אני רוצה לברך

arem12

New member
אני רוצה לברך ../images/Emo140.gif

את כל המיצטרפים החדשים למישפחתנו המיתרחבת מקווה שתמצאו ומצאתם בית חם ואהבה משותפת למוזיקה לריחות ולטעמים. ברוכים הבאים
ונושא אחר : מקווה שלא שכחתם את האירוח ביום ראשון מומלץ להתחיל לשרשר שאלות. שבת שלום לכולם
|יי|

../images/Emo41.gifחשוב../images/Emo41.gif

אירוח בפורום
ביום ראשון בשעה 21:00 יתארח בפורום הזמר יהודה סלאס שרשרו שאלות כבר מעכשיו

פנינה שלום לך

משהחלטתי לשיר אמרתי לעצמי שאני חייב לבנות רפרטואר מגוון ולא עליתי על במה או ביקשתי מיקרופון תוך כדיי בילוי במועדון עד שהיה לי רפרטואר של לפחות 60 שירים והתחלתי להופיע בערב יווני שהיה לפני כשבע שנים במלון חן בירושלים והופעתי שם במשך תקופה של שנה שלמה ועל כך אני חייב להודות לעזר אלה בעל המלון שנפלה לי הזכות ולו הזכות להופיע אצלו

xבישי

New member
../images/Emo41.gifשלום ליהודה סליאס ,שאלות :

רציתי לשאול אותך:
מהי לדעתך תרומת הזמרים הישראלים\יוונים אצלנו בארץ? למוזיקה היוונית ?
איך לעניך יראה העתיד של המוזיקה היוונית פה בארץ, והאים זה נראה שהיא הולכת וצוברת לה קהלי יעד הולכים וגדלים...? חן חן לך על השתתפותך והמון הצלחה בהמשך דרכך אבישי

שלום לך אבישי |כוכב|

1. התרומה בעיקרה למוזיקה היוונית היא לתת לחובבי המוזיקה היוונית בארץ מענה קרוב לבילוי עד כמה שניתן להיות קרוב ליוון 2. לגביי העתיד של המוזיקה היוונית בארץ ימים יגידו איך היא תיראה, איך היא תיראה? לדעתי המודעות למוזיקה היוונית בארץ לא בשלה דייה בשל העובדה במנטליות הגנתית אצלנו בארץ. אפרט בזה בדוגמאות הבאות:: כל מי ששהה ביוון באתונה או סלוניקי או בכל מקום אחר ביוון יודע לאמר שהריקוד והשירה בשירים היוונים הם יותר איטיים וסלואים משהו, כאשר נדע לקבל את כל האיטיות הזו מה שלא הגיוני לעניות דעתי נדע להעריך אם המוזיקה היוונית תופסת לה תאוצה" במתכונת הנכונה והראויה".

4820267

New member
ברוך הבא יהודה לעולם שלנו!!!

שלום ליהודה וענת!!! אתחיל בזה שאני חושבת שאתה זמר ג ד ו ל!!! אתה מצליח לרגש אותנו ולשגע אותנו, יש לך קול אדיר והשירה שלך מצויינת!!! כמה שאלות לי אלייך: 1. למה אתה לא מתחבר לאמרגן תותח שיריץ אותך כפי שמגיע לך!!! אנשים לא מכירים אותך בכלל והרי אתה תותח, יש לך קול אדיר. 2. למה אתה לא מוציא דיסק נוסף? (כסף?). 3. עשית טוב שעזבת את פוסידון, אבל למה על גל? הקהל שבא לשם לא משהו, ולאנשים שחיים את המוסיקה קשה לבלות שם, היינו שם פעם אחת וזה הספיק, נכון שאין הרבה מבחר בארץ אבל תעשה כמו האחרים (דורון מירן נוטיס וכל אלה שלא מבינים ביוונית), קסטל, למשל?! 4. תפסיק לסחוב איתך את ירון לכל מקום הוא קצת קרצייה!!! (קצת הרבה). בקיצור יהודה, צריך להתפתח, אנחנו לא במרוקו ולא בירושלים, אתה בת"א, אז קדימה תפרוץ אחוצה ובגדול, מה אתה חושב ששלומי יותר טוב ממך, שלומי אומנם זמר נהדר אבל אתה לא נופל ממנו, שלומי כבר עשה את שלו ופרץ לשוק של הצעירים והאשכנזים, נשמר כבר ממימולטה, זינגוואלה, מנדובלה וכל השירים המאוסים האלה, הוא התחבר לשלומי שבת עם פרוייקט של "כאן" ואפילו הוא לא יודע לשיר בעיברית, לא יוצא לו, אז אתה יהודה תנצל את זה, תתחבר עם האנשים הנכונים, לידיעתך פעם השמעתי לשלומי שבת את הדיסק שלך והוא ממש התלהב מהקול שלך, אז כך יוזמה בחייך!!! בהצלחה...

