אני קול צף

אסף י 1

New member
אני קול צף

בחיים לא הייתי כזה, אבל המפלגה שלי פשוט עזבה אותי לאנחות (שנוי) מה לעשות? מרץ? קדימה? לא להגיע לקלפי? מי יתן יותר סכוי להוריד את הכח של החרדים והמתנחלים ש"מביאים לי את הסעיף"?

התלבטותך

אם לא תגיע לקלפי, תחזק את כוחן של המפלגות החרדיות, שהמצביעים שלהן באים באחוזים עצומים לקלפי. מבין שתי האפשרויות שנתת עדיפה מרצ על העבודה, כי העבודה למען הכסא תוותר על נושאים חיוניים לחילונים כמו נישואים אזרחיים וכדומה. הערה:אני לא מצביע מרצ, אבל מבין העבודה ומרצ, מרצ עדיפה בהיבט הזה.

reddem

New member
"אני לא מצביע מרצ"

אם אתה לא מצביע מרצ ואתה אדם חילוני - אז לאיזו מפלגה אתה כן מצביע? אודה לך אם תענה בכנות!

Nellie Bly

New member
מרצ זו המפלגה שבמשך שנים

נושאת את הדגל של המלחמה בכפייה הדתית ובסחטנות החרדתית. הכנסת הבאה הולכת להיות מטורפת,הימין יהפוך לגוש חזק וחולני-של ימין קיצוני ופאשיסטי-חייבים!!מרצ חזקה מולם!חייבים!!כי העבודה הוכיחה שהיא תתקפל כדי להכנס לכל ממשלה,וקדימה?אף אחד לא יודע מה היא יכולה לעשות. להגיע לקלפי ולהצביע מרצ-להכניס לכנסת את צביה גרינפלד שתוכיח לכולם שיש יותר מדרך אחת להיות יהודי,ואף על פי שהיא חרדייה ואולי בגלל אמונתה היא תלחם למען הפרדת הדת מהמדינה.מרצ לא אכזבה ולא הפקירה את החילונים-והיא לא תפקיר,יש לה עקרונות,יש לה דרך והיא נאמנה לעקרונות שלה-מרצ זו המפלגה היחידה שאפשר לסמוך עליה. לתת את הקול שלך ל'קדימה' זה להכניס מועמד אנונימי ולא מוכר שלא מבין דבר ברזי הפוליטיקה ומאוד יכול להיות שהוא לא ילחם בעד הפרדת הדת מהמדינה וכנגד הסחטנות החרדית.מצד שני למרצ יש רקורד מוכח של עשייה,מרצ היא מפלגה חילונית שמאמינה בחופש ובבחירה.אני יודעת שיש הסתייגות אבל בכנסת הזו,יותר מתמיד חייבת להיות מרצ חזקה ובעלת משקל.

טדי 31

New member
מרצ לא נגד חרדים../images/Emo197.gif

מרצ לא מתנגדת לחרדים כלל . אם תרפרף באתר הזה תימצא רוב דיעות ואי מעשה כשתיצטרך לפעולה מעשית להתריע נגד חרדים כשיציקו לך. שינוי עושה זאת דרך כלל ולוחמת בחרדים כמו גם בעד דיעות ליברליות בכלל: נישואין אזרחים, מסעדות שתיפתחנה בפסח ותצגנה חמץ בלי קושי, מכירה בחנויות בשבת, אוטובוס בשבת ועוד.

חתוליס

New member
אני חושב שהבעיה של מפלגות כמו שינוי

היא שבמקום להסתכל על שני צדדי המטבע, המפלגה רק מחפשת כיצד לתקוף את החרדים. כך גם חץ. הדבר שגרם לי להתפקד במרצ הוא המתינות. אם אתה קורא לעצמך ליברל, זה יהיה אבסורד ללכת ולהצביע במפלגה כמו חץ או שינוי. הרי המפלגות האלו לא מנסות להלחם בכפייה הדתית, אלא בחרדים כקבוצה בתוך העם. מרצ, לעומת זאת, במקום להתעסק בשחיתות דתית, תלחם בשחיתות כולה. לא משנה אם המושחת הוא שחור, לבן, לובש כיפה או הומוסקסואל. אולמרט יהיה ראש הממשלה הבא. השאלה היא באיזה ממשלה הוא ישב- עם ש"ס וישראל ביתנו, או עם העבודה ומרצ. ככל שמרצ תהיה גדולה יותר, כך הסיכוי שש"ס תשב בממשלה קטן יותר.

Red R

New member
רק תוספת קטנה

לדעתי אתם אמרתם השבוע שאין לכם בעיה לשבת עם ש"ס בממשלה לכן כדאי לחשוב פעמיים לפני שמצביעים למפלגת לווין של ש"ס.

goanin

New member
המפלגה שלנו, שינוי

עזבה אותנו לאנחות אז אני תומך בשינוי ובחץ... אבל ----> רק מרצ בקלפי! איך מפלגה אחרת שתעבור את אחוז החסימה ומאימה לך. שלא תעז לא ללכת להצביע. ושים מרצ.

למעלה