אני צריכה עצה!

אני צריכה עצה!

שלום למישיכול לעזור ישלי ילדה בת שש וחצי שסובלת מאפלפסיה ומטופלת בדאפלאט מגיל שלוש הבחנו את הבעיה הבעיה היא כזאת לפני שבועים לי קיבלה התקף קשה שנמשך כארבעים וחמש דקות והזמנו אמבולנס ולי היתה בטיפול נמרץ ילדים והושפזה ליומים להשגחה ומכאן מתחילה הבעיה ומחמירה לי לא רוצה ללכת לבית הספר ההתנהגות שלה בלתי נשלתת גם מבחינה רגשית וגם מבחינה התנהגותית אני וכל בני משפחתי לא יודעים איך להתמודד ולעזור לה לצאת ולחזור למסלול רגיל

love4101

New member
היי קודם תבריי עם הילדה

למה היא לא רוצה ללכת לבית הספר? אולישם מישהו מציק לה? קורה הרבה פעמיים (גם לבני זה קרה)שהאפילפסיה משפיעה רגשית מאוד והפחד שהחיים והחברים והמשפחה לא "יאהבו אותי"בגלל שאני חולה בעיניהם זה נחשב למשהו מוזר ולא נורמלי כאילו הם עשו משהו רע הצעתי אליך הרבה אהבה סבלנות וגבולות ברורים ועם צריך ללכת לשיחות גם לבני היום בן 12 יותר נרגע ודברים מסתדרים בעזרת השם לאט לאט כי ילדים בגילם במיוחד שהם חולים לוקחים את זה קשה ריגשית . ואני פה עם את צריכה משהו.

בתגובה ליחסך המון תודה

את אולי קצת צודקת אבל זה לא בדיוק המצב אצל ביתי היא עדין לא ממש יודעת מה בדיוק קורא לה אני הסברתי לה קצת על מה שלפעמים היא חובה אבל הסבר ממש עדין ולא מסובך כמובן שבהעצת המורה ופסיכולוגית בית הספר הבעיה שלי היא לא ריגשית אצל הילדה אלה יותר חינוכית קשה לי להציב לה גבולות וכל דבר מצריך ממני וממנה עצבים ומתחים וזה ברצוני למנוע. לי מבינה שיש לנו קושי בהתמודדות ואת זה היא מנצלת בדרך שלה אני פשוט מרגישה מתוסכלת ולכל הגורמים שכן באפשרותם לעזור לי אני מוצאת את אותה התשובה זה לא קשור אלינו אנחנו לא מטפלים בגיל הזה וכדמה ואגודת אייל כרגע בחופש ואז התסכול גובר וכל שאר הביתה נמצא כמו בסיר לחץ

love4101

New member
כפי שצינת קשה לך להציב

לה גבולות פה מתחילה הבעיה אצלך לא אצלה למה בגלל שאת מרחמת עליה או מה?היא ילדה רגילה כמו כולם אז מה עם היא חולה סוווווווווו תצבי כי עם לא היום מחר יהיה מאוחר מידי גם אני עברתי את זה ותאמיני לי אכלתי מרורים עד שלמדתי את הטריק אהבה וגבולות כי הילד מתנהג כמו כל ילד בגילו רק עם גבולות זה נהיה הרגל לאט לאט רק ככה זה עובד יקירתי בהצלחה ואני פה בשבילך.

מה היא הדרך

כי במילים זה לא עובד... אני מנסה בטוב,כל המשפחה מנסה. היא לא רוצה ללכת לבית הספר,היא צועקת ומרביצה ומתפרעת,ואם כבר אחרי וויכוחים מתישים היא הולכת אז היא מתקשרת הבייתה בטענה שהיא לא מרגישה טוב והיא חוזרת הבייתה. יש לך דרכים להציע לי? חשבנו בבית על משהו מקצועי

love4101

New member
איך היא חוזרת לבד?

זה באחריות בית הספר אסור תגידי לה אני לא בבית ואסור בבית הספר ךתת לצאת לילדה בת 6 7 לבד. ושתצעק ותשתןלל עד השמים ככה היה עם בני שהיא עושה בלגן תתני לה עונשים ותעמדי בזה שהיא מתוקה תתתני לה מתנה ותגידי לה וצחזרי כמו תוכי מי שעושה רע חוזר רע מי שעושה טוב חוזר טוב וממי אני מגדלת את בני לבד האבא פרש מהיום שבני נולד ומגיל שנתיים הוא חלה אז תעשי את זה ותעמדי בזה זה לא עובד כמטה קסם עם היא פרינציפית פשוט תצבי גבול ולא להשבר כמה שהיא צועקת ומשתוללת ואני היתי אומרת לבני עידן עם תרביץ ירביצו לך בחזרה חומד פשוט אין ברירה אחרת רק ככה זה עובד ותאמיני לי אורנה בני היה בלגן וכן בשלב מסוים הלכתי איתו לשיחות בבריאות הנפש שם יש להם מחלקה מיוחדת להורים ןילדים בתל אביב וזה לקח זמן אבל היום ברוך השם וכן בני היה בן 6,7 ,8 לא זוכרת שהלכתי איתו לשיחות אז רק טוב הלואי ואני פה.

בתגובה ליחסך המון תודה

את אולי קצת צודקת אבל זה לא בדיוק המצב אצל ביתי היא עדין לא ממש יודעת מה בדיוק קורא לה אני הסברתי לה קצת על מה שלפעמים היא חובה אבל הסבר ממש עדין ולא מסובך כמובן שבהעצת המורה ופסיכולוגית בית הספר הבעיה שלי היא לא ריגשית אצל הילדה אלה יותר חינוכית קשה לי להציב לה גבולות וכל דבר מצריך ממני וממנה עצבים ומתחים וזה ברצוני למנוע. לי מבינה שיש לנו קושי בהתמודדות ואת זה היא מנצלת בדרך שלה אני פשוט מרגישה מתוסכלת ולכל הגורמים שכן באפשרותם לעזור לי אני מוצאת את אותה התשובה זה לא קשור אלינו אנחנו לא מטפלים בגיל הזה וכדמה ואגודת אייל כרגע בחופש ואז התסכול גובר וכל שאר הביתה נמצא כמו בסיר לחץ

אורנה ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

יש הרבה מאוד מידע באינטרנט על הצבת גבולות לילדים שיכול להועיל לכם,יש מאמר מצוין של חיים עמית פסיכולוג חינוכי ומטפל משפחתי מוסמך, באתר שנקרא hebpsy.net. כתבו בגוגל "הצבת גבולות לילדים" אתם תמצאו הדרכה מעולה, אם מאיזושהי סיבה לא מצאתם את מה שחיפשתם או שיש איזשהו צורך בעזרה,בבקשה כתבו, אני מקווה שעזרתי במשהו, ערב נעים לכם

חייםלוי

Member
מנהל
אני חותם בדתי ידים על מה שכתבה

love410. הפחדים שלה מובנים לגמרי ותעשו כל מאמץ להביע את הזדהותכם אתה והבנה למצוקות שלה. בנוסף אולי תדברי גם עם יועצת בית הספר, תספרי לה על החששות שלה ויחד תגיעו לדרך פעולה שתעזור לילדה. בסה"כ היא (וגם את) עברתם טראומה די רצינית וטראומה כזאת לא עוברת במהירות. צריכים הרבה סבלנות והבנה.

למעלה