אני צריכה עזרה

אני צריכה עזרה ../images/Emo101.gif

איך אני מחזקת ברקסים אחורים? סילחו לי על בורותי אצילי היער והשטח.... אני עוד אלמד. הגולשת והתוכי.

ויש לי עוד שאלה סליחה על הבורות

מה ההבדל בין מוטוקרוס למוטואקס (אם אומרים את זה ככה כי שכחתי).

Muznah

New member
בקשר ל Moto-X

אז ככה......אני חושב ואני ישמח לתיקונים! מוטואקס זה של פעלולנים שעושים קפיצות כזה והרוב זה באולמות סגורים. מוטוקרוס זה כמו המוטו GP אבל אופנועי שטח מקווה שעזרתי

MexMex

New member
שמח לתיקונים? אז הנה....

MotoX זה לא פעלולנים...אתה בטח מתכוון ל Free Style.... MotoX זה שם אחר ל MotoCross או ל MX....הקיצר - מוטוקרוס.... על משקל Cristmass = Xmass.... אגב, רוב תחרויות ה FreeStyle הנחשבות, הן חלק מה X-Games שכוללים הרבה דברים משוגעים אחרים, ולא רק אופנועים...רובם אגב, לא באולמות סגורים דווקא... אדיוס

אתה צודק ביררתי מה זה וראיתי

תחרויות שנערכו באוסטרליה במסגרת הX-GAMES יש לי מלא תחרויות מוקלטות ומצולמות.

זאביקDR

New member
פשוט מאוד ...

אם מגובר בברקס תוף פשוט סוגרים טיפה את הבורג שמחובר למנוף של הברקס בגלגל האחורי ואם מדובר בברקס דיסק הידראולי פשוט מוסיפים שמן למיכל שמן ברקס שנימצא מעל גוושת הברקס למידע יותר מפורט ו\או אם יש בעיות את מוזמנת להיתקשר ואני יסמח לעזור לך טלפונית זאביק 051-474799

MexMex

New member
צר לי על השפה הבוטה, אבל אתה מקשקש

שטויות, ועוד דברים מסוכנים, כי בבלמים מדובר!!! הוספת שמן (?) למיכל לטובת "חיזוק" הבלם האחורי????????????????????? בבקשה ממך...אתה לא יודע, אל תגיד... בבעיות בלמים, למעט מתיחה קלה (!) של הכבל (בבלמי תוך בלבד) לא מומלץ לטפל לבד, אלא אם ממש, אבל ממש, מבינים מה עושים נקודה !

זאביקDR

New member
צודק ב100%

שככתי להבהיר כמה דברים שברורים לי ולך אך לא ברורים למי שלא מבין השמן שצריך להוסיף הוא אכן שמן ברקס (נוזל בלמים) ולצורך חיזוק הברקס צריך להוסיף נוזל ולהוציא אויר מהמערכת ... אם יש לך שיטה אחרת אשמח לדעת עליה ! זאביק

MexMex

New member
ואתה טועה ב100%

1. אם חסר נוזל בלמים (לא שמן, בשום צורה ובשום פנים ואופן), אז צריך לבדוק למה...מערכת הבלמים היא מערכת סגורה לחלוטין, והנוזל אינו "מתאדה" לאויר העולם סתם כך...כנראה שיש נזילה, וזה מחייב תיקון שלה לפני הכל! 2. ממתי ניקוז אויר מהמערכת "מחזק" את הבלם??? אולי מוריד את הספוגיות (אם יש) ומשפר את הרגש, אבל "מחזק"??? מה זה בכלל?? 3. אם מערכת הבלמים תקינה בפעולתה, יש לבדוק זיגוג רפידות/דיסק/תוף, או בלאי. כל פעולה שהיא, באם זה החלפת רפידות, או הסרת זיגוג, כדאי מאוד שתבוצע ע"י מבין עניין של ממש, אחרת מדובר על סכנת חיים, חד וחלק... אדיוס

זאביקDR

New member
צודק הטעות היא שלי

אני פשוט רגיל למערכת הברקס של הDR250 שלי מתברר שהיא לא כל כך תקינה ... תודה על התיקון שלך בכל אופן קורה לפעמים שטועים בתאורתי אבל בדרך כלל מגלים את זה מיד במעשי (מי שמבין איך המערכת עובדת תמיד ימצא את הפיתרון לתיקון) זאביק (שמודה שהוא טעה)

hananlv

New member
לא סתם שמן

אם תוסיף שמן עם ברכה של הבאבא סאלי זה יעצור עוד יותר טוב

הולכים למוסך!

ומבקשים ממנו לעשות את זה.. לא נראה לי שהוא אפילו יבקש כסף! כי בבטיחות לא שווה לשחק, ותיזכרי את זה..

enigo

New member
לא יבקש כסף???

אני עדיין מחכה לארוע... בכל מקרה, אם בלם תוף - יש בורג מתיחה, כמו באופניים, שתי דקות עבודה וסידרנו (ואת זה באמת יש סיכוי שיעשו בחינם, במיוחד לבחורה). אם בלם דיסק המצב מסובך יותר - אם הברקס לא עוצר טוב כנראה מדובר בתקלה. דבר ראשון לבדוק את הבורג שמכוון את הנקודה בה הרגלית מתחילה ללחוץ על המשאבה, בד"כ נמצא בנקודת החיבור בין הרגלית למשאבה. דבר שני להשיג מישהוא מנוסה או מוסך שיעיף מבט בדיסק וברפידות לראות שהכל תקין. לא סביר שתצליחי לזגג את המערכת ברכיבת שטח (דורש להביא את הדיסק לטמ´ גבוהות עד כמה שאני יודע, אבל לא בטוח) אבל צריך לבדוק שהכל בסדר. אצלי הרפידה פשוט התפוררה פעם אחרי שבוע (והיבואן עוד ניסה לטעון שזו אשמתי, מזל שבאותה פעם היא הוחלפה במוסך). שלב שלישי הוא לנקז אויר במערכת ולהחליף נוזל בלם, לא מזיק לבצע את הפעולה האחרונה סתם כל חצי שנה שנה, ד"א. אם את רוצה עזרה יותר מפורטת, גולשת, תצטרכי לתת עוד פרטים.

MexMex

New member
זיגוג רפידות...

דווקא נעשה בשטח, כמו בכביש.... התןפעה נגרמת לא ע"י טמפרטורות גבוהות דווקא, כי אם ע"י הפעלה לא אגרסיבית מספיק של הבלמים... בקיצור, תופעה מוכרת אצל רוכבים "חנונים"
הטיפול, אגב פשוט למדי, אך כאמור, מומלץ רק לבעלי ידע של ממש... אדיוס

לא כל כך פשוט מאד...

אסור לשכוח לנקז את המערכת ההידראולית, וזאת ע"י הפיה שנמצאת על הקליפר. צריך לפמפם על הידית ואז ללחוץ חזק בזמן שלוחצים לפתוח ומייד לסגור את הפיה ואח"כ להוסיף נוזל בלמים!

תודה רבה לכולם אבל נראה לי שאני ילך

למוסך. בקשר לכסף אחרי 11000 אלף תיקון אני כבר לא יודעת מה יכול להיות יקר

למעלה