אני צריכה עזרה

leikin

New member
אני צריכה עזרה

שלום, פעם ראשונה בפורום ואשמח לעצה כי מרגישה שעוד מעט מתחרפנת.
קצת רקע: אני ובן זוגי שוכרים דירה כבר 3 שנים במרחק נסיעה של לפחות שעתיים-שלוש מחמותי. חמותי גרה לבד בדירה ובעיר אין שום קרוב משפחה.
אני בהריון בחודש ה- 9 ולאחר המון שיקולים הזמנו אותה לגור אצלנו.
הזמנו אותה אלינו כי היא מאוד בודדה ואנחנו בזמן האחרון ממש מגיעים מעט כי לא מתאפשר לנו.
מאוד היה קשה לי לעשות את הצעד הזה אבל בגלל שהיא ממש הייתה בודדה הלכנו על זה.

אני בנאדם מאוד (!!!) פרטי ומאוד אוהבת את הפרטיות שלי. אני מעריכה כמו כולם.
יש לנו דירה ממש קטנה. ויוצא שכבר חודשיים היא ישנה בסלון. לה עצמה זה ממש לא מפריע כי גם בדירתה היא ישנה בסלון. אני סובלת מזה!
היא שפית במקצוע שלה אז היא כל הזמן במטבח. נכון שכרגע גם ככה אין לי כוח להתעסק עם זה אבל אני ממש מרגישה שאני כבר לא יכולה להיכנס למטבח שלי ולהרגיש בנוח לעשות משהו על דעת עצמי כי אני לא יודעת מה היא תכננה לעשות.
היא בנאדם מאוד - מאוד אמציונלי, והיא מרגישה שהיא צריכה כל הזמן לדבר! עם מישהו לא מדבר איתה היא מרגישה כאילו משהו לא בסדר. דיברנו איתה המון המון פעמים על זה, היא אומרת שהיא מבינה שלא תמיד בא לנו לדבר אבל בפועל כשזה קורה היא תמיד נעלבת.
היא ואני מאוד מאוד שונות אחת מהשנייה, היא גדלה בבית ובסביבה שזה בסדר באמצע הדיבור להשחיל קללות ואני פשוט מתחרפנת מזה!
היא מאוד עקשנית ורוצה שהכל יעשה בדרך שלה, ואם זה לא נעשה ככה אז היא נעלבת.

בן זוגי מודע לכל זה, והוא תומך בי בכל מה שצריך.
אני לעומתי ממש לא נעים לי לדבר איתה לדוגמא לגבי הקללות ויוצא שפשוט התרחקתי ממנה מאוד מהרגע שהיא באה לגור איתנו.

היא פשוט סוחטת ממני כל אנרגיה! אני כל הזמן בחדר- לא רוצה לצאת.
ולחשוב שעוד חודש כשייוולד הילד היא תהיה איתי כל הזמן, אני חושבת רק על זה ובא לי למות!

אני ממש צריכה עזרה. אני באמת לא יודעת איך להפוך את עצמי ולחשוב בצורה שונה ככה הכל יהיה בסדר....

להפריד כוחות בחזרה.

שתחזור הביתה, ותגיע אליכם לסופי שבוע מדי פעם.

הבדידות שלה זה התיק שלה, אתם צריכים לבקר או להזמין לבקר ולשמור על קשר בתדירות נאותה.

שבעלך יסדר את זה, לפי הבנתי זו היתה יוזמה "חכמה" שלו?

leikin

New member
אי אפשר לצערי

לא נעים לי פה לרשום את זה כי אני ממש מרגישה שאני פוגעת בפרטיותה, אבל במידה והיא תחזור לשם להיום שוב פעם לבד, זה לא יביא למצב טוב. (דיכאונות וכו')
חוץ מזה שכבר השכרנו את דירתה והשבוע עוברים לשם הדיירים החדשים.

כמובן שלכל הרע יש גם טוב.
היא מאוד עוזרת לנו. הבית תמיד נקי, תמיד יש אוכל...

