אני רוצה הסבר!!!

מחופש

New member
אני רוצה הסבר!!!

אני חטאי אני מזכיר היום פתחתי היום חומש דברים מה שהיה על השולחן וקראתי קצת בפרשה הבאה לפנינו פרשת עקב ופתאום נעצרתי ליד פסוק מסוים וכך קראתי: משה רבינו בפרשת דברים שזה התוכחה לעם ישראל קורא להם כדברים האלו: ממרים הייתם עם ה' מיום דעתי אתכם עד היום הזה... פשוט לא ידעתי אם אני קורא נכון ואולי אני פשוט לא מבין נכון מה קורה כאן משה רבינו מדבר לעם ישראל אחרי ארבעים שנה אתם במדבר אחרי שעם ישראל צעק נעשה ונשמע, והיה להם מעמד הר סיני עם קבלת התורה, אחרי שאכלו את המן ארבעים שנה, אחרי שראו את כל המופתים ביציאת מצרים וכו' אחרי שראו את ה' וזעקו זה אלי ואנוהו הוא אומר לעם ישראל ממרים הייתם עם ה' ללא יוצא מן הכלל ללא צדיקים בסדום מה קורה כאן באמת שאומרים עם ישראל שבמדבר הם פשוט היו לא רק כופרים לתאבון אלא להכעיס פשוט ממרים עם ה', אפילו בהגדרה של "יוצא בשאלה" לא הייתי מגדיר אחד שממריא את פי ה' אחרי כל הדברים האלו ניסים מופתים מכות במצרים קבלת התורה קריעת ים סוף. אני לא מבין את זה ואולי יש מישהו שיתן לי הסבר לדבר אשמח מאוד

מחופש

New member
רק בנות

והסיבה כי משה רבינו התחתן עם גויה כמובן שגייר אותה או שלא כי הוא התחתן לפני מעמד הר סיני

כנראה שזו ההוכחה!

לדעתי הרי שעם ישראל מעולם לא ראו את הניסים והמופתים שעליהם מדברת התורה והכל מצוץ מהאצבע. אבל גם במידה וחלק מהדברים (הניסים והמופתים) נכונים, הרי שניפחו אותם מעבר לכל פורפוציה. ולדוגמא במעמד הר סיני אפילו אלוהים ככל הנראה לא היה נוכח אלא מסר את עשרת הדברות בידי משה. (למרות שטוענים שאלוהים אמר את 3 הדברות הראשונות ומשה המשיך אחריו, אפשר לשייך זאת לעיוות של ההיסטוריה במשך השנים, כמו שבעוד כמה מאות שנים יהפכו את הפלת בניני התאומים לנקודת מפנה בהיסטוריה).

למה

לזה שהיה קבלת התורה אתה מאמין ולזה שהשם אמר רק 3 דברות אתה לא מאמין הרי שתיהם באים מאותו מקור או שאתה מאמין בהכל או בכלום ושהכל מצוץ מהאצבע רק דבר אחד ארצה להבין מהאצבע של מי זה מצוץ ואיך זה יכול להיות שכל האנשים שהיו שמה הרשו לו לכתוב דברים שלא היו ועוד שאלה קטנה ברשותך אם אתה כן מאמין שמשד רבינו קבל את עשרת הדברות למה אתה לא מקיים אותם מחכה לתשובתך סודה קוסטיק

אני אגיד לך

זה מצוץ מה|אצבע משולשת| בין אם אתה מאמין בתורה באופן מילולי /באופן מעשי /באופן תיאורתי /באופן מטפורי /באופן היסטורי, עדיין אי אפשר להתעלם מכך שכ-90% מאמינים בתורה (תכולל גמותי במאמינים, אם כי האופן שלי לגמרי שונה) ושזה הספר הכי משפיע שנכתב אי פעם בין אם ישירות ובין אם באופן עקיף. זה בכלל לא משנה, אתה הרי לא בודק את שורשיו של כל אגדה אורבנית שאתה שומע (ואתה שומע המון!), למעשה, רוב סיפורי הדת שאתה מכיר הם אגדות אורנית. אז אומנם הן לא נחשבו אורבניות, אבל זאת ההגדרה העכשיווית. העניין הוא כזה: כותב התורה עשה עיסקה עם השטן (במילים אחרות: מכר את נשמתו), הוא רצה לכתוב רב מכר ולהיות מפורסם, הוא אכן כתב רב מכר, וה*ספר* נהיה מפורסם, אבל כמו כל עיסקה עם השטן רק חלק ממנה מתבצע, והחלק של המפורסם נפל, כי ככה השטן רוצה: אתה רוצה לכתוב רב מכר? - אין בעייה! אממה? אף אחד לא יזכור שאתה כתבת אותו... ואני כאן אהנה מהנשמה שלך, שלא לדבר על בונוס האפקט המתמשך של הספר האידיוטי שכתבת. תענוג! מואהאהאה! אני אגלה לך בסוד שקראו לו בבא אַהָוָה ושמו היה בֶר השִיטָנִי (שיט זה סוג של שיח קוצני שהיה נפוץ באזורנו בימים עברו). וחמודי, אל תבלבל את עצמך עם הכתוב, זה שבנאדם מדבר על עשר הדברות לא מחייב אמונה בהם, זה שאתה מאמין זבשך, אל תפיל את הבעיות שלך על אחרים... אה, ו-
ברוכה בא! >ספל חמאה לא בטוחה אם זה הפורום בשבילך, אבל תהנה<

אני לא מאמין שהיה אי פעם מתן תורה!

