אני רוצה להבין

lashlushon

New member
אני רוצה להבין

יש את האתר Lucid Crossroads(מצורף לינק), ובו הם טוענים שאנשים מסוגלים לפגוש אנשים אחרים בחלומות צלולים, על ידי מקומות מוכרים. ואני ל מדבר על אנשי תת מודע, אלא ממש על אנשים אמיתיים. אתם חושבים שזה אפשרי, או שאנשים שם ממש משטוגעים?

MetalSinagouge

New member
אנסה שוב:

אז ככה: לא הייתי מרחיק לכת וקורא להם משוגעים, כי בעצם אף אחד לא יכול לדעת. ההשערה (וזו רק הנחה שלי) מתבססת על תאוריית התת-מודע הקולקטיבי של הפסיכואנאליסט קרל ג. יונג. בקצרה היא אומרת (בין השאר) שלכל בני האדם יש מערכת סמלים זהה בתת-מודע, זה עובר בירושה וזה מתבסס על חוויות שכל בני האדם חווים. למשל מערה מסמלת רחם וכו'. אני מניח שכל זה, הביא אנשים למסקנה שבעצם כולנו אחד "מבפנים", תבין את זה איך שתרצה. עוד מודל עבודה שכזה מתבסס על ההשערה שכולנו נמצאים במישור האסטרלי כאשר אנחנו חולמים, ואם כולנו נמצאים המישור האסטרלי, הרי שניתן לפגוש אחד את השני. לא יצא לי לנסות את זה, אבל מי יודע.

lashlushon

New member
אני לא מסכים לגמרי

אם זה מה שהם היו אומרים זה עוד היה בסדר(בקשר לתת המודע הקולקטיבי), אבל הם ממש אומרים דברים על פגישות אמיתות, וכדי לאמת ולוודא שזה נכון, לתת סימנים אחד לשני, על מנת שבבוקר הם יקומו ויהיו בטוחים שהם חלמו את אותו חלום. בקשר למישור האסטראלי, גם אם הוא קיים, אני לא מאמין שהוא קיים כחלק מחלום, וממש לא חושב שאפשר להגיע אליו דרך החלום.

MetalSinagouge

New member
...

אני לא בטוח שאפשר איכשהו להסביר את זה (פגישות) על ידי משהו שלנו נראה הגיוני, ההסבר הזה על התת-מודע הקולקטיבי הוא משהו שחשבתי עליו על רגל אחת כשניסיתי לענות על השאלה. אני חושב שרק ניסוי יכול להוכיח לבנאדם האם זה נכון או לא, למשל אם מישהו יכנס לכאן ויאמר שהוא הצליח לעשות דבר מהסוג אני אשאר אדיש לגמרי, כי אני לא חוויתי את זה. בכל אופן, אני אוהב לחשוב בפתיחות, אז מי יודע בעצם מה יכול להיות ומה לא?
בקשר למישור האסטרלי, אני לא בדיוק יודע מה יש שם, וממה הוא בנוי, אני אף פעם לא הצלחתי להבין את זה עם כל המושגים וההגדרות הסובבים את הנושא (יש מישור אתרי, אסטרלי וכו' וכו').

lashlushon

New member
אמממ...

המישור האתרי- המישור שאנחנו נמצאים בו/מקביל למישור שאנחנו נמצאים בו. המישור האסטראלי- מישור נפרד מהמישור שלנו, אשר מופעל על ידי דמיון ומחשבות של אנשים. משהו כזה, לא?

MetalSinagouge

New member
אני מניח שכן.

בגלל זה אני חושב שאין סתירה בין חלום למישור האסטרלי. למרות שקראתי עוד הגדרות ועוד שיוכים לשמות בגלל זה הדבר סיבך אותי בזמנו.
רציתי לשאול, קרא לך פעם שגירויים מהסביבה השתלבו לך בחלום? זו תופעה מעניינת. פעם החתולה שלי
התחילה ללכת לי על הרגליים, (זה היה זמן שבו הייתי כמעט ער, אבל במצב של חלום) ובחלום ראיתי משהו אחר שמפריע לי לישון. אני כבר לא ממש זוכר מה. אבל זה מעניין כי במקרים מהסוג, משהו משתלב לחלום, ובמקרים אחרים (צלצול טלפון, ריח של שריפה) זה מעיר אותי.

lashlushon

New member
הגליוטינה של מורי

אתה מדבר על משהו בסגנון הגליוטינה של מורי? " התיאוריה של מורי התבססה על חלום הגיליוטינה המפורסם שלו, שבמהלכו התחוללה סדרה של אירועים עד להוצאתו להורג בגיליוטינה. כשהתעורר, גילה שמסגרת המיטה נפלה על צווארו, והוא הניח שכל אירועי החלום נדחסו בפרק הזמן שבין אירוע זה ובין עצם היקיצה." כן, קרו לי כל מיני דברים שגירויים חיצוניים כמו קולות מהטלוויזיה או מהשעון המעורר הפכו לחלק מהחלום, ולפעמים הפכו לחלק ממש מרכזי בחלום. יש לך רעיונות מיוחדים לגבי זה?

