אני קורא עליכם תגר

ariana ariston

New member
אני קורא עליכם תגר

ונראה אם תיענו. אני טוען שאין טוב בלי רע. את זה חז"לינו ידעו כבר לפני שנים. ואני מרגיש קצת מותקף רק מפני שפצחתי בביקורת ולו המרומזת ביותר על אלניס. אפשר לא להסכים איתי, אבל "שיחה מעצבנת ומיותרת"? "בחיים לא יימאס לי"? "הדגש הוא על איכות ולא כמות"? קצת קלישאתי וילדותי. אני רוצה שכל אחד יגיד לפחות דבר אחד רע על אלניס.אבל רע באמת. לא "אני חושבת שהיא צריכה להחליף גיטריסט". אתם מסוגלים? או שלא?????

BaBa LiVe

New member
לא

מה אתה מחפש? אתה רוצה שנגיד שאלאניס לא שרה 500 שירים! מה אני אעשה? אני חושב שאני לא יכול להמשיך לחיות... אה, וד"א אני מזהה ילדותי, לא ראית דבר כזה אה, ובחיים שלי לא הייתי ציני... והיא גם לא צריכה להחליף גיטריסט! הרכב מנצח לא מחליפים! וגם לא מעבירים עליו ביקורת...שהיא לא נכונה! אולי לדעתך כן, לדעתי לא....

symptoms

New member
תשמע בחור

אף אחד לא תקף אותך פה כל אחד רשאי להביע את דעתו-זה מה שאתה עשית וזה מה שאנחנו עשינו אבל להגיד שאנחנו קלישאיים וילדותיים כי אנחנו אומרים שאנחנו אוהבים את אלאניס ובוחרים להעדיף איכות על פני כמות?!?! וכי אנחנו אומרים שבחיים לא ימאס לנו מאלאניס אפילו אם זה יקרה (ואני לא חושבת שזה יקרה) אנחנו באמת ובתמים לא חושבים כך ואנחנו מאמינים שנאהב את אלאניס לעולמים. אני באמת מאמינה שאלאניס צריכה את הזמן שלה כדי לעבוד ולשחרר שירים ואני מוכנה לתת לה אותו כדי שהיא תמשיך להוציא כאלה אלבומים נהדרים.... ודבר אחד לפני האחרון אתה אומר שאנחנו תוקפים אותך אבל לפי דעתי לקרוא לדעות שלנו ילדותיות וקלישאתיות זו תקיפה וחוסר יכולת לקבל דעות מנוגדות לשלך אנחנו הסברנו את עצמנו בלי להיגרר להעלבות ועם כיבוד הדעה שלך(גם אם אנחנו לא מסכימים לה) ןלבסוף דבר אחרון אני לא מבינה למה אתה רוצה שנמצא משהו רע באלאניס למה לנו? למה לחפש פגמים סתם ברור שהיא לא מושלמת אבל אני לא אלך ואחפש פגמים רק כדי שאני אוכל לזכות בתואר של כבוד.. ודבר אחד אחרי האחרון שקשור לשירשור הקודם אבל בגלל שאני כבר כותבת אני אכניס אותו לכאן אלאניס כן משנה ורק שתדע שהיא ההופעות והקול שלה וסגנון ההופעה השתנו פלאים מאז שהיא התחילה להופיע ועד עכשיו אני שומעת עכשיו את הבוטלג לייט מי פייר והיא פשוט נשמעת שם מדהים וכן הוא שונה מהופעות אחרות (ובמיוחד מאלה החדשות)