ועזוב אותך משטויות אם אתה רוצה הוכחה שהתורה זה זיבולי שכל קבל: (אני אפילו לא יודע למה אני עונה לך אבל בכל מקרה ההוכחה הזאת הינה ניצחת על הרבה טענות אחרות והיא מיועדת גם למתלבטים שבקוראי הפורום). לפי פירוש רש"י 60 ריבוא מבני ישראל שהיו בין הגילאים 20-60 זהו מנין של כחצי מליון איש ותוסיף על כך את הנשים והצעירים והמבוגרים שנכחו שם ותגיע לסכום משוער של כ-2 מליון איש. וכתוב שבני ישראל היו בגלות מצרים כ-400 שנים אז תסביר לי בבקשה איך מ-12 אחים מתרבים תוך 400 שנים לשתי מליון איש? תשובה! לא היה ולא נברא!!! (תחשוב שאותו מניין אנשים נתנו את כל כספם וזהבם לבניית המשכן, האם זו לא הוכחה שמשה גנב את הכסף? כיון שאם הוא לא גנב השמכן היה אמור להיות מפואר בהרבה). צר לי שאני לא יכול להמשיך פשוט מחר צריך לקום שוב לעבודה. (לא עבודת ה'). אז החסידישע חלוימות מיט אחסידישע מיידעלעך ידידי המאמין והתמים. אלוהים בכל העולם ובכל מקום וגם על הזין שלי. (למה לא?)

snatgra

New member
חרטה..

אם דור זה בסביבות עשרים שנה ובכל דור נולדו ששה.. אזי אחרי ארבע מאות שנה יש: שש בחזקת עשרים ... אגב, הם היו במצרים רק מאתים ועשר לפי רש"י. יש מספיק נקודות תורפה בתנ"ך אין צורך לרדת לרמה של אמנון

מזתומרת אופו?

בתחת! זה נורא פשוט, משה הוא ראשון (האמת לא הראשון, אבל לא ניתן לזה לשבור את התיאוריה) הפוליטיקיאים הידועים לישראל, מגמגם מגמגם אבל פוליטיקאי, וכמו כל פוליטיקאי טוב (הרי לכם אוקסימרון) הוא דמגוג לא קטן. הרי ביננו, מה זה לעוות קצת את האמת לעומת טובת הבהרת הנקודה? בחייך, זה בצפר יסודי, ווטסון! >ספל חמאה המסביר לצרכן בעמ<

Le Fay

New member
אופס! דוקא שם לא חיפשתי ../images/Emo10.gif

(מגרעת שלי) זה לא היה המסביר לצרחן? או את זה את שומרת ל"אדירים"?

snatgra

New member
נסה להשיב..

נניח ואנו מאמינם שהמסופר בתורה אכן התקיים. ממרים פירושו להתנגד לרצון האלוהי שישראל הוא עם סגולה. הם לא רצו לצאת ממצרים, לא רצו לקבל תורה, לא רצו להיכנס לארץ. ובמובן הפילוסופי, הם רצו לחיות בלי האחריות והנטל של הדת, והמגבלות שהיא שמה על החיים. אכן אפרופו לפורום..

ידו בכל

New member
ההסבר מאד פשוט

התנ"ך בלי קשר אם הוא נכתב על ידי אלוהים או על ידי אדם הוא יצירה שמתארת התנהגויות אנושיות כמו כל יצירת ספרות מרשימה אחרת. הקטע שהבאת שם מתאר ומראה, שאנשים הם לא ממושמעים מטבעם. אנשים בדרך כלל הולכים אחרי הרצונות שלהם ושמים קצוץ על מה שלא נוח להם או אסור להם. אתה תראה את זה גם בחברה הכי חרדית ששם באמת מאמינים באלוהים אבל אין להם בעיה לעבור עבירות חמורות וקשות. למה אנשים מרמים, משקרים, גונבים ועושים הרבה דברים אחרים שאולי הם לא פלילים אבל אסורים מבחינה חברתית ? כי יש כאלו "ילדים טובים" שהמילה "אסור" מרתיעה אותם ויש כאלו שהם "ילדים פחות טובים" שהמילה "אסור" מרתיעה אותם פחות. זו כל התורה כולה על רגל אחת

למעלה