אני צריכה קצת הרגעה

צביבל

New member
אני צריכה קצת הרגעה

ותשובות מנסיונכם - (בני בן 8 בכיתה ב' ADD ומטופל בהצלחה בבי"ס ע"י ריטלין SR) ראשית אנחנו כרגע שוקלים לתת לבנינו ריטאלין גם בשבתות וחופשות - הוא פחות מציק ככה, מביע את עצמו הרבה יותר טוב ובכלל - נראה אחרת. זה קצת מעיק עלי כי חשבתי שהבעיה רק בלימודים וכנראה שלא. שנית - נראה שביום שבו לא לקח את הכדור הזיכרון שלו לא משהו - לא סתם בלזכור מה להכניס לתיק וכו' אלא גם בתשובות לשאלות על חומר לימודים שידע היטב או משהו שראה וקרא. זה מוכר למישהו? שלישית - האם יכולות להופיע תופעות לוואי אם עד עכשיו (כ 6 חדשים) לא היה כלום, או שכבר אפשר להניח שזה לא יקרה? ורביעית - האם יכול להיות שהוא ימשיך שנים עם ה-SR (במינון מתאים לגודלו) או שבד"כ עוברים לתרופות אחרות וחזקות יותר עם הזמן? האם אפשר לפתח "עמידות" לריטלין? תודה וסליחה על ההצפה בשאלות. צביבל

05 מיכל

New member
ננסה לעזור...

שלום לך, ראשית, אסייג את עצמי: אינני איש מקצוע, אני סתם מנוסה כ ADD-ית בעצמי וגם כאמא של כמה כאלה. ולשאלותייך: הפרעת קשב וריכוז היא בעיה שמשליכה על המון תחומים ומצבים בחיים. קשה לתפוס בכמה מצבים שונים אנחנו זקוקים לריכוז שלנו על צורותיו השונות... לכן כל כך חשוב להיות מודעים ולטפל. אחרת, הקשיים - וגם המשוב השלילי בעקבותיהם - רודפים את הילד בכל תחום, והנזק הרגשי הוא עצום. לכן אין זה פלא אם אתם מרגישים קושי בחופשות ובשבתות, והילד עשוי להרוויח הרבה אם תעזרו לו עם רטלין גם בימים כאלה. ובהחלט אין זה מפתיע אם קושי בריכוז גורם לקושי להיזכר בידע שנלמד או לשלוף אותו ברגע הנכון. לגבי תופעות לוואי - אני לא יודעת בוודאות אם לעולם לא יהיו לא, אבל אם עד עכשיו לא היו אז הסיכוי שיופיעו אי-פעם לא גדול. לא הייתי מטרידה את עצמי בשאלה הזו. אינני יודעת על תרופות חזקות יותר מרטלין, אלא רק על תרופות שונות. כמו שציינת בעצמך, יש צורך להתאים את המינון עם הגדילה, אבל מעבר לסוג אחר של תרופה נדרש רק כאשר רטלין ממש לא מתאים, ואין סיבה לצפות שזה יקרה עם הזמן. (שוב, אינני יודעת אם זה לא קורה אף-פעם, אבל עד כמה ששמעתי עד היום - זה לא המקרה המצוי והצפוי.) בהצלחה!

zivadina

New member
תשובות

קיבלת את כל התשובות הטובות ממיכל 05 רציתי רק להדגיש, ש"עמידות לריטלין" היא נדירה מאוד מאוד. יותר סביר שתצטרכו להעלות את המינון בהתאם לעלייה במשקל הילד (ובבגרות זה ירד), ותצטרכו להאריך את ההשפעה של הכדור בהתאם להארכת שעות הלימוד של הילד.

למעלה