SlamminDino

New member
שלום חברים

וברוך הבא יהודה סליאס. העולם מכיר את המדינה הים תיכונית בשם יוון או Greece באנגלית אך למעשה יוון המודרנית של היום בנוייה על השורשים מהעבר ועל כן שמם הלאס ( Hellas) והיא התרבות היוונית הקדומה שהתפשטה לכיוון ארץ ישראל בשם הלניזם. בכל אופן-- רציתי לשאול מה מייחד את המוזיקה היוונית משאר מנגינות הים התיכון? מהם ההבדלים הבולטים ביותר בין מוזיקה ישראלית למוזיקה יוונית? ועוד שאלה הקשורה בקטע הקצר מלמעלה-- מעניין אותי לדעת כיצד מחשיבים עצמם היוונים של היום. האם הם רואים עצמם כממשיכיי דרכם של התרבות ההלניסטית ואם כן, כיצד הדבר בא לידיי ביטוי. שאלה אחרונה עכשיו-- נאמר שיש ברשותי כרטיסיי טיסה ואני צריך לבחור האם לטוס או לאיטליה או ליוון. מה תאמר לי על מנת שאשתכנע ללכת ליוון ולוותר על איזה 100 דולר שהייתי חוסך אם הייתי טס לאיטליה ( בגלל שאיטליה יותר רחוק- הה ההההה). אהה כן, ועוד משהו קטן-- אני זוכר לפניי כמה שנים חילקה איזה חברה דיסק של צליליי הים התיכון. אפשר לשיר בסגנון מוזיקה יוונית עם מילים בעברית? יש דבר כזה או שזה לא מתקבל? כי למעשה מוזיקה מזרחית היא סגנון שמגיע ממדינות ערב עם מילים בעברית... בכל מקרה-- אשמח לדעת גם דיסקים שהוצאת ומידע באשר היכן הינך מופיע. תודה רבה וערב מצויין!!

SlamminDino

New member
ועוד שאלות..

לגביי הייחוד של מוזיקה יוונית-- באיזה כלי נגינה משתמשים? יהיה מצויין אם תוכל לפרט לנו אפילו בכמה מילים לגביי כליי הנגינה השונים שנמצאים בשימוש למבצעיי המוזיקה היוונית.
אני לא ממש מכיר את הסגנון לכן אני שואל-- איזה קצב זה הולך והאם יש כלל מסויים או שמוזיקה יוונית יכולה להיות גם רומנטית וגם קצבית?
מהו קהל אוהביי המוזיקה היוונית בארץ? האם זאת מוזיקה שיש לה Appeal ( שכחתי איך אומרים בעברית..) לצעירים או שרוב שומעיי מוזיקה זו הם אנשים מבוגרים יותר?
שאלתי כבר מה הקצב של המוזיקה. נאמר שהיא מרגיעה... אם כך-- זה מוציא לאור עוד פאן בתרבות הים תיכונית בכלל וביוונית בפרט. אנו רגילים לראות אותם כאנשים קולניים ואגרסיביים. האם המוזיקה הזאת עוזרת להם לשמור על איזון מסויים?
ועכשיו לדבר הכי חשוב!! מר סליאס, האם אתה ממליץ על ערב בליווי מוזיקה יוונית כמקום לדייט טוב עם בחורה בגיל 18-20?
ולסיום-- שאלה מההסטוריה-- מאוד מעניין בתרבות היוונית הניגוד הגדול בין ספרטה לתושביי הפוליס אתונה. ספרטה הייתה מדינת צבא לעומת אתונה שהייתה ידועה כמקום בו חיים הוגיי רעיונות גדולים המוכרים לנו עד היום. הדבר נראה מקביל מאוד למלחמה הקרה שהייתה בין ארה"ב לברית המועצות. הקומוניזם נגד העולם החופשי. בכל אופן-- אתונה וספרטה היו באיזורים שונים באיי יוון. האם יש השפעות תרבותיות הניכרות בין תושביי הצפון ( סאלוניקי ) לתושביי אתונה של היום? ומה עם רודוס והאיים הלוקחים חלק בתרבות היוונית. מה מייחד כל חלק והאם זה גם בא לידיי ביטוי באמצעות המוזיקה? תודה שוב והיי, אם כבר יש אייקונים של בירה אז עוד שאלה-- היוונים הם אנשיי יין יותר מבירה נכון? ערב נהדר לכם!!

דינו שלום שוב ../images/Emo72.gif

המוזיקה היווניתמתחלקת לכמה סיגנונות כמו שכבר אמרתי ובטח השכלת להבין דוגמא: במוזיקה היוונית של האיים שניקראת נסיוטיקה שהיא מוזיקה נטולת בוזוקי וכוללת בתוכה ברוב המקרים כינור הדומיננטי ביותר לפעמים מחליף אותו באופן דומיננטי קלרינט והכלים שנילווים לזמר הם:(בנסיוטיקה)הם כינור כאמור סנטורי שהוא במקור כלי פרסי דף וכל מיני כלי הקשה למיניהם עוד וקונטרה בס. לגבי המוזיקה המתחדשת בימינו שהיא מודרנית בהרבה מהנסיוטיקה מהדמוטיקי ומהרמבטיקו אפשר לשמוע תופים אלקטרונים באופן טראנסי במיוחד ושם אנחנו יכולים לנסות לזהות בוזוקי ארבעה מיתרים כינור עם נגינה באופן שונה ופחות בולט תזורה (סוג של בוזוקי יותר קטן בעל שלושה מיתרים)בס גיטרות אקוסטיות וחשמליות.
לגביי הבילויים הייתי ממליץ רק אם זה לא הדייט הראשון שלך איתה.

