אני צריכה עזרה

אני צריכה עזרה

שלום לכולם, אני צריכה עזרה... אני מחפשת את השם העברי הנכון ל- U- BOAT ספינת מלחחמה מימי מלחה"ע השנייה. אם אכן ישנו שם עברי אשמח לדעת מהו. תודה

araviv

New member
שרית שלום!לאיזה מהן את מתכוונת

ישנם מספר רב של דגמים ולא תמיד תמצאי שם עברי לדגם של ספינת קרב חוצלארצית.אני מצרף לך את הדגמים הקימים:1168 U-boats have their own pages here U-1 thru U-490 U-501 thru U-1407 The Elektro boats Foreign U-boats 14 submarines captured by the Germans U-boats never commissioned 135 U-boats laid down but not finished You can also try the U-boat Finder. Please note: We use only the latest and, what we feel are, the most reliable sources of information for the site. Some of the information here was only first uncovered in 1994-1998 and thus does not always match older sources. עמוסי

אמממממ....

קודם כל, תודה על העזרה. רציתי לדעת אם השם של הספינה עצמה תורגם לעברית או שניתן לקרוא לזה יו-בוט וזהו. לגבי הדגמים, נניח U-429. אני פשוט מתרגמת סרט המתאר את קרבות היו-בוט באוקיינוס האטלנטי במהלך מלחה"ע השנייה.אשמח לקבל כל מידע. שוב, המון תודה.

yoram 1004

New member
יו איזו סירה

U_BOAT זה קיצור של המילה הגרמנית "צוללת". במלחמות העולם I ו-II קראו הכל (גם הרעים וגם הטובים) לצולות הגרמניות בשם זה. הגרמניות גם היו מזוהות במספר עם הקידומת U, שהיה חקוק על המבנה העילי שלהן. צוללות של ציים פרט לצי הגרמני לא מכונות אף פעם בשם זה. נא להקפיד עד דיוק התרגום, בהצלחה!

בת ים

New member
U boat-Underwater boat

אכן צוללת. לדעתי אפשר לקרוא לה צוללת מדגם U ומספר...כפי שציין עמוסי

soso_sami

New member
זה נורא פשוט

U- BOAT בפשטות גמורה זו צוללת. בכל תרגום יש להשתמש במונח "צוללת" כיוון שאין הפרדה בשפה העברית בין צוללת מלחמתית או צוללת מחקר או צוללת לא מאויישת או... לכן "צוללת" זו המילה. ה- U- BOATS היו צוללות של מלחמת העולם השניה שלא היו צוללות מוחלטות אלא כילאיים של אוניות/ספינות שטח בעלות יכולת צלילה. את עיקר התנועה שלהן למרחקים ביצעו על השטח וצללו רק לקראת התקפה או באזורי סיכון גבוה. לפרטים וקישורים באתר דולפין

ilandro

New member
u-boat

U-boat (yū'bōt') n. A submarine of the German navy. [Translation of German U-Boot, short for Unterseeboot : unter, under (from Middle High German under, from Old High German untar) + See, sea (from Middle High German sē, from Old High German) + Boot, boat.] עברית‬ (Hebrew) n. - ‮צוללת גרמנית‬

התשובה של ilandro.....

מדויקת. גם היום מסמנים בצי הגרמני את הצוללות שלהם באות U- ומס' סידורי. גם בחיל הים שלנו סומנו הצוללות (עד הגעת צוללות ה"גל") באות צ- ולאחריה מס' (צ-71,צ-73 וכ"ו).

למעלה