אני קצת מבולבלת....

anat15

New member
אני קצת מבולבלת....

אצלי כל דבר צריך לעבור עיבוד רציני בראש עד שיוצא לפועל, כך שמרוב שאני קוראת ושומעת אני כבר לא יודעת מה לעשות... קראתי שיש מקומות שמציירים על העוגה עם שוקולד מומס וממלאים את השטח עם רויאל צבוע. במקומות אחרים כותבים לצייר עם טוש ולמלא בצבע מהול במים (וקראתי גם למהול אותו באלכוהול?!). מה היתרונות/ חסרונות של כל אחת מהשיטות? איך מחליטים מה יותר מתאים? איזו שיטה יותר נוחה לעבודה? ושאלה אחרונה: האם אחרי ציור עם טוש, כשאני אמלא את השטח עם הצבע המדולל לא תהייה "נזילה" של הטוש?

שירי ל

New member
יש הבדל בנפח הצביעה.

הרויאל מעניק נפח וברק לתמונה. זה ממש ציפוי נוסף על בצק הסוכר. הצביעה עם מכחול וצבע משאירה את בצק הסוכר מישורי ושטוח ורק מציירת עליו. תדמייני ציור עם צבעי מים או צבעי שמן על נייר... אם אין לך שום ניסיון אני חושבת שעבודה עם טוש ומכחול תהיה לך יותר קלה.

anat15

New member
ואז מה עדיף....?

לדלל את הצבע עם מים או עם אלכוהול? האם צריך להיזהר שלא לגעת עם הצבע על הטוש או השטוש עמיד?

t a l talim

New member
שתי האופציות מתאימות-

עם אלכוהול הצבעים מתייבשים מהר יותר- לטוב ולרע. אני מעדיפה מים.

ב ה י ר

New member
ניסיתי את שתיי השיטות

בעיקרון עבודה עם שוקולד ורוייאל לוקחת יותר זמן וגם לדעתי דרושה מיומנות ושליטה על הצנטר על מינת שהקוים יצאו בעבי אחיד. יותר איהתי את העבודה עם טושים ומכחולים שיוצאת יותר מדוייקת יותר מהירה ויש אפשרות יותר "להשתולל" עם המכחולים .

למעלה