אבל אני מחרפנת...
אני עצמאית והתרגלתי בשעה 14:00 להגיע הביתה לאכול צהריים ולישון עד 16:00 אבל היום אני מרגישה שאני עושה הכל רק כדי לאכול בחוץ ולא להגיע הביתה. אין לי כוח.... אין לי כוח לדבר, אין לי כוח לבדר,
היא אמרה לי כבר פעם אחת כאילו בצחוק שאנחנו כבר לא חברות כמו פעם ותירצתי את זה כי יש לי הורמונים ואין לי כוח לכלום. אבל אני בדיעבד יודעת שזה לא קשור לזה.

restart2

New member
כמעט כל החלטה הפיכה

היי חמודה

שיהיה לך בשעה טובה.
לגבי החמות- לא טבעי מגורים משותפים ואת ובן זוגך
מבינים שעם היתרונות המרובים יש חסרונות ואתגרים שאכן
ירבו עם הלידה.

מציעה לבחון אלטרנטיבות-

להציע לה לצעת לחוג, להכיר חברות באזור.
להשכיר. לה דירה באזור מגורכם..
לשכור דירה עם יחידה נפרדת עבורה..
לבחון איתה דרכים להרחבת הקהילה התומכת- ולסייע לה בכך.
להתחבר אליה במקורות שעובדים מצויין-
למדי ממנה לבשל/לאפות..
ספרי לה על ספרים שאת קוראת סקרני אותה..
בקשי ממנה סיוע במה שאת זקוקה...
חשבו בעלך ואת על אלטרנטיבות נוספות..

העצה שלי- היום התמקדי ביש ביתרונות החמיאי שם
פתחי איתה תקשורת מה את אוהבת ומה פחות ובקשי התחשבות

בהצלחה

.

פרצלה

New member
מדוע לא ללכת על פתרון הרבה יותר יעיל?

שהיא תשכיר את דירתה ותשכור דירה אחרת בקרבתכם.
נראה לי נורא ואיום לחיות את החיים כמו שאתם חיים עכשיו,כל הכבוד לך על הרצון לעזור אבל בסופו של יום את פוגעת בעצמך ובזוגיות שלך.

ואם זה כל כך חמור ומגורים לבד = דכאונות,
על אחת כמה וכמה! שזה משהו שצריך לפתור בלי לגור ביחד. יש אנשי מקצוע.

כרIבית

New member
בת כמה היא? כמה זמן תכננתם שתהיה אצלכם?

האמת שזה נשמע לי די סיוט ואני יודעת שאני לא הייתי עומדת בזה לאורך זמן.
מה עם הזוגיות שלכם? מה עם האינטימיות והספונטניות? מה עם ליצור מסורות והרגלים משלכם בלי התערבות?
אני חושבת שזה לא טבעי המצב של לגור עם החמות. היא הייתה האמא בבית מספיק שנים - עכשיו תורך. בעלך הוא הבן שלה, זה לא מתאים שהוא ימשיך לחיות מתחת לסינר של אמא שתנקה ותבשל לו.
לדעתי אין ברירה אלא להסביר לה שעשיתם טעות בהחלטה הזאת ולחפש פתרון אחר כמו למשל לשכור לה דירה באזורכם.
אם היא בדיכאון היא צריכה ללכת לטיפול. לגור איתכם לא יכול להיות הפתרון לדיכאון.
בהצלחה במה שלא תבחרי, וכמובן מזל טוב ללידה הקרבה

leikin

New member
קודם תודה על התגובות

אנסה לענות על כל השאלות.
בן זוגי מגיל 19 לא גר איתה (הוא כבר בן 31) וההחלטה היתה קשה לשנינו. שנינו ידענו שיהיה לנו קשה ובכל זאת הלכנו על זה על מנת שיהיה לה טוב.
המטרה היתה להוציא אותה מהעיר הזו (עיר קטנה ודיכאונית עם חברות שמורידות אותה רק למעטה).
אמרנו לה שבחודשים הקרובים עד שתסתדר ותמצא עבודה נורמאלית שתתגורר איתנו ואחרי זה כשכבר יהיה יציבות מבחינת עבודה נמצא לה יחידת דיור נחמדה.
אין לנו שום אופציה כרגע לשכור לה משהו קטן בינתיים וגם לה אין.
זאת אומרת כולנו מבינים שזה משהו זמני, אבל אף אחד בעצם לא יודע כמה זמן זה זמני.

