אני צריכה את עצתכם

אני צריכה את עצתכם

לאחרונה אני מאוד מדוכאת ובעצבים נוראיים בגלל העבודה שלי. כרגע אין לי משהו אחר. כואב לי שמתייחסים אלינו שם כעבדים ואין לנו זכויות אלא רק חובות. העבודה היא קשה מבחינה נפשית וגופנית. הם מדליקים שם את המיזוג המרכזי פעם על קור נוראי ופעם על חום. הגוף שלי משתגע מזה. גם אני משתגעת מזה. הייתי כבר חולה פעמים מזה בחודשיים האחרונים. אני יודעת שזוהי רק עבודה זמנית עד שאסיים את המבחן האחרון שלי ואמצא עבודה אחרת, כי אצלנו בעיר קשה למצוא עבודה וזה מאוד חבל. אני רוצה למצוא דרכים כן להירגע אחרי 9 שעות עמוסות של עבודה קשה. אני צריכה מכם עצות איך להירגע ומה לעשות, כי נמאס לי להרגיש ככה. אני פוחדת להתפרק.

sebastian85

New member
אמממ וואוו...

שמעי אני ממש מכיר את המצב הזה... מאוד מאוד טוב.... זה קורה הרבה לכל מיני אנשים בכל מיני עבודות... הרי הרבה פעמים אנחנו לא עובדים בשביל ההנאה אלא בשביל הכסף... אז תגידי , מה הכי מפריע לך שם? כי לדוגמא נושא המזגן - חום וקור.... זה עוד נשמע לי ניחא... מתלבשים..מתפשטים וכדומה... ובאיזה עבודה מדובר בכלל? אני לא מתכוון לחפור ולהיכנס לך לחיים פשוט אממ כדי לחשוב על רעיונות להירגע אני מנסה להבין את הסיטואציה המציקה...

מפריע לי היחס שלהם אלינו

אנחנו לא מקבלים יחס הולם. הרבה חובות ואין זכויות. משנים לנו כל פעם בהתאם למה שהם צריכים את שעות העבודה, אנחנו עובדים 9 שעות. בימי שישי היינו אמורים לעבוד משעה 08:00 עד 13:00 עכשיו הרחיבו לנו את זה לשעה 15:00 . העבודה מאוד קשה לי ולאחרים שעובדים איתי. לכל דבר אנחנו צריכים אישור. אישור ל3 הפסקות שלנו, אישור לשירותים. אנחנו לא יכולים לצאת מבלי להודיע ולקבל על זה אישור ואם אנחנו מאחרים ,אנחנו מקבלים נזיפות. אני עובדת בשירות לקוחות דרך חברת כ"א, כך שהתנאים הם גרועים והם החתימו אותנו ל-9 חודשים. כרגע נשאר לי עוד 7 חודשים בעבודה זו...

sebastian85

New member
לפיה

באמת נשמע לי לא נחמד... ): ותגידי מה שלום חברייך העובדים? אתם לפחות משוחחים ומעלים את הקשיים ואת הסלידה מהזילזול של ההנהלה ביניכם לבין עצמכם?.... מה שנקרא צרת רבים חצי נשמה... או שכל אחד שם לעצמו? ושאלה נוספת... אז מה ההרגשה השולטת אצלך שם בעבודה - את מרגישה כעס בעיקר.... תיסכול.... עייפות... עצב... מתח... חרדה.... שוב... זה כדי להבין את המצב.... בינתיים - שבת שלום... ומאחל לך רק טוב וכל הקלה שהיא שתתאפשר במצב.

