אני קנאית!

Anitag1

New member
אני קנאית!

היי, אני בת 19, מאז שאני זוכרת את עצמי אני מאוד מאוד קנאית. אני מניחה שזה בגלל שבילדותי ההורים שלי נהגו לערוך השוואות ביני לבין ילדים אחרים בני גילי ...(הוא יותר...היא יותר...)... מה שגרם לירידה בערך העצמי, לירידה בביטחון העצמי וכמובן גם לקינאה תמידית והשוואה של עצמי לאחרים. זה מטורף, נכנסתי לזה עמוק וחזק מדי וזה הורס אותי מבפני, מין הסתם, הרי לא מדובר בדבר שהוא טוב... בקיצור, זה מזיק לי וזה ממש כמו מחלה שברצוני לרפא. אני יכולה לקנאות בכל אחד ועל כל דבר ... יש לי קינאה לנערות שצעירות ממני ...כאילו אני יכולה לראות נערה בת 15 ולקנא בה בטירוף רק על עצם העובדה שהיא צעירה ממני, ולהרגיש ישר מאויימת על ידיה, שכאילו היא בפחות שנים הצליחה להשיג יותר ממני...משהו כזה...מקווה שהבנתם. יש לי עוד סוג שלי קינאה, יש לי חבר כבר 8 חודשים, אני מקנאה כל הזמן בלי סיבה ...מספיק שהוא רק יסתכל לכיוון מישהי אחרת... וואי המצב שלי אנוש. בקיצור אני כל הזמן עסוקה בתסביכים שיש לי על עצמי. כל הזמן משהו חסר לי. למרות שאם להסתכל בגדול הכל ממש בסדר, אני יפה, אני בריאה, יש לי משפחה מדהימה, מלא חברים טובים, אני חיילת טובה, הייתי תלמידה טובה, יש לי בית חם, אני עוסקת בספורט, יש לי חבר, יש לי כישרונות רבים...כל זה בא ממקום אחר (שלא תחשבו שאני משתחצנת)..אני רק מנסה להסביר לכם שיש לי כל מה שצריך להיות לבנאדם כדי שיהיה מאושר אבל בכל זאת משהו חסר לי. אני מרגישה זקנה ומקנאה באנשים קטנים ממני (אולי בגלל הרגשת החמצה או פיספוס או שלא מיציתי..)...אולי כי עבר לי מהר מדי גיל ההתבגרות ואני מתגעגעת. בכל אופן, אם כך אני מרגישה עכשיו בגיל 19, מה יהיה בגיל 25? 30? 55? 70? אני לא מסתפקת ותמיד מזכירה לעצמי מה חסר לי...שאין לי רישיון נהיגה, שאין לי גוף כמו של ההיא או ההיא, ואין לי את זה ואין לי פה ואין לי שם..יש בני 17 שכבר יש להם רישיון, פה נכנסת הקינאה לאנשים שצעירים ממני והספיקו יותר ממני. נשמע ילדותי וחולני אבל אין מה לעשות אני קנאית. אני תמיד חייבת לקנא ולהרגיש מאויימת...כי תמיד באלי להרגיש הכי הכי. יש לי כמה אנשים ספציפיים שאני תמיד מקנאה בהם...הם יותר צעירים, ואני כל הזמן מפחדת שאולי הם יותר יפים , יותר רזים, יותר זה יותר זה... אני כל הזמן מקנאה, עסוקה בלקנא כל חיי...וזה הורס אותי איך מתמודדים עם זה??

גרא.