niraf

New member
היא לא גאונית

היא לא פורצת דרך, היא לא מדהימה, היא לא מורכבת מבחינה מוזיקלית (דווקא יש לה כמה שירים יפים מבחינה לירית). מספיק רע בשבילך? זה מה שנכון. היא יוצרת טובה לסגנונה. עדיין אפשר להגיד את מה שאנשים פה אמרו וגם מה שאני אמרתי. זאת באמת הייתה שיחה מיותרת. יוצרים באמת לא צריכים לדרוש מעצמם דד ליין ליצירה, זה מטומטם. אנשים יכולים לאהוב אותה עד כמה שבא להם. אמירות כמו "בחיים לא יימאס לי" הם אולי לא הכי מקיפות וכוללות או משו אבל זה מה שמי שאמר מאמין. למה לדרוש מכל אחד להגיד משהו רע עליה בפורום שדמוגדר כמעריצים? אתה לא באת לבקר, אלא באת לדרוש מהיוצרת את הדרישה הכי חסרת טעם בעולם - לייצר עוד. אתה רוצה ייצור של מפעלי חרושת בסגנון של בריטני ספירס? לך תהיה מעריץ של בריטני ספירס. רוצה מוזיקה? חכה בסבלנות.

יש משהו מבאס אצלה...

אבל אמרת שזה לא מתקבל... בכל אופן מאז שנת 1998 אלאניס שרה את "אירוניק" (חוץ מהאנפלאגד!! איזו גרסה מדהימה!! אשכרה מרגשת!) בהופעות חיות בצורה שמזה מבאסת אותי... חוץ מההופעה בישראל שבטח לכולם נשמעת אותו דבר אבל לא יודע נראה לי שבגלל שאני אשכרה הייתי שמה וחלק מהבית הראשון ששר הקהל גם הקול שלי נתרם וכל הזמן הזכרון הזה שאימא שלי הגיעה לאסוף אותי בדיוק שהיה את אירוניק ושהיא אמרה "איזו יפה היא.." ואיך שהיא כיוונה אלינו את הרמקול בבית הראשון!!!!! ע-נ-ק!! וזהו... אין שום דבר אחר.

