אני צריכה עיצה קטנה!

• פותח הנושא T00L
  • פורסם בתאריך

T00L

New member
אני צריכה עיצה קטנה!

שאלום לכם אני עכשיו בכיתה י"ב ואני צריכה להכין עבודה במדעי החברה חשבתי לעשות על עמדות של אנשים שבאיםממשפחה שקשורה לשואה (ניצולי שואה) לבין כאלה שלא.. בעיקר אנשים מעדות מזרח אירופה וההבדל בינם לבין אנשים ממוצא מזרחי (עיראק, מרוקו) כאילו מה ההבדל בינהם ביחס לשואה והכל.. מה דעתכם על זה? ואולי יש לכם הצעות לנושא דומה? אני אשמח לתגובה.. הרעיון בא בגלל שאני שאין לי ממ שעל מה לעשות ת'עבודה ובזמן המשלחת היה ברור לי שאנשים מהשכבה אצלינו שלא באים ממשפחה של ניצולי שואה פחות החברו מאשר אלה שכן.. אז זהו תודה מראש

L i T a L 1

New member
לדעתי זה ממש לא נכון

אצלנו כולם התחברו (חוץ מכמה תינוקות..) זה ממש לא נכון להגיד את זה כל אחד מתחבר בדרך שלו.....

גל1234

New member
גם אני לא מסכים איתך...

אומנם אני יוצא למסע רק יום ראשון הקרוב ותשובה סופית אני אוכל לתת רק אחי המסע , אבל אם אני הולך לפי הימי היערכות אז אני רואה שיש הרבה ממוצא מזרחי שהתחברו בדיוק כמו שיש הרבה מעדות מזרח אירופה שלא התחברו אני לא חושב שזה קשור , יכול מאוד להיות שאנשים שבאו ממשפחות של ניצולי שואה ומדברים איתם על זה בבית לעתים קרובות יתחברו יותר אבל אני לא חושב שזה קשור למוצא

tuty fruty

New member
גם אני לא מסכימה איתך

גם לי אין קשר לשואה והתחברתי ממש כמו שכל אחד אחר התחבר שם זה לא קשור.

T00L

New member
זה בדיוק העניין

שאני אמורה כאילו לעשות "מחקר" ולבדוק אם ההשערה שלי נכונה..

המשהו שמיוחד בשואה

הוא שהשואה מיחדת את כל העם היהודי בכלליות לא משנה אם אנחנו מזרחים אשכנזים זה נוגע לכל יהודי ויהודי כפרט וכעם שלם כי לא ניסו להשמיד יהודי מסוים אלה עם שלם כמו שאמרתי יכול להיות שההתחברות אולי שונה וגם זה לא בהחלט כי יש כאלה שהם דור שני ושלישי והם אומרים יאללה כמה אפשר לשמוע על השואה ומרגישים כמטרד ויש מזרחים או אפילו כאלה שאין להם קשר לשואה מתענינים יותר ושוב זה אי אפשר לעשות הכללות כי זה לא בדוק. אבל באמת שאין קשר למוצא שלך לבין ההתחברות לנושא בהצלחה בהמשך הכנת העבודה

אנשים! היא עושה מחקר!

המסקנה לא אומרה להיות קבועה מראש! היא רק בודקת את ההשערה (אלא אם כן זה סקר ברשות הפלסטינית על עראפת זה לא אמור להיות קבוע או סקר בסוריה על תמיכה בבשאר אסד)

למעלה