אני קונה מקל

thewierdo

New member
אני קונה מקל

אני משחק כבר חצי שנה דיי רציני. והחלטתי לקנות מקל במחיר סביר כדי לשפר שליטה . BCE BOXXER אני יודע שהוא לא מדהים אבל בתקציב כזה זה בחירה דיי טובה לדעתי.השאלה שלי זה איזה איכות הוא בערך? כמה זמן הוא יכול להחזיק בשמירה אופטימלית (בלי שינויי טמפרטורה קשים,בקייס ואני מן הסתם לא אעשה איתו ברייקים.) מישהו התנסה איתו? מכיר?

9ball master

New member
מה זה משנה?

אם החלטת לקנות משהו ואתה מודע שלא מדובר במקל לא הכי איכותי אז מה זה משנה.... מכיוון שאין שני עצים זהים, אין תשובה אחת לשאלה שלך. יכול להיות שתקנה מקל ב 300 ₪ והוא ישאר ישר 20 שנה ויכול להיות שתקנה מקל ב $3000 והוא יתעקם אחרי חודש.... למרות שהסיכוי שזה יקרה הוא נמוך, כבר קרו דברים מעולם..... יש לי אחד כזה (מקל פול) שקיבלתי חינם...... ויצא לי לשחק איתו קצת (רק לשם בדיקתו) אחרי כמה מכות פתיחה השאפט התעקם קלות (לא משהו נורא) מבחינת משחק הוא בדיוק כמו כל מקל זול אחר.... האמת היא שלאחר שמכרתי את כל מקלות הפתיחה שהיו לי אני משתמש בו כמקל פתיחה (הוא כבר עקום אז זה כבר לא משנה....) עד שאני אמצא מקל אחר....

thewierdo

New member
אוקי

ועוד שאלה לגבי הבאט. מה ההבדל בין באט של מקל זול ליקר? יענו אם אני משחק עם המקל הזה ואז מתעקם לי השפאט, אם אני אקנה שאפט חדש של חברה רצינית האם המקל יתפקד כמקל עם באנט אחר ואותו השפאט? כמה קריטי השאפט כבר חוץ מהמשקולת שלו?

9ball master

New member
תשובה

מבחינת ביצועים של המקל, החלק החשוב ביותר זה ה shaft והטיפ שמורכב עליו. שני butts שונים עם אותו shaft בדיוק יתנו ביצועים זהים באופן תיאורתי, למה תיאורתי? כי אם השחקן הוא רובוט אז הביצועים יהיו זהים כי לרובוט אין רגש. ל butt תפקיד חשוב בשליחת פידבק חזרה לשחקן בעת ביצוע מכה, אמנם המקל יתן את אותם ביצועים אך ה"הרגשה" תהיה שונה ולכן שחקן עלול להכות את אותה מכה בצורה שונה רק על מנת לשחזר את אותה "הרגשה" ואז בעצם תוצאת המכה תהיה שונה, כלומר ביצוע שונה אך שוב יש לזכור כי ניתנה מכה שונה... ישנם הרבה אלמנטים שמוכנסים ל butt על מנת ש"ירגיש" בצורה זאת או אחרת, סוג החומרים שמשתמשים בהם, שיטת ההרכבה וכמובן התוצאה הסופית של משקל המקל ונקודת שיווי המשקל. מה הכי טוב לך? רק אתה יודע, כי רק אתה יודע מה מרגיש לך טוב או נכון. אמנם ניתן להתרגל כמעט לכל מקל אבל רק שילוב אחד ירגיש כמושלם. על מנת למצוא את המקל המושלם צריך לנסות הרבה מקלות, הבעיה היא שבארץ המבחר הוא דל אז צריך ללכת עם מה שיש. דרך אחרת היא לחקור קצת וללמוד איזה מקלות "נחשבים" לטובים יותר שמן הסתם גם רוב השחקנים חושבים שהם נותנים פידבק טוב ולבצע קנייה בהתאם. קח בחשבון שמקל "נחשב" שכזה לא יהיה זול.....

thewierdo

New member
היום קניתי.

שיחקתי. ואני מאוד מבסוט.. פידבק טוב מהמקל, יש לי איתו פיל יותר טוב וטאצ' יותר טוב. משם והלאה כל השאר לא משנה.

torso2

New member
גם לי את המקל הזה...

ולמרות שהוא מקל זול אני מרגיש הרבה יותר נוח לשחק איתו מאשר עם המקלות במועדון. היה לי מקל טיטניום כזה והחלפתי עם חבר שלי ב- Boxxer. תהנה :)

9ball master

New member
היום גיליתי ש....

שגם ה butt של ה boxxer שלי התעקם..... כנראה שאני צריך לזרז את קניית מקל הפתיחה החדש שלי....

torso2

New member
אני משחק עם שלי משהו כמו שנה...

בממוצע של פעם-פעמיים בשבוע והוא עוד לא התעקם.. כמובן יכול להיות שהוא עקום ואני פשוט משחק גם כן עקום אז זה מתקזז. מה שעושה את המקל הזה עוד יותר אטרקטיבי לאנשים שלא בעלי יכולת גבוהה במיוחד בענפי הביליארד השונים.

למעלה