AdiBaba

New member
בקשר ל-500 שירים

הייתי מתה שאלאניס תעשה מלא קאברים ושירים מיוחדים ואז אוסף ההופעות שלי יהיה מגוון יותר. אבל שאלאניס בוחרת איזה שירים לשיר, אני לא חושבת שהשיקול שלה צריך להיות "אולי יקליטו את ההופעה שלי ומחר יפיצו אותה באינטרנט, אז נעשה כמה קאברים כדי שלמעריצים שלי יהיה אוסף יותר מגוון". תזכור שרוב האנשים בהופעות הם לא מעריצים, אם ישירו להם מלא שירים חדשים או פחות מוכרים הם יתחרפנו. אלאניס שרה אפילו עכשיו הרבה שירים מג'גד כי אין מה לעשות, זה מה שהקהל רוצה. אבל היא גם שרה שירים פחות מוכרים שמעריצים מתים לשמוע. אני חושבת שדוקא מבחינת שירים היא עושה שילוב די נכון וגם סדר השירים בהופעה מצויין לדעתי. אל תשכח שבמאי 2001 עוד לפני יציאת urs ו-fos אלאניס שרה כמעט חצי שירים מהאלבומים האלה והקהל לא הכיר אותם אז. הייתי מתה להיות בהופעה כזאת, אבל ריחמתי על רוב האנשים שם שלא יכלו להתפרק עם השירים האלה. זה לא נכון שרק בארץ נהנים לשיר יחד עם הזמר. אצלנו זה כנראה יותר בהתלהבות בגלל שזה אירוע נדיר. ובקשר לקאברים, זה מאד נחמד לשמוע ביצועים שלה לשירים אחרים. אבל אני כל כך אוהבת את החומר שלה שאם אני אהיה בהופעה אני מעדיפה לשמוע בעיקר אותו, למרות שמה זה קיוויתי שהיא תשיר בארץ את "בלק אול סאן". לדעתי זה לא מקרי שהיא שרה אותו דוקא בגרמניה, היא הופיעה מלא בגרמניה, אז שמה ראו אותה מלא פעמים, אז היא רצתה לתת להם משהו חדש. אני חושבת שבמקומות שהיא מופיעה לעיתים קרובות היא יותר מגוונת. ובקשר לפרל ג'ם להקה שאני מאד מחבבת. שמתי לב שאת הלהיטים שלהם מהאלבום המצויין ten הם בקושי שרים בהופעות. אתה יודע איך אני אתבאס אם אני אהיה בהופעה שלהם ואשמע כל כך הרבה שירים שאני לא מכירה ואת "ג'רמי ואלייב" לא. אני מראש לא אלך. יכול להיות שרוב הקהל שלהם כן מחפש את זה. אלאניס היא יותר מיינסטרים מהם זה בטוח. הקהל שלהם נראה סוג של קהל שאוהב יותר מוזיקה מחתרתית. בקיצור אלאניס, כמו כל אומן אחר צריכה לחשוב גם מה הקהל שלה רוצה בהופעות ואני בטוחה שהרוב רוצים ג'גד ולהיטים, אבל היא נותנת גם קצת דברים מיוחדים למעריצים. בקיצור באף מצב לא יכול להיות שכולם יהיו מרוצים לחלוטין ולכן צריכים למצוא את השילוב. ודרך אגב רוצים דברים רעים על אלאניס. אין בעיה. בקשר להופעות. לדעתי אלאניס לא מופיעה גדולה בכלל. לפעמים זה נראה בהופעות שהיא רק מתה לשיר וללכת כבר הביתה. אבל הדבר שהכי מפריע לי זה חוסר התקשורת עם הקהל (ותקשורת באמצעות שירים נטו לא מספיקה), היא משתייכת כנראה לסוג הזמרים שקשר עין עם הקהל מוציא אותם מהריכוז (כמו אייל גולן למשל). זה דבר שאני מאד לא אוהבת אצלה. מישהי שאני מכירה והיתה בהופעה שאלה אותי אם קצת יש לה משהו נגד ישראל. אמרתי לה שמה פתאום ולמה היא שואלת. אז היא אמרה לי שאלאניס היתה מרוחקת ולא יצרה קשר עם הקהל. אז אמרתי לה שבכל ההופעות היא ככה ושזה לא אישי נגדנו. מה עוד אני לא אוהבת אצלה? אה, אני לא אוהבת שבראיונות היא לפעמים יותר מדי מתפלספת, למרות שבאופן כללי אני אוהבת לשמוע אותה מדברת. וכן, גם זמן ההמתנה מאלבום לאלבום מוציא אותי מדעתי, אבל כמו שמישהו כתב פה, היא לא פס ייצור בבית חרושת. למרות שיש הרבה אומנים איכותיים שמוציאים אלבומים בקצב. אבל אם לא יוצא לה, עדיף שלא תוציא מאשר תוציא בכח חומר שהיא לא שלמה איתו. יש עוד כמה דברים שאני לא אוהבת אלה, אבל אני לא זוכרת כרגע. אבל בסה"כ אני באמת חושבת שהיא גאון ואפילו אם אני לא אשמע אותה יותר בגיל 70, אני בטוחה שתמיד אני אשמור לה פינה קטנה בלב.

ariana ariston

New member
יופי של תשובה

אני אוסיף עוד אחת. אני חושב שהיא נורא השתפרה בתחום הווקאלי. זכורה לי ההופעה שלה ב1995 בפסטיבל rock am ring בגרמניה. וגם לפני כן, היא הופיעה באולפני MTV למשך חצי שעה. 2 ההופעות היו גרועות ביותר מבחינה ווקלית. זו בעצם הפעם הראשונה שנתקלתי בה בהופעה חיה, ולא היה לה אויר לסיים את המשפטים. בפסטיבל, שמעו יותר את הגיטריסט שלה, שאמור היה ללוות אותה ברקע. אולי זו גם שאלה של כושר. היא פרפורמרית ניידת על הבמה, אז יכול להיות שכשהיא לא בכושר, היא גם לא מסוגלת לשיר. אין אויר בריאות אחרי 2 ספרינטים. בכל אופן, זה היה בתחילת דרכה. היום אין לה בעיה לקפוץ שעתיים וגם לשיר היטב.

דווקא אלאניס כן מגוונת הרבה...

