אני צריכה ייעוץ

sivanzahav

New member
אני צריכה ייעוץ

המנתי שמלה לאירוע שנתפרה בשבילי במיוחד עלות השמלה + משלוח: 650 ש"ח. השמלה הגיעה, והיא במידותיי, אבל העיצוב שלה שונה ממה שהבטיחו בתמונה. יש שינויים שעושים אותה פחות יפים. אני כמובן לא מרוצה. פניתי למוכר וצילמתי את עצמי אפילו לבושה בשמלה והסברתי מה שונה, למרות שזה בולט לעין לחלוטין שזו אינה אותה שמלה המוכר אמר שהשמלה יפה לי (ההתחנפות ממש מיותרת) ושאם עדיין אינני מרוצה אני יכולה להחזיר אותה בנתיים הלכתי לתופרת והיא אמרה לי שאם אני רוצה לתקן את השמלה זה יעלה לי כמה מאות שקלים, ובגלל שאין לי זמן להזמין שמלה חדשה אני מעדיפה להסתפק בתיקונים. זה יעלה משהו כמו עוד תוספת של 500 שח אבל זה עדיין משתלם לי מאשר להזמין בארץ שמלה חדשה ביררתי גם כמה עולה לי להחזיר לשלוח את השמלה- וזה 350 שח כלומר אני אצא בנזק של 350 שח מכל העניין במידה ואני מחזירה לו והוא מחזיר לי את הכסף, וגם בלי שמלה. כמובן שאני מעדיפה כבר לתקן אותה פה, מה ייתן לי עכשיו לחפש משהו חדש? פניתי למוכר ואמרתי לו שלדעתי בגלל עוגמת הנפש ומחסור בזמן לדעתי הוא צריך להחזיר לי את הכסף גם ככה או חלק ממנו כדי שאוכל לעשות תיקונים. הרי זו לא אותה שמלה! הוא לא ענה לי במקביל פתחתי לפני 3 ימים DISPUTE בפייפאל. מה אתם חושבים שעלי לעשות? אם אני אעלה את הדיספיוט לקליים ייצא לי מזה משהו? המוכר לא מגיב שם כלל.

goolgol

New member
נראה לי שאת פועלת בלחץ ולכן עושה טעויות...

אני לא יודע מאין להתחיל, אבל ככה... מקרים כצו שלך כבר קרו לי (מהצד של המוכר) קודם כל - משלוח שמלה לא צריך לעלות על 100-150 ש"ח, איך יצא לך 350? תיקון שמלה , לא נראה לי שצריך לעלות 500 ש"ח, זה כבר לתפור שמלה חדשה - תחליפי תופרת... המוכר גם לא חכם מספיק, אם תמצאי תופרת שב 100-200 ש"ח תתקן לך, תנסי להגיע לפשרה איתו (30-40 דולר החזר) בהצלחה

sivanzahav

New member
לא מובן לי כ"כ מאיפה התובנות שהגעת אליהן

אני ציינתי את המחירים ואת\ה סותר\ת אותן כאילו ידוע לך על מה מדובר המלה שוקלת 7 קילו- זאת לא שמלה רגילה. מדובר בשמלה לאירוע מיוחד. ועל כן גם התיקון יקר ולא זול כמו שאת\ה חושב\ת.על הייתי שמחה לשמוע עוד חוות דעת בהסתמך המידע שכתבתי, ולא מידע על מלה אחרת. תודה :)

panayotiss

New member
עיצה שלי

המקרה שלך חוזר המון באיביי, המוצר שמתקבל שונה מהותית ממה שהזמנו. בדקת את החלופות והבנת שלהחזיר את המוצר לא משתלם. הייתי במקומך פותח דיספיוט של item not as described ומתארת באופן הכי קונקרטי ואסרטיבי את הבעייתיות כאן. יש סיכוי שאיביי יפסקו לטובתך ויחזירו לך את מלוא הכסף אך הם ידרשו ממך להחזיר למוכר את המוצר, קחי בחשבון. אני הייתי פונה אליו שוב ודורש להחזיר לו את המוצר על חשבונו ושיקח אחריות ולא הוא יקבל את הפידבק המגיע לו!!!

sivanzahav

New member
אוקיי תודה רבה, יש לי עוד שאלה במשך

אם הוא לא מחזיר לי תשובה, ואני מאיימת על השארת פידבק בהתאם, ואכן אני משאירה אותו, זה סוף הסיפור? לא ייצא לי מזה כבר כלום? תודה!

panayotiss

New member
תראי....

אנחנו לא ממליצים על פידבק שלילי בדרך כלל. זה מה שנקרא נשק יום הדין, המוצא האחרון כי זה לא עושה טוב לאף אחד. לא לך , מוכרים רואים שאת מחלקת שליליים ולא אוהבים קונים כאלה, יש מוכרים שיחסמו אותך וגם למוכר זה לא עוזר שההסבר ברור. ייתכן ולמוכר כן יזיז השלילי שנתת לו והוא יבקש ממך לבטל אותו תמורת זיכוי מסויים וייתכן שזה לא יפריע לו. מבחינת השמלה השלילי לא יועיל לה, סוף הסיפור. אם את חשה שהמוכר עושה לך עוול גדול זו בדיוק העבודה של הפידבקים באיביי, להתריע על מוכרים גרועים בפני קונים אחרים. ולשבח מוכרים טובים.

ozitex

New member
עשי ככה

תקני את השמלה , ראשית. אין הבדל גדול בין עלות המשלוח בחזרה ולבין התיקון וממילא אין לך זמן! עשית טוב בעניין הדיספיוט- NOT AS DESCRIBED. למוכר לא תהיה ברירה טוהוא יצטרך לענות לדיספיוטנ כך או כך. הבעיה תיווצר רק כשהוא יבקש שתשלחי את המוצר.. אבל אז המוצר יהיה כבר מתוקן..
מה שתוכלי לעשות הוא לשאת ולתת איתו על פיצוי כלשהו (היי איתו קלה על מנת שזה ייגמר בנזק מזערי ומבחינתו זה יהיה שווה.. אם הוא יתעקש, פשוט תשלחי בחבזרה את השמלה המתוקנת ותתחשבני איתו על סכום ההחזר שלבטח תקבלי במסגרת הדיספיוט/קליים. קליים יגרום לאיביי או פייפל להחליט עבור שניכם והם יחליטו שאת צריכה להחזיר תמורת החזר כספי. אל תחששי מזה. קחי בחשבון בשורה התחתונה שהעלות הסופית, ג ם במצב הנוכחי היא שקנית מוצר שהעלות שלו כולל הנזקים נמוכה יותר מזה שבישראל. זה יגרום לך לחשוב שהרווחת וזה מה שישראלים אוהבים..

למעלה