כן, כולנו שם מרגישים אותו הדבר

שרע לנו. אבל אנחנו חתומים על חוזה ל-9 חודשים ואם אנחנו מפרים אותו אנחנו אמורים לשלם אלף ש"ח קנס.

sebastian85

New member
הבנתי

כל מה שיש לי להגיד הוא שתנסו להחזיק אחד את השני ביחד... נסו לחשוב על דברים מעודדים לסיום המשמרת או לסופ"ש... שאני בטוח שאתם עושים זאת בטח... ככה אני אחזקתי מעמד יחד עם חבר בעבודה מאוד קשה פיזית ונפשית במשך 4 חודשים... ולגבי רעיונות להירגע (בתור אחד שניסה הרבה דברים) - את סובלת שם מעצבנות, ממתח או מחרדה? או מתסכול? וסליחה אם אני שואל שאלה אישית מדי

sebastian85

New member
עצבנות

אמממ... מה שעולה לי בראש לעזור לעצבנות: 1. אפשר להתאים איזה פורמולה לך... דרך נטורופת או אולי רופא סיני, או הומאופט... משהו שיעזור זמנית נגד העצבנותת... פגישה -שתיים לא יותר מזה... 2. יש תכשירים קיימים ברשתות הפארם... כל מיני סוגים של טיפות או כדורים שמרגיעים מבלי למסטל... שווה לבדוק את הנושא... מקווה שיהיה שבוע קל יחסית...ושהצלחתי לתת קצת רעיונות

דגנית

New member
פיה.. ממליצה לך לחשוב לרגע.. מה עדיף לך..

לסבול עוד שבעה חודשים בעבודה שממש רע לך בה, או לשלם אלף שקלים קנס? יכול להיות שאם תתבונני לרגע על הבחירה הזו בין להישאר לבין לשלם ולהשתחרר תביני.. או שבאמת כדאי לשלם.. ולהמשיך הלאה.. או.. שאת מסוגלת להתמודד עם הקשיים לעוד תקופת זמן. שווה לבדוק עם עצמך. בהצלחה! וחג שמח

שלום, קצת באיחור אבל את יודעת מה עשו אצלנו?

אני בגדול אספר מה קורה כי אני עובדת במקום גדול אבל הבנות החליטו כולם פה אחד יחד בהמלצת הוועד הפנימי , שלא חותמות על חוזה אישי והחוזה נגמר תוקפו עוד מעט בגלל התנאים ושום דבר לא ברור אצלנו זה מאבק כולל של כל הבנות, זה ארצי, אני עובדת במקום ממשלתי. יום טוב. לא יכולה לפרט יותר.

נועיק

New member
מדיטציה

ויחד עם המדיטציה לזכור שבזכות העבודה (וזה הצד של הזכויות, לא של החובות) יש לך כסף, יציבות, בטחון כלכלי יחסי... את לא שם כי את אוהבת לסבול, את שם כי יש גם דברים טובים שנובעים מהסבל הזה.

Sambodh Rana

New member
אם תרשי לי,

שאלה: למה בעצם את שואלת בפורום הזה? אשמח לתשובה כנה ואמיתית

נועיק

New member
פתרון מעשי

כל הדברים המעשיים דורשים מאמץ ורצון, ולא באים מהמקום הקל אלא מהמקום שדורש ממך עשייה. אם את מחפשת לחשי פלא ותרופות קסם - זה בטוח לא מה שאני יכולה להציע לך, אולי אחרים כן. אז מה יש ברשימת הפתרונות? - חשיבה חיובית - בדרך כלל צריך אותה כשלא טוב, מה לעשות. מדיטציה - סוג של מנוחה פיזית ונפשית בבית, תמצאי לך את הסגנון שעוזר לך ותחזרי על זה כל יום. חיזוקים קבוצתיים - מה שהוצע לך למעלה בקשר לגיבוש חברתי שיכול לעזור תזונה נכונה - תשמור לך על החוסן הגופני גם אם המזגן לא מכוון כמו שצריך להפסיק עם הקפה/סיגריות/שתיה וכל שאר הדברים שמחלישים את הגוף בתקופות קשות פעם בחודש ללכת לטיפול שעוזר לך. למצוא זמן להתעמלות כלשהי - הליכה, חוג התעמלות, יוגה, טאי-צ'י, נסיעה על אופניים. להתמיד כמה פעמים בשבוע. נדמה לי שזה מספיק להתחלה, לא? בהצלחה

למעלה