פרצלה

New member
אם היא משכירה את הדירה שלה

למה היא לא יכולה לשכור דירה אחרת לידכם?

leikin

New member
כי היא לא משכירה את הדירה שלה

ספציפית. זו דירה מושכרת.

הדסהש1

New member
תצפי לזמנים קשים יותר שיוולד הילד

בשעה טובה.אולי בתחילה יהיה לך קל יותר וזמן לתינוק אבל שתתאוששי .זה יהיה קשה להיות במחית משהי
שרוצה שהכל יהיה לפי דרכה.ובמיוחד בטיפול של תינוק .הזמנים ישתנו ומה שהיה שהיא גידלה ילד
כבר ךא תקפים.אני רואה את השינו בגידול נכדי.

כרIבית

New member
כלומר ההחלטה על המעבר היתה גם החלטה כלכלית?

או שפשוט היא הפסיקה לעבוד בעקבות המעבר ובגלל זה אין לה אפשרות לשכור יותר? אם כן הייתי ממהרת לעזור לה לחפש עבודה. זה לא פשוט נפשית לחפש עבודה חדשה, במיוחד לאנשים מבוגרים.

היתה לה דירה מושכרת

ועכשיו היא עברה דירה ובמקום לשכור היא גרה אתכם?
היתה לה עבודה ועכשיו אין לה?
הרעיון זה לא קודם למצוא עבודה כדי שניתן יהיה לממן שכירות?

הבעיה היא, שאם חמותך נוטה לדכאונות או שהיא לא טיפוס יוזם, הסיכויים שהיא תמצא עבודה ותצא מהבית קטנה. למרות זאת, יש לה הכשרה ומקצוע. אם היא אופה אולי אפשר למכור עוגות שלה לימי הולדת וכו. אולי היא יכולה להכין אוכל לשבתות וערבי חג לנשים שלא מבשלות אבל מארחות?
כדאי לך מאוד למצוא דרך לזרז את תהליך העבודה ואפשרות שכירת היחידה/דירה עבורה אחרת את באמת תשתגעי כשתהי בבית כל היום עם התינוק. למרות זאת, היא תעזור לך המון כשתחזרי לעבודה אם היא תגור אתכם.

אני לא בטוחה, אבל נדמה לי שהיא גרה בעבר בישוב קטן והבאתם אותה למרכז שם המחירים שונים, אכן?

בכסף של הדירה שלה תשכרו עבורה דירה קטנה

בקרבתכם.
אם את ממשיכה לכתוב פה שאי אפשר ואי אפשר אז תתחילי לספור אחורה את הנישואים שלך.

נומלה

New member
את צריכה להחליט עד כמה זה חשוב לך

אם זה מעצבן ברמה של הקיטורים את תמשיכי למצוא את כל הסיבות (האמיתיות) בעולם למה בלתי אפשרי שהיא תצא מהבית שלך. אם זה יהיה יותר בעייתי אז תמצא הדרך. הבעיה היא שיתכן שתרגישי שכלו כל הקיצין כאשר ההשפעה של זה על הנישואין שלך תהיה בלתי הפיכה. את צריכה לשבת עם בן זוגך ולהתחיל להעלות הצעות איך מסיימים את הענין. בשלב ראשון רק הצעות לפתרון בלי תאריך מאיים. הצעות כאלה וסיעורי מוחות על ה"איך" ולא על ה"למה בלתי אפשרי" יגרמו לפתרון להיות אפשרות סבירה ומקובלת. כאשר זה יקרה ימצא גם הפתרון הרצוי. ראשית אבל אתם צריכים להחליף את הגישה מ"אני צריכה תמיכה רע לי" ל"אנחנו דנים בפתרונות אפשריים שבטוח קיימים" אגב בעניני דכאונות אולי כדאי לערב את גורמי הרווחה והעבודה הסוציאלית.