כמעט כל הופעה היא עושה משהו מיוחד אחד. מספיק שבהופעה שהייתה ב- 24 ליולי 95 היא אמרה באירוניק פאקינג נייף זה גם משהו. אם אני ארשום לך עכשיו את כל החידושים שהיא עושה לא יהיה לי מקום אז אני אתן לך את הדוגמא הכי קרובה שיכולה להיות אלינו? בשום הופעה של אלאניס לא היה סולו שלם של מפוחית במשך איזה 2 דקות כמו שהיה ב- HAND IN MY POCKET בארץ... יש מלא...רוצים לעשות שירשור שכל אחד ירשום משהו מיוחד שאלאניס עשתה בהופעה מסוימת? אני בעד... נ.ב. גם טעות יכולה להיות בחשבון... נ.ב2. רציתי גם לרשום שאין לי עוד הופעה שאלאניס אומרת בה "הארץ שלכם ממש יפה!" כמו שהיא עשתה לפני JOINING YOU. ורוצה עוד דוגמא שהיתה בארץ? אחד מחברי הפורום ביקש ממנה לשיר בהופעה בראשל"צ את YOUR HOUSE... והיא הייתה אמורה לשיר בכלל את THESE R THE THOUGHT ובסוף היא שרה את YOUR HOUSE ואם אני לא טועה מישהו כאן אמר פעם שיש לו את הפתק הזה שאלאניס מחקה את TRTT ורשמה YH. הפתק שמה---------------------> זה רק אומר שאלאניס דווקא כן מגוונת בהופעות שלה..

symptoms

New member
אני לא מסכימה עם זה שהיא לא פורצת

דרך אולי עכשיו כבר לא אבל ב-95 כשיצא גאגד הוא היה חידוש והיווה מקור השראה לדור שלם של זמרות וגם לדור שלם שהקשיב לשירים וחוץ מזה אני כן חושבת שהיא מדהימה אבל זו דעתי האישית ואף אחד לא חייב להסכים איתה

דבר שאני לא אוהב אצל אלאניס...

אממממממ אני לא אוהב שהיא לא מדברת הרבה בהופעות. למרות שאני חייב לציין שבסיבוב ההופעות האחרון היא דיברה יחסית די הרבה. אני לא מבקש שהיא תתחיל לספר לנו על כול שיר ושיר אלא שסתם תדבר, אולי תספר לנו מה היא חושבת על כול מיני דברים אקטוליים או איזה סיפור אישי! הבנתם את הנקודה אז אלאניס בבקשה תתחילי לדבר!!!

Rוית

New member
אני מסכימה...

לדעתי ב95 אלאניס היתה הדבר הכי חדיש והכי לא מוכר שהיה בזמנו וזה סחף המון. לא סתם הרולינג סטון כינה או ANGRY WITHE FEMALE.. היא היוותה משהו שלא היה מוכר אז וזה היה חידוש מדהים. משהו שאני לא אוהבת באלאניס? באלאניס עצמה אני לא יכולה לענות כי דוגרי אף אחד מאיתנו לא מכיר את אלאניס אלאניס ממש טוב אבל לפי הפרסונה שהיא משדרת אולי באמת הייתי מעדיפה אם היא היתה יותר מחוברת למערצים שלה בהופעות, או בכללי (זוכרים את רשימת החותמים הכי גרועים? זה עדין בטאגלינס למי שרוצה להתעדכן
). דר"א, בתור בן אדם אישי, לדעתי היא אדם מרתק ומקסים.. ואני מסכימה למי שאמר שלֶמָה בכוח למצוא פגם באלאניס? אנשים אתם אוהבים את אלאניס-תתגאו בזה
זה לא קלישאי ובטח שלא ילדותי! תתעלמו משאלות שאתם לא רוצים לענות ונראות לכם מיותרות, חבל על סתם ריבים.

AdiBaba

New member
לי יש את הפתק הזה שאמיל מדבר עליו

יש לי את 2 הסטליסטים מההופעות בארץ. וכמו שאמיל אמר בזה של ראשון היא מחקה את trtt ורשמה את your house. אני מאד מקווה שזה באמת כתב היד שלה. כי אם כן, זה הדבר הכי יקר ערך שיש לי עליה, יותר טוב מחתימה שלא השגתי. יוסי שיש לו צילום של זה בטוח שזה הכתב שלה, מקווה שהוא צודק. בקשר לשיפור מבחינה ווקאלית, אין ספק שהיא השתפרה. אבל דוקא את ההופעות הישנות אני יותר אוהבת, כי היא שרה יותר בלהט וברגש ומהנשמה ובכאב אמיתי.

