אני צריכה הסבר...

sara hashava

New member
אני צריכה הסבר...

שלום לכולם! אני בחורה דתיה וימנית ואני לא נתקלת הרבה עם חברה שמולאנים ואני מתארת לעצמי שרובחם שמלאנים... מעניין אותי לדעת על מה יש לכם להיות שמואלנים. כי היום השמאל זה יותר בעד הערבים וזכויות הערבים אני אשמח אם תענו לי תודה אני.
 
שאלה טובה....

לפני שאענה עליה, יש לי שאלה אליך: איך החלטת שאת ימנית אם את בכלל לא מכירה את תפיסת העולם השמאלית? לא יודע, אני נוטה לבדוק מגון דעות רחב כאפשרי לפני שאני ממקד את עצמי על דעה מסויימת - נקודה למחשבה בשבילך. דבר שני, אין הגדרה מאוד ברורה ל"שמאל", "ימין" ו"שמאל" הן שתי תפיסות עולם שבדר"כ מחלוקות ע"פ התנאים הבאים: ליבירליזם חברתי - שמאל שמרנות חברתית - ימין קפיליזם כלכלי - ימין סוציאליזם כלכלי - שמאל הגדרות נוספות הן לפי מצבים פוליטים עכשווים, למשל במדינת ישראל תמיכה בחזרה לגבולות 67 נחשבת שמאל בעוד שאיפה לא"י השלמה נחשב ימין... ונקודה אחת אני רוצה להבהיר - אנא אל תעשי לנו דמוניזציה, אנחנו בני אדם בדיוק כמוך, חושבים בדיוק כמוך, והשאיפות שלנו כנראה מאוד דומות (אני משער שאת גם מעוניינת בשלום ובחיים בשקט ושלווה) פשוט אנחנו מאמינים באמצעים אחרים להשגת אותן מטרות. יום טוב לך, מצטער על התשובה הקצרה והמאוד לא ממצה, אלון.
 

ג ל י

New member
אלון,,,,,,

תסביר לנו שאנחנו שמאלנים רק בגלל שאנחנו רוצים להיות בנוער מרצ כולנו עמוק עמוק ימנים עם נטייה עמוקה לדת וכל הבלה בלה הזה אבל אנחנו סתם עושים הצגות כדי להיות בנוער מרצ
 
למעלה