רוב השלוחות הזרות הן ספקיות תארים..
כלומר לא ממש מוסדות להשכלה גבוהה, אלא מוסדות אשר נותנות תארים: תמורת השקעה מעטה, תמורת כסף או כל צורה אחרת. מעטות, אם בכלל השלוחות שבהן לומדים משהו. אני מקווה שמישהו יעשה משהו על מנת למנוע את הביזיון, שהמורים לצערי הם חלק ממנו, שבפעילותן של השלוחות הללו. אם רצונך בלימודים למען השכלה רחבה, בחר לך את המוסד לאחר בדיקה רצינית: בדוק שהוא מוכר לצורך מתן התארים שהוא מלמד, בדוק מי המורים בו, מה הערך של התעודה, מה הדרישות (כל מי שמציע סיום לימודים תוך שנה מוכר אשליות) וכדאי גם לבדוק מי הלומדים בו - זה תמיד מעיד על רמתו. אני לומד לתואר שני באונ´ ת"א. זה קשה, זה לא תמיד נוח, אבל לפחות אני יכול להביט בראי ולומר שקיבלתי את התואר בהגינות (שלא לדבר על כל הדברים החשובים שאני לומד שם - הרי זאת תכלית הלמידה). כמובן שיש שלוחות זרות שאינן כמו שתארתי, ויש סטודנטים בתוך חלק מהן שהרוויחו את התואר שלהם ביושר ובעבודה קשה, אבל אני עומד על דעתי שרובן מוכרות תארים בדרך זו או אחרת. בהיבט הערכי, אני חושב שדמותנו כמחנכים נפגעה קשות בשל הפרשה של בן שבת והנהירה ההמונית של המורים לשלוחות הללו, גם כאשר היה ברור לרוב הנרשמים במה מדובר.