אני צריכה עזרה קטנה.......

Lotzifer

New member
אני צריכה עזרה קטנה.......

כבר כתבתי את זה, אבל המורה שלי לספרות מוכנה שאני אביא שיר של אלאניס ונפרש אותו בכיתה, ואני לא מצליחה להחליט איזה.... אני רוצה שהוא יהיה מ-sfij..... יש למישהו רעיון? ואני גם צריכה תרגום לשיר...... (כן, אי מאוד עצלנית....)

j u n k

New member
הצעות

אני הייתי הולכת ללא ספק על השירים הכי מוזרים בספוזד, שרצף האירועים בהם לא ברור..: the couch (בניתוח של רוית יש גם תרגום...) front row i was hoping (בניתוחי השירים אמור להיות גם תרגום) בכיף הייתי יושבת ומתרגמת, אך לצערי בכדי להיות אזרח מן השורה הראשונה בישראל צריך ללמוד אזרחות, ולי יש בגרות.

BaBa LiVe

New member
הייתי הולך על ווד נאט קאם

רק בשביל לראות את תגובת מערכת החינוך על האורגזמה ועל הוודקה :) כל המורות לספרות רואות הכל כדבר אירוטי וחושני :)

Mr Freeze

New member
אני הלכתי בזמנו על Joining You

עצה? קודם תבררי את שיטת ההוראה של המורה שלך. אם היא מתכוונת לפרש את אוצר המילים ולבחון את הכיתה עליו - תשללי את האופציה הזאת.

מלכוש

New member
../images/Emo70.gifוואו

איזה מורה גניבה יש לך
איזה כיף לך! אני לא יודעת איזה שיר נראה לי I WAS HOPING כי גם אי אפשר שיר כ"כ מסובך, צריך משהו שיתאים בערך לכמות גדולה של תלמידים, שהם ברמות שונות

Rוית

New member
אז ככה

תכנסי למאמר הפירושים של הפורום (יש גם 2) ותחפשי שם. אם שם לא תמצאי את מבוקשך במלואו (-תרצי עוד הסבר לאיזה שיר) או אם שם לא תמצאי את השיר שאת מחפשת, תרשמי פה ואני בטוחה שיעזרו לך! (אני בעצמי בהלך רוח של פירושים , בכיף אעזור!) אחלה מורה יש לך! אבל באמת, כמו שאמרו פה, תבררי איתה אם היא מחפשת תרגום של שיר מילולית או היא רוצה פירוש..

Lotzifer

New member
אוקי, תודה רבה לכולם!

מאוד עזרתם לי, למרות שגם אני הייתי דיי בכיוון הזה.... אני חושבת שאני ייתן לה כמה שירים (לא יותר משלושה) והיא כבר תגיד לי מה היא מעדיפה. חיפשתי תירגומים במאמרים של הפירושים, אבל זה לא כ"כ ברור מה הולך שם עם התירגום, יש שם חצי מהשיר מתורגם או בכלל לא, אז רוית, אם את מוכנה לתרגם לי את השירים הבאים זה מאוד מאוד יעזור לי..... Joining you I was hoping would not come (המורה שלי לא מתרגשת ממילים לא יפות.... "זה אומנות!") ו..... con't not (רוב האנשים ששאלתי אמרו לי שאי אפשר לכתוב את הצירוף הזה....) תודה רבה רבה רבה! אני אוהבת אותכם!

Rוית

New member
את צריכה תרגום מלולי של השירים?

או ניתוח שלהם? בקשר לCANT NOT, באמת אי אפשר לרשום את הצירוף הזה באנגלית מכיוון שהמילה "CANT" היא בעצם צירוף של שתי המילים "CAN NOT" אז בעצם המשפט הזה הוא שלילה כפול ("CAN NOT NOT") ולכן אי אפשר להגיד אותו באנגלית.. אבל זה כל היופי של אלאניס

Rוית

New member
זה יהיה רק מחר אוקי?

