אני צריכה הכוונה.

אני צריכה הכוונה.

החלטתי לנסות חזק לשמור על מקום העבודה הזה, למרות כל הקשיים. לא בטוחה שאצליח למצוא משהו שבאמת מתאים לי. הבעייה היא שאני חושבת שהם כבר החליטו לזרוק אותי, למרות שעוד לא קיבלתי הודעה רשמית, אבל נראה לי שזה הולך לקרות בקרוב. אז השאלה שלי היא האם יש סיכוי לשכנע אותם לתת לי עוד צ'אנס, או שבדר"כ מקומות עבודה לא ממש מתחשבים? מכיוון שאני לא רוצה להגיד שאני אוטיסטית, חשבתי לומר שיש לי הפרעת קשב (גם זה נכון), כי נראה לי שזה יותר פופולרי ואולי יותר יתחשבו. האם כדאי לי לפנות לגורם מסויים שיגיע למקום העבודה וינסה לדבר איתם, או שזה רק יפגע בי יותר ועדיף שאעשה הכול לבד? אני יודעת ששמואלה מאפ"י מוכנה לעשות דברים כאלה, אבל כמו שאמרתי, אני לא רוצה לומר שאני אוטיסטית, אז השאלה היא אם יש מישהו כזה מתחום הפרעות הקשב? מישהו מכיר? תודה על כל התייחסות.

היום יש עידוד להעסקת בעלי מוגבלויות

אני סבורה שהסבר מזערי לגבי לקות הכולל גם מודעות לתחומים בהם את יכולה להוסיף ואף להשתפר יכול להוביל לשינוי משמעותי.למעשה מעסיקים שיש להם יותר מ-25 עובדים חייבים להעסיק לפחות עובד אחד בעל מוגבלויות (חוק שלא נאכף עדיין באופן מלא) וזה יכול לתת להם מוטיבציה (קשב וריכוז לא מספיק בשביל זה)

מנסיון אישי - הפרעת קשב היא חלשה יותר

לעמת אוטיזם. אני גם במקום עבודה שיכול להעיף אותי כל יום הביתה ובכל זאת ניגשתי למנהל הראשי ואמרתי בדיוק מה יש לי. גם האחראית על הקבוצה שלי יודעת בדיוק מה שיש לי וגם כמה בנות שהן ידידות שלי טובות יודעות בדיוק מה יש לי. להפתעתי כי רבה ביותר מזה יותר משנה - שאיש לא רומז אפילו לא בקטנה שמתכוונים להעיף אותי משם וזה כמובן רק הרגשה שלי. אנחנו צריכים לעבור בניין בעוד 4.5 חודשים - אני מקווה להיות בצוות העוברים. דרשתי משהו מסוים ואם תהיה הענות אני בצוות אם לא אני נשארת בבניין הישן או שידאגו לי לתפקיד אחר. (כך נאמר לי) ובכל מקרה אין ולא מדברים על פיטורין שלי. אבל זו אני. ואחרון למדתי - על בשרי שהכי נכון מה שאומרת לך הבטן. אם לא טוב לך תעשי את את הסימן הראשון שאת עוזבת. אם לא חכי ותראי מה ילד יום. בהצלחה !

arana1

New member
אני פשוט אמרתי שאני רוצה לעבוד בבית

לא הזכרתי אוטיזם ולא הפרעת קשב ולא כלום אלא פשוט אמרתי שלא מתאים לי לעבוד בצורה שבה כולם "עובדים" ואם יתנו לי לעבוד בבית אז הם יקבלו ממני תוצאות הרבה יותר טובות בדרך כלל נתנו לי תקופת נסיון להוכיח את טענתי וכשהוכח שיש בה ממש אז זה תפש והתקבל בברכה צריך לזכור שהיום יותר ויותר מעסיקים מתחילים להבין את היתרונות העצומים שיש בהעסקת עובדים מהבית ביחוד שהתשתית לכך כל הזמן משתפרת בעוד שהתשתיות ה"רגילות",כמו נגישות תחבורתית ועלויות של עמדות עבודה רק הולכות ומחמירות

ענתנוי

New member
ניסיון חיים

אין לי תשובה ספציפית, כי אין לי מספיק מידע, אבל אני יכולה לתת לך עיצה כללית שגיליתי שעובדת תמיד, בלי קשר לאוטיזם. בכל מקום עבודה יש בדיוק את אותן בעיות - מאבקי כוח ושליטה. יש אנשים שבוחרים לחיות בלי זה (כמוני) ומחפשים פתרונות אחרים, ויש כאלו שמסוגלים או רוצים או חייבים להתמודד עם זה. לאוטיסטים זה קשה במיוחד, כי אנחנו "לא במשחק". אנחנו רק רוצים לעשות את העבודה שלנו בצורה הטובה ביותר ומתקשים להבין למה פוליטיקה חשובה יותר מהעבודה עצמה. במצב כזה יש שתי אפשרויות - אם מקום העבודה הוא לגמרי פוליטי - כלומר, לאף אחד לא אכפת מהעבודה וכולם עסוקים רק במשחקים הטיפשיים שלהם - המקום ממילא יקרוס מעצמו ואז לא כדאי לך להיאבק כדי להישאר בו. עדיף לחפש כמה שיותר מוקדם מקום עבודה אחר, כי מי שעוזב בסוף נדפק יותר... אם יש סיכוי שמשהו ייצא מהמקום הזה, למרות הכל, את צריכה להחליט מה באמת חשוב לך ולהילחם על זה - בלי הקלות ואבחונים, כי זה רק יציג אותך כחלשה בעיני אחרים, וכולם ימשיכו לדרוך עלייך, אבל עם חיוך בלתי נסבל של רחמים.... רק מי שמסוגל באמת להגיד לכולם בפרצוף - זה מי שאני, זה מה שאני יודע, ככה אני יכול לעבוד וכ"ו - יכול להשיג את כל מה שהוא רוצה בלי להתלכלך בתככים ופוליטיקה ארגונית. בכל מקרה, מאחלת לך בהצלחה במאבק הזה ומוסיפה משהו שטמפל גרנדין אמרה, במאבק האינסופי שלה מול החברה - זו רק עוד דלת שצריך לפתוח....

בכלל לא בטוח שרוצים לפטר אותך ואסור לך להתחיל

ולתרץ ''כישלון'' שאף אחד לא הכריז עליו. לא כל יוצא דופן הוא מועמד לפיטורין. לפעמים החבר'ה מאוד שמחים שהפראייר שעושה את העבודה במקום כולם, דווקא נשאר. במיוחד אם קל להתעלל בו. אל תסבירי לאנשים למה לאסור לפטר אותך. בטח ובטח שלא להסביר את זה בתירוצים. להסברה מסוג זה קוראים ''על ראש הגנב בוער הכובע''.

למעלה