אני רוצה חורף!!!!!!! :( :(

סיגלהיא,אחותי,אני
אותך הכי הכי בעולם

מצטער לבאס, אבל המדידה שגויה בודאות

כל מטאורולוג מתחיל אמור לדעת להסביר לך למה.

Eladmegahail

New member
תקראי את התגובה שלי-מקסימום 46 באילת.

זה מה שמדד רשמית השמט אתמול ב 4-5 אחר הצהרים. לא 54 מעלות. גם היו בעבר מקרים של 42 מעלות ב 9 בערב באילת. לא ככ חריג. גם בערבה נמדדו סביב 46 מצ .

לא בשמיים ולא קרוב לקרקע

את נתפסים ב 46 ? סבבה, תהנו.
אנחנו אכלו כאן הרבה יותר ואפילו בשעה 21:00 בערב היה כאן 41.8

את זו שנתפסת

א' אין לנו שום סיבה לפסול את המדידה שלך סתם ככה, ב' יש כאן כמה משתתפים שחיזוי הוא מקצועם והם מבינים בו קצת יותר ממך. בלי להעליב, אבל זה שקנית מד טמפרטורה ב-20 שקל ושמת בחוץ לא הופך אותך לחזאית או צופה מטאורולוגית שיכולה להתחיל ללמד את השמ"ט.

אם את אומרת לי שהמדידה שלך מתבצעת בתנאים תקניים - קרי מד טמפרטורה מקצועי, מוצב בצל, מוגן ע"י מגן קרינה, רחוק בכמה מטרים טובים מקירות או כל גוף אחר ובגובה 2 מטרים מעל לקרקע - אני מודה ועוזב. משום מה יש לי הרגשה שזה לא כך.

דרך נוספת לדעת שהמדידה שלך שגויה היא מהתבוננות בתצפיות הסביבה. כש-5-6 תחנות באילת ובסביבותיה מדדו ערך X ברור לחלוטין שתצפית שביעית שתמדוד X+9 כנראה לא תקינה. האטמוספירה היא תווך זורם ורציף והפרש של 9 מעלות על כמה מאות מטרים באותו הגובה - מאוד נדיר בה.

אז תן לי לסבר את אוזנך

א. ה מד אינו 20 ש"ח (למרות שאינני מזלזלת גם ב 20 אג')
ב. כל התנאים אכן התבצעו כמו שצריך (גובה, מגן ומרחק וכו').
ג. עד כמה שאני יודעת , בסביבות אילת אין 5 תחנות מדידה וכמו שאני מכירה את התחנה פה , זו תחנה שבהחלט אני באופן אישי מזלזלת בה!
תודה

אז ככה

תחנת אילת של השמ"ט - מקסימום 45.5
תחנת עקבה הסמוכה - 45
מטאוטק ניטור ימי אילת - 43
השכנה מצפון יטבתה - 44
פארן - 43
חצבה - 42

ורק אצל גברת סיגליהיא 54 מעלות...
נו טוב.
בבקשה ותהיי בריאה.

אה, ו"כמו שאת מכירה את התחנה פה"...קצת צניעות

מי שמך ומי הסמיכך ועל בסיס מה את טוענת שתחנת השמ"ט לא אמינה? כמה התנשאות סמויה בהודעה אחת

barnea1

New member
בקיצור, 54 מעלות לא נמדדו אצלך

אם את טוענת שהמדידה אכן התבצעה כמו שצריך, כנראה משהו במד לא תקין ושווה להחליף אותו.
שיא הטמפ' שנמדד בארץ הוא 54 מע' בטירת צבי בשנת 1948, וגם על מהימנות המדידה הזאת אפשר לחלוק עקב האמצעים הבלתי מודרניים שבאמצעותם השתמשו בתקופה הנ"ל.

לפי תצפיות השמ"ט מאתמול, המקס' הגיע ל-45 מע', 9 מע' מתחת למדידה שלך. אין שום סיכוי שבעולם שבדרך פלא אצלך חם בהרבה ביחס לסביבה, צאי מהסרט. תבדקי את המד או שתשימי מד טמפ' נוסף באותם התנאים לצורך השוואה.

Eladmegahail

New member
השמט מדד 46 באילת ב 17 לחודש.

בכל אופן אתה צודק בזאת ששיא טמפ המקסימום בארץ נמדד בטירת צבי כ 54 מעלות -יש אומרים 54.5 מצ -אבל תרשה לי לתקן אותך ,זה היה ב 21 ביוני 1942 ולא בשנת 1948. גם ב 22/6/42 נמדדו סביב 52 מצ באותו איזור וגם בבקעה ובקליה אשר נמצאת באיזור ים המלח נמדדו כ 52-53 מעלות מקסימום. באילת נמדדו סביב 50 מעלות אבל על זה אני לא סגור.

יניב ריז

New member
סיגלית-שכחת פרט חשוב למדידה תקנית

וזה אוורור.
במיוחד בקיץ חשוב שיהיה אוורור לתחנה,שכן אחרת היא נהפכת ממגן קרינה-לחממה.

לכן הייתי:

א-בודק שהמד תקין,במידת האפשר ע"י הכנסתו למים עם קרח (50%-50%),כי זה בדיוק הדרך שבה 0 מ"צ מוגדרים.
במידה ולא ניתן להכניס את המד,אז פשוט לוקחים מד זול שכן ניתן להכניס,מכיילים אותו,ואז בחדר שבו מוצב המד שרוצים לבדוק,שמים את המד שכוייל ל-0,ומוודאים שהם נותנים את אותה הקריאה.

ב-מוודא שאכן סוכת המד היא עם אורור.

ג-מוודא שהמד לפחות 2 מטר מעל הקרקע/גג/קיר.

:) אם היו 54 מ"צ, כל המזגנים בעיר היו קורסים

והמורה נאווה הייתה מוציאה את הכיתה (כולל הבת שלך והבן שלי) לטיול בפארק הקרח :)

Eladmegahail

New member
השיא אתמול-46 מע צלזיוס באילת ובערבה.

לא 54 מעלות -אלא 46 מעלות באילת במקסימום וגם בצפון הערבה והערבה התיכונה-איזור עין יהב ועין חצבה. 46 מדד השמט באילת ובטח לא 54 מעלות.

barnea1

New member
גיהינום עלי אדמות לאורך החוף הלילה

בחוץ 23.6 מע' עם 86% לחות והרגשה של 100% לחות וסאונה.

למעלה