק בשביל לרצות אחרים או שהזמן והכסף שהשקעת לא "ילכו לאיבוד"

תמרה45

New member
אבל-

אני במצב כזה שאין לי תשובות, והכל נראה כ"כ גורלי. זה כאילו מצב כזה שמשהו יהיה חייב להיות בעל ויתור, ההורים שלי בחיים לא ישלמו לי דירה.
ותכלס', כן, הלימודים נראים לי סופר טריגריים בשבילי. וזה בעצם בחירה במקצוע שיש בו גוף ואוכל ומשקל וכל מיני דברים חיצוניים כאלה שעבור מישהי שסבלה מהפרעות אכילה וכל ההשלכות שלה, כולל דימוי גוף וכו', לא ברור כמה שזה חכם, התחום הזה.... מבינה? זה כמו נגיד אדם שהוא יועץ זוגי והחיים הזוגיים שלו לא משהו.. יש בזה משהו אבסורדי.. נראה לי.

jellybelly1

New member

לא יודעת אם אפשר לקבוע אם להיות תזונאית מתאים למישהי שמתמודדת\החלימה מהפרעות אכילה. נראה לי שאת יכולה לתת את התשובה לגבי עצמך... (ודי נתת תשובה, לא?)
נראה גם שיותר ממה שאת פוחדת מהתוצאות של ההחלטה שלך את פוחדת לקחת עליה אחריות (מאוד מוכר לי מעצמי)
אני די מאמינה בגורל ושאנחנו מגיעים בסוף לאן שהיינו אמורים והמסלול לשם יכול להיות ארוך\קצר ובדרכים שונות... וגם אם כרגע את סוגרת דלת חשובה, דלת אחרת תיפתח בהמשך ואלוהים נותן הזדמנויות חוזרות. (רואה את זה בחיים שלי הרבה) אז אולי אפשר להרפות מעט מניסיון לשלוט על המציאות ופשוט לעשות את ההחלטה שהראש והבטן הכי מכוונים אותך אליה בכל רגע נתון.
ניסית להסביר להורים שלך את המצב ולבקש עזרה? אם יש להם יכולת לעזור הם ישתכנעו לדעתי...

תמרה

אם היית בתחילת המסלול של הלימודים שלך, אני חושבת שלא הייתה לי הרבה התלבטות והייתי ממליצה לך ישר לעזוב.
אבל את כבר בתוך המסלול הזה לא מעט זמן, ואם נותרה לך רק שנה אחת ללימודים, זו דילמה לא פשוטה בכלל.
מהמקום שלי נח להמליץ לך לעזוב. לעודד אותך לעשות מה ש"הלב" אומר, ומה שטוב בשביל הבריאות הנפשית שלך- ונשמע שללא ספק את רוצה לעזוב. ובכל זאת, אני חושבת שכשנותרה שנה אחת ללימודים, ואני מבינה שלא מדובר על לימודים אינטנסיביים, אולי הדבר הנכון הוא לגרור את השנה הזו, ולצאת עם התעודה שהשקעת בה כבר זמן לא קצר.
תואר ראשון יכול לסייע לך בכל מיני דברים ואולי חבל שתוותרי עליו כשהוא בהישג יד.
בעצם אין לי תשובות בשבילך, זו החלטה שרק את בעצמך יכולה וצריכה לקבל, מה שיש לי זה שאלות שאני יכולה לשאול אותך
למשל, מה יהיה המחיר מבחינתך ללעזוב? מה תעשי בשנה הבאה אם תעזבי? האם יש דרך להפוך את הלימודים לקלים יותר?
בכל מקרה, זו רק את שיודעת להגיד באמת איזה מחיר רגשי ונפשי את משלמת על הלימודים האלו.
אם ההחלטה שלך היא לעזוב, תדעי שאנחנו כאן נתמוך בך.

תמרה45

New member
תודה רחלי..

התמיכה נורא חשובה לי ואני ממש מעריכה אותה!!!
את הלימודים, זהו, אני מפסיקה.. סבלתי שם..
שנה הבאה מנסה להיות מוכתבת עכשיו וללכת לכיוון דברים טובים. מקווה שכך יהיה..
המון תודה!

למעלה