בקשר ל-500 שירים
הייתי מתה שאלאניס תעשה מלא קאברים ושירים מיוחדים ואז אוסף ההופעות שלי יהיה מגוון יותר. אבל שאלאניס בוחרת איזה שירים לשיר, אני לא חושבת שהשיקול שלה צריך להיות "אולי יקליטו את ההופעה שלי ומחר יפיצו אותה באינטרנט, אז נעשה כמה קאברים כדי שלמעריצים שלי יהיה אוסף יותר מגוון". תזכור שרוב האנשים בהופעות הם לא מעריצים, אם ישירו להם מלא שירים חדשים או פחות מוכרים הם יתחרפנו. אלאניס שרה אפילו עכשיו הרבה שירים מג'גד כי אין מה לעשות, זה מה שהקהל רוצה. אבל היא גם שרה שירים פחות מוכרים שמעריצים מתים לשמוע. אני חושבת שדוקא מבחינת שירים היא עושה שילוב די נכון וגם סדר השירים בהופעה מצויין לדעתי. אל תשכח שבמאי 2001 עוד לפני יציאת urs ו-fos אלאניס שרה כמעט חצי שירים מהאלבומים האלה והקהל לא הכיר אותם אז. הייתי מתה להיות בהופעה כזאת, אבל ריחמתי על רוב האנשים שם שלא יכלו להתפרק עם השירים האלה. זה לא נכון שרק בארץ נהנים לשיר יחד עם הזמר. אצלנו זה כנראה יותר בהתלהבות בגלל שזה אירוע נדיר. ובקשר לקאברים, זה מאד נחמד לשמוע ביצועים שלה לשירים אחרים. אבל אני כל כך אוהבת את החומר שלה שאם אני אהיה בהופעה אני מעדיפה לשמוע בעיקר אותו, למרות שמה זה קיוויתי שהיא תשיר בארץ את "בלק אול סאן". לדעתי זה לא מקרי שהיא שרה אותו דוקא בגרמניה, היא הופיעה מלא בגרמניה, אז שמה ראו אותה מלא פעמים, אז היא רצתה לתת להם משהו חדש. אני חושבת שבמקומות שהיא מופיעה לעיתים קרובות היא יותר מגוונת. ובקשר לפרל ג'ם להקה שאני מאד מחבבת. שמתי לב שאת הלהיטים שלהם מהאלבום המצויין ten הם בקושי שרים בהופעות. אתה יודע איך אני אתבאס אם אני אהיה בהופעה שלהם ואשמע כל כך הרבה שירים שאני לא מכירה ואת "ג'רמי ואלייב" לא. אני מראש לא אלך. יכול להיות שרוב הקהל שלהם כן מחפש את זה. אלאניס היא יותר מיינסטרים מהם זה בטוח. הקהל שלהם נראה סוג של קהל שאוהב יותר מוזיקה מחתרתית. בקיצור אלאניס, כמו כל אומן אחר צריכה לחשוב גם מה הקהל שלה רוצה בהופעות ואני בטוחה שהרוב רוצים ג'גד ולהיטים, אבל היא נותנת גם קצת דברים מיוחדים למעריצים. בקיצור באף מצב לא יכול להיות שכולם יהיו מרוצים לחלוטין ולכן צריכים למצוא את השילוב. ודרך אגב רוצים דברים רעים על אלאניס. אין בעיה. בקשר להופעות. לדעתי אלאניס לא מופיעה גדולה בכלל. לפעמים זה נראה בהופעות שהיא רק מתה לשיר וללכת כבר הביתה. אבל הדבר שהכי מפריע לי זה חוסר התקשורת עם הקהל (ותקשורת באמצעות שירים נטו לא מספיקה), היא משתייכת כנראה לסוג הזמרים שקשר עין עם הקהל מוציא אותם מהריכוז (כמו אייל גולן למשל). זה דבר שאני מאד לא אוהבת אצלה. מישהי שאני מכירה והיתה בהופעה שאלה אותי אם קצת יש לה משהו נגד ישראל. אמרתי לה שמה פתאום ולמה היא שואלת. אז היא אמרה לי שאלאניס היתה מרוחקת ולא יצרה קשר עם הקהל. אז אמרתי לה שבכל ההופעות היא ככה ושזה לא אישי נגדנו. מה עוד אני לא אוהבת אצלה? אה, אני לא אוהבת שבראיונות היא לפעמים יותר מדי מתפלספת, למרות שבאופן כללי אני אוהבת לשמוע אותה מדברת. וכן, גם זמן ההמתנה מאלבום לאלבום מוציא אותי מדעתי, אבל כמו שמישהו כתב פה, היא לא פס ייצור בבית חרושת. למרות שיש הרבה אומנים איכותיים שמוציאים אלבומים בקצב. אבל אם לא יוצא לה, עדיף שלא תוציא מאשר תוציא בכח חומר שהיא לא שלמה איתו. יש עוד כמה דברים שאני לא אוהבת אלה, אבל אני לא זוכרת כרגע. אבל בסה"כ אני באמת חושבת שהיא גאון ואפילו אם אני לא אשמע אותה יותר בגיל 70, אני בטוחה שתמיד אני אשמור לה פינה קטנה בלב.