אמלי12

New member
אוי, רעיון גרוע ביותר

גם הבנאדם הכי מקסים בעולם אם היה בא לגור אתכם בסלון שלכם כמה חודשים היה מוציא לכם את המיץ והופך לבנאדם הכי בלתי-נסבל,
על אחת כמה וכמה חמות שאת לא ממש מסתדרת איתה באופי.

אז כדאי שתמצאו פתרון ומהר, הרי במקום הקודם שהיא גרה בו היא שכרה דירה, במקום לשלם שכירות שם אפשר לשלם שכירות על דירה לידכם.
זה אותו כסף. בנוסף, אין לה כבר פנסיה? היא עוד עובדת?
הצעה נוספת, היום מקובל כבר ללכת לבית אבות גם בגיל צעיר עוד לפני שהופכים לטיפוליים, ושם יש פעילויות וחברה, אולי זה יכול להתאים לה.

דבר נוסף, לגבי הבדידות שלה, אני מצטערת אבל אתם לא יכולים לפתור לגמרי את הבדידות שלה. בעיר שלה לפחות היו לה כמה חברות, גם אם רעות בעינכם, עכשיו אצלכם אפילו את זה אין לה ולכן את כל בדידותה היא ממלאת בחיים שלכם ואתם היחידים שהיא יכולה לדבר איתם, כשאין לה עבודה וחברות וחיים מחוץ לבית במקום מגוריכם.
בקיצור הפכתם את עצמכם לכל עולמה הקטן ועדיין זה לא פותר את בדידותה אלא רק מעיק עליכם, רציתם לעזור לה עם הבדידות אבל במצב הזה אתם לא זמינים בכלל ואין לכם סבלנות לדבר איתה, אז מה עשיתם בזה?
במיוחד עכשיו שתהפכו למשפחה, אני לא חושבת שהמצב יהפוך ליותר טוב.
יש הרבה דברים אחרים שאפשר לעשות כדי להתמודד עם הבדידות, ללכת לחוגים, לפעילויות, לפגוש עוד אנשים בגילה, לא חייבים לגור בשביל זה אתכם בסלון.

למה החלטת שזה אותו כסף

איפה שהיא שכרה ואיפה שהיא תשכור?
אם היא היתה גרה בקרית שמונה ומשלמת על דירת 3 חדרים 2000 שקל בחודש נדמה לך שגם בת"א דירת 3 חדרים (או אפילו 2) תעלה לה 2000 שקל בחודש? כנ"ל מחירי הארנונה.

אמלי12

New member
אז במקום 3 חדרים

אפשר חדר אחד, או חדר וחצי.
אני לא יודעת ולא מכירה את הסיפור אבל נראה לי שצריך למצוא פתרון עכשיו משכבר המעשה נעשה והיא עברה לגור אצלם.
לדעתי קודם מוצאים דירה ועבודה ורק אח"כ עוברים, אלא אם כן היה כאן איזה מקרה דחוף מאוד שלא דובר עליו, אבל מה שנעשה כבר נעשה.

גם 2 חדרים

בת"א, כמו שכבר כתבתי יעלה יותר מ2000 שח. אבל כן, ברור שקודם מוצאים מפלט, קובעים תאריך יעד ורק אז משמשים לגשר עד ש... הדירה החדשה תתפנה, עד שתתחיל העבודה החדשה ויהיה כסף לשכ"ד.
אבל זה כבר לבכות על חלב שנשפך.

אשבל1

New member
מסתבר לך שנעשתה טעות, צריך למצוא פתרון

אולי תעברו לבית עם יחידת דיור נפרדת בשבילה, גם אם זה אומר להשכיר את הבית שלכם(אם יש כזה) ולשכור בית אחר, אולי לבדוק בשבילה דיור מוגן של משען למשל, יש מקומות נהדרים, כמו ברמת אפעל, תהיה לה שם חברה והיא יכולה להיות מאושרת.

למעלה