AlanisJunkie

New member
אמממ...

כמו שרוית אמרה פעם (ואני זוכר!), אי אפשר לאהוב מישהו בלי לבקר אותו. לפני כמה חודשים כתבתי את זה, ותאמין לי שהיו תגובות זועמות, אבל הייתי חייב לכתוב את זה. מי אמר שאי אפשר להגיד משהו רע על אלאניס? אף אדם אינו מושלם...ואנחנו אוהבים אותה בדיוק איך שהיא, לא מושלמת. :)

ariana ariston

New member
יופי. גם אני בדיעה שלך לגבי ביקורת

מי שלא מסוגל לבקר את אלילו, הוא לא יותר מפנאט בעיני, שיאהב גם אם האמן המוערץ יגהק שעה למיק ויוציא את זה כסינגל. מה שמוזר לגבי URS, הוא כמות השירים. לא מספיק שנתתי לה את כל הזמן שבעולם לצאת עם שירים חדשים, היא קיצצה מ17 ל11, שהם גם יותר קצרים, ואפילו שכתבה (לדבריה!) כמות נכבדת של שירים נוספים שהיא תכננה לשחרר כבי-סיידים, הם די בינוניים לטעמי. הם לא נושכים כמו השירים ב SFIJ. מה??משבר אמצע החיים?

אצלי אין ממש סדר מעודף להופעות

בעיקרון ההופעות בשנת 1995-1996 היו ההופעות הכי אנרגטיות וממריצות שיש. הן היו הופעות של רוק ממש של פירוק עצבים על העולם... בתקופה הזאת אהבתי את הביצועים של: Perfect (יש לי הופעה שאחרי שהיא צועקת WHY R U CRYIN´? יש הד רציני ל- CRYIN ואז כולם צועקים זה ממש ממש מגניב...) right through you - לדעתי הוא לא נשמע משהו בהופעות האלה כי אלאניס אוהבת לשיר אותו בהתחלה - מתי שהיא רק מתחממת... בכל אופן ההופעות האקוסטיות שלו באותן שנים מדהימות. you learn - הביצועים של YL השתנו כל כך הרבה פעמים וYL של ההופעות בשנים האלה היו ה- "יו לרנים" הכי טובים שהיו...איך היא הייתה פותחת את השיר בגיטרה עצבנית. mary jane - בהופעות אז היו לה קטעים שאת ה- keep warm my dear , keep dryyyyyyyyyyyyyy היא הייתה שרה במשך 20 שניות רצופות בלי לקחת אויר!!! Ironic - רק מה שביאס אותי זה שאף פעם בהופעות זה לא ישתווה למקור. חוצמזה בשנת 96 אלאניס הייתה שרה את החלק: life has a funny way of sneaking.... and everything blow up in your face היא הייתה שרה לאט ומעצבן לאללה. can´t not - גרסאות ממש טובות! your house - בניגוד להיום אז היא הייתה שרה חצי בלי מנגינה וחצי עם... בכל אופן אני לא יכול לסבול את: YOK (חוץ מגרסת הגראמי - הגרסה הכי טובה של YOK בהופעות) היא צורחת ולא מבינים כלום!!! אבל ההופעות הכי טובות היו אלה של סוף 98...אלה שהיא לא התבישה לשיר בהן את UR, HEART OF THE HOUSE, ONE, YOUR CONGRATUALTIONS,FRONT ROW ו- UNSENT בהופעות שהן לא אקוסטיות ואנטימיות...

symptoms

New member
אני אוהבת

במיוחד את ההופעות של 95-96 כי שם היא שרה הכי רגשי ואת ההופעות של 2001-2002 כי בהופעות האלה יש הרבה גיוון אבל את CAN'T NOT אני אוהבת בעיקר בהופעות של 95-96 לפני שהוא עבר שינויים והוכנס לאלבום אני יותר אוהבת את הגרסה הישנה והמדהימה

למעלה