אלא אם כן למישהו יש זמן הלילה

Rוית

New member
I was hoping

עשיתי את זה לא מזמן בשביל מישהו\י (לא זכור לי) בפורום, למזלי - לא מחקתי. As we were talking outside it was cold we were בזמן שדיברנו בחוץ היה קר אנחנו- shivering yet warmed by the subject matter my wife -רעדנו, עדין לא מחוממים מהנושא המדובר, אישתי- was in the next room we´we been having troubles you know please don´t -היתה בחדר ליד, יש לנו צרות אתה יודע, בבקשר אל- tell her or anyone but I need to talk to somebody תגיד לה או לאף אחד אחר אבל אני צריך לדבר עם מישהו. you said "wouldn´t it be a shame if I knew how great I was five אמרת "זה לא יהיה בושה אם אני ידע כמה נהד הייתי 5- minutes before I died I´d be filled with such regret before -דקות לפני שמתתי אני יהיה מלא בצער רב לפני- I took my last breath" and I said "you´re willing to tell me this now and you´re שלקחתי את נשימתי האחרונה" ואני אמרתי "אתה מוכן להגיד לי את זה עכשיו ואתה- not going to die anytime soon" and I said -לא הולך למות בזמן הקרוב" ואני אמרתי I haven´t been eating chicken or meat or anything and you said yes but -שלא אכלתי עוף או בשר או משהו ואתה אמרת נכון אבל- you´ve been wearing leather -את לובשת עור and laughed and said we´re at the top of the food chain and yes you´re still a fine woman and וצחקת ואמרת שאנחנו בקצה של שרשרת המזור וכן את עדין אישה נאה ו- I cringed -אנינרתעתי I was hoping I was אני קיוותי אני- hoping we could heal each other קיוויתי שנוכל לרפא אחד את השני I was hoping I was אני קיוותי אני- hoping we could be raw together קוויתי שנוכל להיות גסים יחד we left the restaurant where the head waiter (in his 60's) said "good-bye sir thank you for your business sir you're successful and established sir and we like the frequency with which you dine here sir and your money" and when I walked by they said "thank you too dear" I was all pigtails and cords and there was a day when I would've said something like "hey dude I could buy and sell this place so kiss it" I too once thought I was owed something עזבנו את המסעדה שבה המלצר (בשנות השישים לחייו) אמר "להראות אדונה, תודה לך על העסקים שלך איתנו אדוני אתה מצליח ומבוסס אדוני ואנחנו אוהבים את התדירות שבה אתה סועד פה אנודי ואת הכסף שלך" ואני עברתי ליד הם אמרו "תודה לך יקירה" אני הייתי כולי זנב סוס ומיתר (
אבל זה התרגום המילולי) והיו ימים בהם הייתי אומרת משהו כמו "היי בחור אני יכולה לקנות ולמכור את המקום הזה אז שק לי (
) אני גם פעם חשבתי שאני חייבת משהו. I was hoping I was hoping we could challenge each other אני קיוותי, אני קיוויתי שאנחנו נוכל לאתגר אחד את השני I was hoping I was hoping we could crack each other up אני קיוותי, אני קיוויתי שאנחנו נוכל זעזע אחד את השני I too thought that when proved wrong I lost somehow I too once thought life was cruel it's a cycle really you think i'm withdrawing and guilt tripping you I think you're insensitive and I don't feel heard and I said do you believe we are fundamentally judgmental? fundamentally evil? and you said yes I said I don't believe in revenge in right or wrong good or bad you said "well what about that man that I saw handcuffed in the emergency room bleeding after beating his kid and she threw a shoe at his head. I think what he did was wrong and I would've had a hard time feeling compassion for him" I had to watch my tone for fear of having you feel judged. אני גם חשבתי שכאשר הוכחתי כטועה איבדתי\נאבדתי איכשהו, גם אני חשבתי פעם שהחיים אכזריים. זה מעגל למעשה אתה חושב שאני מסתייגת ומתקילה אותך באשמה. אני חושבת שאתה לא רגיש ואני לא רוצה להרגיש ששומעים אותי ואני אמרתי האם אתה מאמין שאנחנו מיסודינו ביקורתיים? מיסודינו רשעיים? ואתה אמרת כן אני אמרתי אני לא מאמינה בנקמה בנכון או לא נכון בטוב או רע ואתה אמרת "ובכן מה בקשר לאיש שראינו כבול בחדר מיון מדמם אחרי שהכה את הילדים שלו והיא זרקה את הנעל על הראש שלו. אני חושב שהוא עשה רע ויהיה לי קשה מאוד להרגיש רחמים עליו" אני הייתי צריכה לשמור על הטון דיבור שלי מפחד שאתה תרגיש נשפט. I was hoping I was hoping we could dance together אני קיוותי, אני קיוויתי שאנחנו נוכל לרקוד ביחד I was hoping I was hoping we could be creamy together אני קיוותי, אני קיוויתי שאנחנו נוכל להיות מתוקים ביחד.