שלום דינו

אענה לך בקצרה מה שמייחד את המוזיקה היוונית על סיגנונותיה היא העובדה שליוון באו אלפי פליטים מהבלקן מתורכיה מהרי הפונדוס והסיגנונות התערבבו זה בזה ויצר אופי מסוים למוזיקה היוונית לכן כשאנחנו שומעים מוזיקה יוונית אנחנו יכולים לתחום כמה שירים ולייחס אותה לאופי ערבי צועני בלקני קלאסי ועוד.... אינני יודע איזה מוזיקה אתה אוהב ביוונית אם בכלל הלאיקה? או הרמבטיקו? הלאיקה הישנה או החדשה או שאתה אוהב מוזיקה איטלקית ואם כן הייתי שולח אותך למועדונים הגדולים ביוון (באתונה).

שלום לך דנהלה../images/Emo24.gif

קודם כל תודה על המחמאות . 1. אני לא יודע אם את מודעת לקטע האירגוני של הזמרים בארץ אבל לא כל אחד יכול להיות אמרגן כשם שלא כל אחד יכול להיות זמר, העבודה של אמרגן היא לרוץ להריץ לרוץ ולהריץ עד הסוף ובנוסף להיות עם המון קשרים במדיה התקשורתית ואת הזכות הזו והפריבלגיה יש לבודדים אם לא ליחידים ולבוא ולחתום ולהיות תחת חוזה זו לא הבעיה השאלה היא מה מקבלים תמורת החוזה תחתיו אני חתום. 2. דיסק נוסף בדרך עם הרבה הפתעות שלא חשבתם עליהם. 3. לגבי המועדונים בארץ כל מועדון והאופי התרבותי שלו שאני הייתי מופיע בתחילת דרכי במועדון בבת-ים שניקרא מול הסלע (לפני המון שנים) מעטים האנשים שהיו אומרים לי "וואלה" תפור עליך פוסידון ובאמת עברתי לשם, כשהגעתי לפוסידון אנשים אמרו לי "וואלה" מתאים לך יותר עלגל עכשיו שאני בעלגל את אומרת לי למה עלגל? את מביאה לי דוגמא מנוטיס ודורון מירן שהם חבריי הטובים ובסוגריים שאת כותבת שהם(האנשים) לא מבינים ביוונית מה את מצפה שאני אהיה מקצועי או מסחרי?!! ואני מאמין כשכשאעבור למועדון אחר תבואי לשמוע אותי ולהנות מהערב היווני שאתן ותהיי מרוצה. 4. לגביי ירון אני קורא לו העוזר הפרלמנטרי שלי חבר יקר מילדות. 5. כמו שהזכרתי למעלה כמו שאמרגן לא עסק פשוט כך זמר ואמא שלי תמיד אומרת "תמיד שהסיר על הגז נימצא על אש נמוכה כך האוכל יותר טעים וערב לחיך.

גוראריה

New member
ואני זוכר אותך יהודה

בהופעה שבא נתת את כולך לקהל אוהבים אותך תמיד ותמשיך לשיר שידעו כוללם שיש בארץ זמרים מיקצועים כמוך

potis

New member
../images/Emo79.gif אהלאן יהודה ../images/Emo79.gif ../images/Emo47.gif

קָלוסורִיסָטֳה
אוהב לשמוע אותך שר , אתה שר נהדר ( במיוחד קנמונה ) זה עניין של זמן עד שתפרוץ בגדול(אפילו אדמנדידיס היתפעל מהשירה שלך) לשאול שאלות , זה לא מה שאני אוהב , אבל אשמח לשמוע יותר עלייך (ואם ארצה לדעת משהו נוסף עלייך , אני אשאל את ענת ואליקו
) שיהיה לך הרבה בהצלחה בהמשך הדרך ,,,אוהבים אותך

שלום לך ונוס יקירתי

למוזיקה היוונית לא קל להתרגל כי היא מצריכה הרבה האזנות חוזרות ונישנות משמתרגלים כבר קשה לצאת מזה. ואני אוהב את המוזיקה הזו.לכן אני עושה ומשקיע את מה שאני אוהב

אני רוצה להודות לכולכם../images/Emo24.gif

על השתתפותכם באירוח שלי היה כייף להיות איתכם ביי ורק בשמחות יהודהלהההההה

arem12

New member
אני רוצה להודות ליהודה

על ההתארחות כאן אצלנו בפורום אני מקווה שנהנתם אני בוודאי שכן זו הייתה חוויה בשבילי.

למעלה