MetalSinagouge

New member
../images/Emo2.gif

האמת אני פעם ראשונה שומע על התאוריה הזו, ועל הבנאדם הזה. אין לי רעיונות מיוחדים, אבל אני חייב להביע פליאה לנוכח התופעה הזו, כי זה מדהים איך גירוי אחד שאורך זמן כלשהו, מצליח להשתלב בחלום כך, שהוא נראה רגיל לגמרי בייחס לחלום, וכל זה עניין של שניות(?). למשל הבנאדם ההוא, מורי, במידה והוא חלם חלום בסגנון שאני חלמתי אז זה קרה כך: מסגרת המיטה נפלה על צווארו, ובאותו שבריר שנייה 'סרט' שלם באורך מס' דקות הופיע, כאשר לא ניתנה תשומת לב להאם רצף החלום נקטע או לא. אני מניח שאולי זה תרגיל של התת מודע לגרום לבנאדם להמשיך לחלום?

lashlushon

New member
זהו שלמעשה

זה יותר מדהים ממה שציטטי פה. כשקראתי את זה, היה כתוב שהוא ממש חלם שהוא היה חייל במהפכה הצרפתית(או משהו בנוסח הזה), והוא חלם שמעלים אותו לגרדום בגלל משהו שהוא עשה במהלך החלום, ואז כרתו לו את הראש, אז ככה זה יותר מפלא, שכל רצף החלום הזה קרה ברגע המסוים של נפילת המסגרת. זאת אפשרות. נניח ואתה ממש צמא בזמן שינה, אתה תחלום שאתה שותה, ואם זה לא יעזור, אז תשתה שוב, עד שבסוף באמת תתעורר. כן, יכול להיות שתת המודע מנסה לשמור עליך ישן...

MetalSinagouge

New member
זה העניין..

ההגיון המסויים הזה שנוצר בחלום בעת הרגשת גירוי שרירותי כמעט גורם לי להאמין שחלום חדש נוצר מפריימים בודדים שתת המודע מריץ במהירות, הכל כדי לא לגרום לאדם להתעורר. מצד אחר, יש גירויים שהמוח מכיר פחות או יותר, כמו טלפון ולכן טלפונים מעירים כ"כ, אני מניח. לפני כמה שנים ישנתי ונברשת של מנורות בסלון נפלה בדיוק על שולחן הזכוכית- חצי מטר ממני. להפתעתי גיליתי על כך בבוקר, לא כתבתי ביומן חלומות לפני כך שאין באפשרותי לדעת מה חלמתי אבל זה היה יכול להיות מעניין לבדוק.

lashlushon

New member
יש אפשרות שלא חלמת באותו רגע

או שאולי התעוררת בגלל הרעש, אבל מרב שהיית עייף ושקוע בשינה, אתה לא זוכר בכלל שקמת. אבל אם חלמת, יכול היה להיות מעניין אם ואיך זה נכנס לחלום שלך.

MetalSinagouge

New member
Dope

התכוונתי לחלום עם החתולה :) בקשר לנברשת אני לא זוכר אבל זה היה יכול באמת להיות מעניין.

silverhawk

New member
לא הכרתי את הסיפור הזה, ממש יפה

אבל כן, גם לי יצא להבחין כבר מספר פעמים בחלום ארוך מאוד לכאורה אשר נדחס לשניות בודדות. הזמן הסובייטיבי בחלום הוא תופעה די מדהימה.

silverhawk

New member
אישית אני לא מאמין בכך

אני אדם שפועל ע"פ המדע ובשלב זה המדע סותר את אפשרות קיומם של המישור האתרי, של יציאות חוץ גופיות וכו'. עולם החלומות הוא אכן עולם מדהים (ועולם החלומות הצלולים על אחת כמה וכמה), אך גם לו יש גבולות. כל הדברים שאתה חווה במהלך החלום נוצרים במוחך ושם הם נשארים - כפי שטלפתיה או כל צורה אחרת של קישור בין מוחות אינה אפשרית, כך גם בחלום הצלול. עם זאת, כאמור, זוהי דעתי בלבד ויש רבים שיחלקו עלי.

למעלה