Rוית

New member
Joining you

גם את זה היה לי כבר מוכן למזלי: dear dar(lin') your mom (my friend) left a message on my machine she was frantic saying you were talking crazy that you wanted to do away with yourself I guess she thought i'd be a perfect resort because we've had this inexplicable connection since our youth and yes they're in shock they are panicked you and your chronic them and their drama you this embarrassment us in the middle of this delusion דר(לין) {כנראה שהסוגריים זה כי 'דרק זה הקיצור של אלאניס לחברה או משהו כזה} היקרה, אמא שלך (חברה שלי) השאירה הודעה על המזכירה שלי, היא היתה לחוצה אמרה שאת מדברת שטויות. שאת רוצה ל"הפטר מעצמך" (זה הפירוש המילולי שבעצם משמעותו-רוצה להתאבד) אני מניחה שהיא חשבה שאני יהיה מפלט טוב בגלל שהיה לנו קשר כזה לא מוסבר עוד מהילדות וכן, הם בשוק הם בפניקה את והכרוניות שלך הם והדרמה שלהם את עם הבושה ואנחנו באמצע של האשליה הזו. if we were our bodies אם היינו הגוף שלנו if we were our futures אם היינו העתיד שלנו if we were our defenses i'd be joining you אם היינו ההגנות שלנו הייתי מצטרפת אליך if we were our culture אם היינו התרבות שלנו if we were our leaders אם היינו המנהיגים שלנו if we were our denials i'd be joining you אם היינו ההכחשות שלנו הייתי מצטרפת אליך. I remember vividly a day years ago we were camping you knew more than you thought you should know you said "I don't want ever to be brainwashed" and you were mindboggling you were intense you were uncomfortable in your own skin you were thirsty but mostly you were beautiful אני זוכרת בצורה חיה יום אחד לפני שנים, הקמנו מחנה את ידעת יותר ממה שחשבת שאת צריכה לדעת, את אמרת "אני לא רוצה אף פעם לעבור שטיפת מוח" ואת היית מדהימה את היית נמרצת את היית לא נוחה (לא הרגשת נוח כאילו) בעור שלך את היית צמאה אבל יותר מכל את היית יפה if we were our nametags אם היינו התגי שמות שלנו if we were our rejections אם היינו הדחיות שלנו if we were our outcomes i'd be joining you אם היינו התוצאות שלנו הייתי מצטרפת אליך if we were our indignities אם ההינו ההשפלות שלנו if we were our successes אם היינו ההצלחות שלנו if we were our emotions i'd be joining you אם היינו הרגש שלנו הייתי מצטרפת אליך you and I we're like 4 year olds we want to know why and how come about everything we want to reveal ourselves at will and speak our minds and never talk small and be intuitive and question mightily and find god my tortured beacon we need to find like-minded companions את ואני היינו משהו כמו בנות 4, רצינו לדעת למה ואיך בקשר להכל, רצינו לחשוף את עצמנו לפי השיקול דעת שלנו ולדבר מה שחשבנו ואף פעם לא לדבר קטנות ולהיות אינטואטיביות ולחקור בעוצמה ולמצוא את אלוהים התוצאה המעונה שלי והיינו צריכות למצוא בני זוג שחושבו כמונו if we were their condemnations אם היינו ההרשעות שלהם if we were their projections אם היינו התכנונים שלהם if we were our paranoias i'd be joining you אם היינו הפרנואידות שלנו הייתי מצטרפת אליך if we were our incomes אם היינו ההכנסה שלנו if we were our obsession אם היינו האובססיה שלנו if we were our afflictions i'd be joining you אם היינו הסבל שלנו הייתי מצטרפת אליך we need reflection we need a really good memory feel free to call me a little more often אנחנו צריכים מחשבות אנחנו צריכים זיכרון ממש טוב תרגישי חופשי להתקשר אלי טיפה יותר (או "פעמים יותר תכופות", אותו דבר)

Lotzifer

New member
אכן מדהימה!

חיחי..... גם מקסימה.... הכל!!!!! (רוית, תראי איך אנחנו מפרגנים....)

Rוית

New member
בגלל זה אני מתה על הפורום הזה../images/Emo8.gif

אין בעד מה

מלכוש

New member
אז זה -

'לא יכולה שלא' כי שלילי+שלילי=חיובי אבל זה לא ממש חיובי, זה לא- 'כן'

למעלה