New member
Anitag1,קנאה,היא ביטוי של אכזבה ותסכול

מהתחושה שמה שמגיע לך,לדעתך,ניתן או נלקח בידי אחרים.תחושת הקנאה,מהווה ביטוי מובהק לירידה בערך העצמי,בדימוי העצמי ובבטחון העצמי.את כותבת שכך את מרגישה,למרות כי לכאורה,יש לך רקע טוב,כשורים משפחה מדהימה,ובית חם ומטפח.דומה כי רגשות הקנאה שלך,נובעים גם מהפער בין המצוי לרצוי,בין הציפיות שיש לך מעצמך,לבין ההישגים שלך בפועל,שיש אותם להרגשתך לאחרים שלא בצדק.כמו גוף חטוב,רשיון נהיגה גיל צעיר יותר עוד ועוד.קנאה,מעבר לפגיעה בדימוי וההערכה העצמית,עלולה לפגוע ולקלקל די מהר מערכות יחסים,אישייים,או חברתיים.ומכאן הצורך הדחוף שלך להגיע לטיפול פסיכולוגי.טיפול יכול להתמקד בחפירות מימי ילדותך,אבל יכול גם להקנות לך כלים שימושיים להתמודדות עם רגשות הקנאה.תלוי למה את מצפה ממנו.

Anitag1

New member
גרא,

הרבה דברים שאני מקנאה בגללם (בעצם כולם חוץ מהגיל) אלו דברים שאוכל להשיג בקלות אם רק אנקוט צעדים. כנראה לא עשיתי אותם עד עכשיו מעצלות או סתם כי לא היה מה שדחף אותי לזה. תמיד הייתי בנאדם שמצפה מעצמו ליותר מדי...אולי עליי להוריד ציפיות?? אבל זה בדיוק כמו לבקש ממני להפסיק לחלום הרי ידוע שהשמיים הם הגבול...מצד אחד הקינאה היא מה שעוזר לי לרצות להיות יותר ויותר טובה. הרי אם לא זה הייתי משאירה בעצמי המון דברים שאולי עדיף היה לשנות. ובכללי, למה לקנא במישהו על משהו, הוא עשה משהו בשביל זה...אבל לא תמיד... השאלה האמיתית שלי היא למה אני מקנאה באנשים שקטנים ממני.??? זה כל כך מטומטם, ולא שמעתי על עוד אנשים שיש להם את זה... זה חולני... כאילו מה הם אשמים שהם נולדו כמה שנים לפני ..גם אני הייתי במקום שבו הם כעת לפני שנים ספורות. אני לא מעוניינת בטיפול פסיכולוגי. לדעתי אני יכולה לנצח את התכונה המזעזעת הזאת בעצמי. פניתי לפורום כדי לגלות איך בעצם מתמודדים עם קינאה. בטוח יש לך רעיון כלשהו. מה אתה מציע לי לעשות? להתחיל לנקוט צעדים, להתחיל להכניס לחיים שלי את כל מה שחסר לי, להפסיק להסתכל על אחרים, לאהוב יותר את עצמי... הרי יש אנשים שאין להם כלום בחיים האלה והם עדיין הולכים עם ראש מורם והכי אוהבים את עצמם בעולם ומרגישים כאילו הם יותר טובים מכולם. אז איך בעצם עושים את זה? לפעמים יש לי תקופות שבהם אני הכי בשיא, מרגישה שאין עליי ...הקינאה היא לא 24\7 אצלי...היא באה בהתקפים.. יש לא מעט תקופות שהם אני מרגישה דווקא די טוב עם עצמי...

גרא.

New member
Anitag1,חלק מההתמודדות העצמית שלך עם הקנאה,

כבר החל,שעה שאתה מודעת ומבינה את חוסר ההגיון,חוסר הטעם,חוסר התכלית שיש בהשתלטות הקנאה שלך על מסגרות חייך.הורדת ציפיות מעצמך,נשמעת כצעד נכון,אלא שזו מטלה כלל וכלל לא קלה.במקביל,חשוב שתתחילי לטפח ולהעריך יותר ויותר את החלקים החיוביים הרבים שיש בך.אחת הדרכים לכך היא ללמוד להשמש בחשיבה חיובית,במקום זו השלילית המציפה אותך לגבי עצמך,ומהווה את הבסיס לתחושות הקנאה.אם את רוצה לדעת איך עושים את המהפך הזה,חזרי לכאן.

למעלה