טיעון אנטי-קפיטליזם פשוט...
לכל בני-האדם (למעשה לכל בעלי-החיים החשים, אבל נשאר בבני-אדם) יש צרכים. ניתן להביע את כל הצרכים הללו בשאיפה הכללית של כל אדם להימנע מסבל ולשאוף לאושר. אני מניח שתסכים איתי שהתנהגות מוסרית היא התנהגות שלא תעדיף את צרכיהם של בני-אדם מסוימים יותר מבני-אדם אחרים. העובדה שאדם שחור לא תגרום לך להתחשב פחות בצרכיו, בדיוק כמו שהיותה של אישה אישה לא תגרום לך להתחשב פחות בצרכיה. עכשיו בוא נשחק רגע עם הטיעון הזה: בשנות ה-70 התפרסמו כמה מחקרים בפסיכולוגיה קוגנטיבית שהראו שבאופן ממוצע ללבנים יש יכולת שכלית גבוהה יותר מלשחורים. תנועות נגד גזענות תקפו את המחקרים בכך שהם מצדיקים גזענות. את הטענות של התנועות ניתן לסכם בשתי טענות עיקריות: א. המחקרים אינם אמינים. ב. המחקרים רק מצביעים על ממוצע, אין זה אומר בהכרח שלכל אדם שחור יכולת שכלית נמוכה יותר מלכל אדם לבן. אני מסכים עם שתי הטענות, יש בעיית אמינות רצינית למחקרים מהמון סיבות, והטענה השניה היא הגיון בסיסי. אבל האם זה משנה משהו? אם אני אבנה צורה מתוחכמת של "גזענות" שמבוססת על אינטליגנציה נניח שעד גיל 18 אני נותן לכולם ללמוד בבתי-ספר ציבוריים, ובגיל 18 אני עורך להם מבחני אי.קיו. אלו אשר מקבלים מתחת ל-80 מסווגים כ"מפגרים", אלו שמקבלים בין 80-120 מסווגים כ"נורמלים" והשאר מסווגים כ"גאונים". הנורמלים ימשיכו בחייהם הפשוטים, בעוד שלגאונים נעניק עבדים - את המפגרים. טיעון נגד להצעה המתוחכמת שלי יכול להיות: א. מבחני אי.קיו. אינם מדד מושלם ליכולות שכליות. ושוב אני מסכים, אם כי לא ניתן להכחיש כי מבחני אי.קיו. במיוחד מבחנים מסוימים שאינם מוטים תרבותית מהווים מדד די מדויק. אבל השאלה הבסיסית שרלבנטית לדיון זה האם אינטליגנציה היא תכונה שמרשה לי להעדיף יותר את צרכיהם של האינטליגנטים על-פני הטיפשים? במה אינטליגנציה שונה מצבע עור, מגדר, לאום, דת מהבחינה הזאת? הקפיטליזם דומה מאוד לסוג הגזענות המתוחכם שהצעתי, חברה קפיטליסטית מעדיפה לספק את צרכיהם של אנשים מסוימים על-פני אנשים אחרים לפי תכונה שרירותית מסוימת. האם יש משהו שיכול להצדיק את העובדה שבעוד אנשים מסוימים נהנים מעושר שהם לא יודעים איך להשתמש בו יש אנשים אחרים אשר אפילו צרכיהם הבסיסים ביותר לא מסופקים (בריאות, דיור, מזון)? לדעתי לא. בכך קפיטליזם, על-אף שהוא ניזון מהתפישה הליברלית שיש לי כבוד רב אליה, עומד מבחינתי בהיכל התהילה של התפישות המושמצות ביותר: גזענות, סקסיזם, לאומנות, הומופוביה וכדו'.